Mijn bullet journal toolkit 2

Zoals de vaste volgers van mijn website weten, worden er ook vaker creatieve dingen gerecenseerd. Dus deze ‘Mijn bullet journal toolkit 2’ mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ik wil BBNC uitgevers/Mus creatief dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen in op internet over deze toolkit:  Deze set bevat alles wat je nodig hebt om met een bullet journal aan de slag te gaan. Gebruik de fineliner om al je afspraken, taken en evenementen op te schrijven, je potlood om alle layouts te schetsen en poets ze bij met je gum. Het handige sjabloon gebruik je om strakke lijnen te trekken en vaste symbolen te tekenen. Met de sticky notes maak je eenvoudig ingewikkelde layouts die je kunt hergebruiken of je maakt tabs waardoor je makkelijker kunt navigeren door je bujo. Een zeer complete set voor zowel startende als ervaren bujo’ers! Verpakt in een fullcolour bedrukt luxe kartonnen doosje met los deksel zonder venster. Dichtgeplakt met twee ronde transparante stickers.

Net zoals bij de Mijn bullet journal – Stickers, Sticky notes en Sticky tabs recensie heb ik bij deze ook weer een beroep op mijn buurvrouw Sandra gedaan. Natuurlijk wilde ze deze nieuwste toolkit uittesten. Dankjewel hiervoor Sandra! 🙂

Ik heb in het verleden al de voorloper van deze toolkit gerecenseerd. Toen was ik niet echt positief over de toolkit. Dit had mede ermee te maken dat ik het gevoel had dat er bij bepaalde tools niet echt nagedacht was of dit wel in de praktijk werkte. Ik ben benieuwd of dit bij deze toolkit wel gebeurd is.

In deze Mijn bullet journal toolkit zit een kleine bullet journal, korte crash course, twee clips, liniaal, sjabloon, potlood, gum, fineliner, drie gelpennen, washi tape, sticky notes en drie stickervellen in.

Net zoals de vorige keer heeft Sandra mij een lijstje bezorgd met de plus en de minpunten. Deze wil ik hieronder graag met jullie delen.

De verpakking

Deze spreek mij ontzettend aan. Het fijne hieraan vind ik dat de verpakking ook een indruk geeft van de inhoud. Niet alleen staat erop vermeld wat erin zit, maar het motiefje komt ook terug in het decoratie materiaal. Daarmee weet je ook dat je iets koopt wat je mooi vindt.

De kleine bullet journal

De kleine bullet journal heeft een mooie en stevige kaft en blijft tijdens het werken mooi open liggen. Het papier is glad en vrij dik waardoor de geleverde pennen helemaal niet doordrukken, dat zie je niet zo vaak en dit is voor mij een echt pluspunt.

De kleine crash course (Instructieboekje)

Voor iemand die nog nooit een bullet journal heeft gehad is het een fijn boekje. Het geeft genoeg uitleg en inspiratie om snel zelf aan de slag te kunnen gaan.

De fineliner en gelpennen

De fineliner doet wat hij moet doen. Hij schrijft mooi zwart en egaal en tot mijn grote verbazing droogt hij vrijwel onmiddellijk op. Toen ik op de stickers schreef (die een glimmend laagje hebben) had ik verwacht dat het zwart af zou geven maar dit gebeurde helemaal niet. Echt ideaal.

De gelpennen die erbij zitten zijn goud-, zilver- en bronskleurig. Ook deze werken prima maar moeten wel wat langer drogen dan de zwarte fineliner waardoor je op moet letten dat je er niet met je hand overheen wrijft.

De liniaal

Heeft het ideale formaat voor een bullet journal, niet te lang en niet te kort. Het is ook heel fijn dat hij in een etui past waardoor je hem altijd bij de hand hebt.

Washi tape

De tape heeft hetzelfde motief als de verpakking en vrolijkt een pagina in de bullet journal helemaal op. Het is een fijne washi tape met veel tape op het rolletje.

De sticky notes

Er zitten twee verschillende soorten sticky notes in het pakket. Eentje die je kunt gebruiken als ‘to do’ lijstje en een kleine witte. De ‘to do’ papiertjes hebben hetzelfde motief langs de rand als het washi tape en daarmee kun je deze leuk samen gebruiken. De tweede zijn kleine witte briefjes en als je het mij vraagt zijn die echt te klein om functioneel te kunnen zijn. Ik zou deze niet snel gebruiken.

De potlood

In tegenstelling tot de vorige toolkit zit er nu een geslepen potlood in wat maakt dat je meteen aan de slag kunt. Klein punt van aandacht voor de volgende keer kan misschien zijn dat de potlood van mij wat zachter had mogen zijn zodat hij makkelijker uit te gummen is.

De gum

Doet wat hij moet doen maar ik vind hem erg hard. Hij werkt in het bijgeleverde bullet journal prima maar op ander papier denk ik dat hij het papier vrij snel kan beschadigen.

Het sjabloon

Het sjabloon bevat een aantal basisvormen die handig kunnen zijn en, zeker in het begin, iemand goed op weg kunnen helpen. Het sjabloon werkt prima en je kunt met de pen makkelijk de omtrek maken zodat je deze later eventueel makkelijk in kunt kleuren.

De stickervellen

De stickervellen passen qua kleur goed bij de andere spullen en daarmee kun je een leuke pagina maken. Ik was verbaasd dat de stickers op glans  papier afgedrukt waren omdat je er dan met de meeste pennen niet goed op kunt schrijven. Met de fineliner uit de toolkit kun je echter zonder problemen op de stickers schrijven. Leuke toevoeging zijn de tabbladen waarmee je verschillende categorieën in je bullet journal aan kunt geven.

De clips

In deze toolkit zitten ook twee goudkleurige clips. Ik moet bekennen dat ik niet goed weet wat je daarmee kunt doen. Ik zie ze mensen gebruiken om het bullet journal open te laten liggen en dat doen ze inderdaad prima. Of ze in deze toolkit heel veel toevoegen vraag ik me af.

Natuurlijk is Sandra er zelf ook mee aan de slag gegaan en heeft ze onderstaande pagina gemaakt met onder andere de materialen die in deze tweede toolkit zitten.

Zoals jullie hierboven kunnen lezen is Sandra erg positief over deze toolkit. Dus ben jij nieuw in de bullet journal wereld of wil je je materialen set uitbreiden? Dan is deze Mijn bullet journal toolkit 2 wellicht iets voor jou. 😉

De Mijn bullet journal toolkit is onder andere verkrijgbaar bij bol.com.

2 thoughts on “Mijn bullet journal toolkit 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge