Koen van Santvoord – Bumper de politiepup

Zoals heel veel mensen volgde ik Bumper ook al geruime tijd. Dus toen ik zag dat er een boek was verschenen over Bumper wilde ik deze natuurlijk graag lezen. Na een mailtje met de uitgever ontving ik dan ook een recensie-exemplaar in de bus. Ik wil hier Boekerij dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is over dit boek: In Bumper, de politiepup volg je de opleiding van Bumper op de voet. Van stoere trainingen met de ME tot een bijzonder bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis. Het boek geeft een uniek kijkje achter de schermen van de soms harde politiewereld, compleet met nieuw fotomateriaal. Zo leer je Bumper nog beter kennen en leer je samen met Bumper alles wat een echte politiehond moet kunnen.

Het verhaal van Bumper begint wanneer de politie in Rotterdam zelf een pup opleidt tot politiehond. Bumper krijgt direct Stephan als vaste trainer toegewezen en dat blijkt een gouden match. Wanneer een collega vervolgens een foto online zet van een piepjonge Bumper met een Danoontje op zijn snuit, gebeurt er iets wonderlijks. Bumper gaat viral en wordt op slag beroemd. Sindsdien volgen vele duizenden fans zijn avonturen via social media.

De cover

Op de cover is Bumper als pup te zien. Bumper staat op iets wits, ik gok dat dit het dak van een politieauto is. De ondertitel “Avonturen van een politiehond in opleiding”, vind ik erg interessant en als ik Bumper nog niet zou kennen zou deze ondertitel zeker mijn aandacht hebben getrokken. Achter deze ondertitel staat ook een hondenpootje, dit vind ik ook erg leuk gedaan.

De auteur

Koen van Santvoord schreef voor Boekerij drie bestsellers met boswachter Arjan Postma: Buiten!, Buiten met je hond en Buiten gebeurt het. Eerder verscheen van zijn hand Foppe de Haan, bondscoach voor vier weken, dat werd genomineerd voor Sportboek van het Jaar.

Mijn mening

Zoals ik hierboven al schreef ken ik Bumper zoals veel mensen van social media. Hoe leuk is het dat we nu ook buiten social media om een kijkje kunnen nemen in het leven en werk van Bumper en zijn baasje Stephan.

De echte fans van Bumper worden ook wel “Bumperklevers” genoemd. Maar niet alleen voor hun is dit boek erg leuk. Ook voor de niet fans en voor mensen die bijvoorbeeld graag willen weten wat er bij de politie achter de schermen en op locatie gebeurd is dit boek ideaal.

In ‘Bumper de politiepup’ staat niet alleen de nodige informatie, maar ook hele leuke foto’s van Bumper en Stephan, maar ook van hun collega’s. Dit maakt voor mij persoonlijk een boek altijd levendiger en dit is dan ook echt een pluspunt voor dit boek.


Koen van Santvoord heeft de verhalen heel goed vertaald van de werkelijkheid naar het papier. Wat ik erg leuk gedaan vind, is dat sommige blokken ook geschreven zijn vanuit Bumper. Net of je in zijn hoofd kunt kijken. Dit maakt het boek ook erg makkelijk leesbaar.

Heb jij altijd al eens willen weten hoe Bumper aan zijn naam komt? of waarom een politiehond altijd buiten in een kennel verblijft? Of wil je gewoon meer over Bumper, zijn baasje Stephan, of de politie in het algemeen te weten komen? dan kan ik je ‘Bumper de politie pup’ van Koen van Santvoord zeker aanraden. Ik ben in ieder geval blij dat ik hem aan onze boekenkast heb mogen toevoegen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bumper de politiepup
Auteurs: Koen van Santvoord  
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 224
ISBN paperback: 9789022585443
ISBN E-book: 9789402311877
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge