Suzanna Esther – De stem

Ik werd benaderd door Suzanna Esther of ik interesse had om haar boek ‘De stem’ te lezen en mee te doen aan haar blogtour rond haar boek. Natuurlijk had ik hier oor naar en ik wil Suzanna Esther dan ook hartelijk bedanken voor deze mogelijkheid. 🙂

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Maarten Brugman is een wat sullige, ingedutte en gescheiden man die op een bepaald ogenblik een stem gaat horen die hem de weg wijst richting een minder saai bestaan. Hij wil in eerste instantie niets weten van De Stem, maar wanneer hij merkt dat De Stem hem adviezen geeft waar hij daadwerkelijk iets aan heeft, accepteert hij De Stem en geeft haar zelfs een naam: Amelie.

Amelie geeft hem op geestige wijze onder meer advies over hoe hij zijn aantrekkelijke leidinggevende Lisa mogelijk zou kunnen veroveren. Lisa krijgt van haar baas een voorstel voor een nieuw project; een project dat in de relationele sfeer grote veranderingen met zich meebrengt.

De cover

De cover bestaat hoofdzakelijk uit de kleur geel. In het midden komt er een vrouwengezicht doorheen. Het is net of dit gezicht door het boek heen komt. De cover spreekt mij persoonlijk niet echt aan, dit komt misschien wel doordat ik een man ben… In de boekenwinkel zou ik er zo aan voorbij lopen.

De auteur

Suzanna Esther is een gepassioneerd auteur en columniste, en schrijft al vanaf haar tiende levensjaar dagelijks in dagboeken. Haar passie voor taal heeft zij omgezet in de studie Literatuurwetenschappen en later, door haar interesse in het analyseren van het leven en de mens, in een studie Psychologie. Momenteel volgt zij een opleiding Redactie. Sinds 2015 schrijft zij columns en korte verhalen voor publiek – met name voor online magazines, fora en op social media. Eerder verscheen van Suzanna de novelle Wervelstof.

Het verhaal

Maarten Brugman is en saaie, gescheiden en ietwat simpele man. Hij heeft een standaard kantoorbaan. Hij vindt Lisa, zijn leidinggevende, erg aantrekkelijk, maar helaas is Maarten niet zo’n kei in het versieren.

Als Maarten van de ene op de andere dag een stem gaat horen, schrikt hij natuurlijk en wil niks van deze stem weten. Maar al snel komt hij erachter dat deze stem hem toch wel goede en makkelijke adviezen geeft. Zelfs op “versier-gebied”. Maarten besluit om toch een soort van vriendschap te sluiten met de stem en hij geeft haar de naam Amelie.

Maarten merkt dat, met behulp van de stem, zijn leven een stuk aangenamer wordt, op alle gebieden. Lisa krijgt plotseling een voorstel van haar baas  voor een nieuw project, dit project brengt grote veranderingen met zich mee. Zelfs in de relationele sfeer…

Mijn mening

Dit is mijn eerste kennismaking met Suzanna Esther, ik had nog nooit iets gelezen van haar hand. Toen ik in het boek begon merkte ik al snel dat mij de schrijfstijl van Suzanna erg goed beviel. Wat ik wel iets minder vind is de opmaak van het boek, ik vind het persoonlijk altijd fijn als er wat meer met alinea’s is gewerkt. Hierdoor is het verhaal altijd makkelijker leesbaar. Het verhaal is van uit verschillende personages verteld, dit geeft een goed overzicht van het verhaal. De delen die vanuit Maarten verteld zijn hebben de ik-vorm in dit verhaal, dit zorgt ervoor dat ik dan ook het meeste met hem meeleef aangezien ik het door de ik-vorm altijd persoonlijker vind lezen.

Wat mij wel opviel is dat Maarten erg goedgelovig is ten opzichten van “De stem” en hij doet eigenlijk alles wat de stem hem zegt en opdraagt. Dit vind ik persoonlijk ietwat ongeloofwaardig en dat had naar mijn gevoel wel anders uitgewerkt mogen worden.

Dit boek valt onder het genre “roman”, persoonlijk neig ik er meer naar om dit boek eerder onder het genre “thriller” te plaatsen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Blogtour

Zoals ik al eerder aangaf, maakt deze recensie deel uit van de blogtour rond ‘De stem’. Hieronder vind je een overzicht van de deelnemers.

01-11-2018 Boeklovers
06-11-2018 De wereld van Bryan
15-11-2018 Mustreads or not
18-11-2018 Ans Stier
24-11-2018 Koukleum
28-11-2018 Mustreads or not
02-12-2018 Perfecte buren
05-12-2018 ThrillZone
11-12-2018 Mieke Wijnants Recenseert

Neem ook zeer zeker eens een kijkje bij deze collegabloggers. 😉

Gegevens van dit boek:
Titel: De stem
Auteur: Suzanna Esther
Uitgever: Futuro uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 176
Aantal pagina’s E-book: 176
ISBN paperback: 9789492221940
ISBN E-book: 9789492939050
Prijs paperback: € 18,95
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge