Anja Feliers – Het perfecte meisje

Ik zag op bol.com dat er een nieuw boek van Anja Feliers zou verschijnen. De flaptekst sprak mij erg aan en er stond bij dat de boeken los te lezen waren aangezien ik er een aantal gemist heb. Dus toen heb ik besloten om de uitgever te mailen met een recensie verzoek. Ik wil uitgeverij Lannoo dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na de aanslag op psychologe Kathleen Verlinden moet haar dochter Julie noodgedwongen alleen verder. Terwijl ze de verschrikkelijke gebeurtenissen een plaats probeert te geven, staat haar vader haar bij waar hij kan.

Wanneer Julie op een dag Kathleens antwoordapparaat beluistert, hoort ze daar onverwacht de noodkreet van een onbekende jonge vrouw. Ze lijkt de dringende hulp van Kathleen Verlinden te willen, maar ze breekt haar verhaal abrupt af en laat Julie met vele vragen achter. Julie voelt de noodzaak om deze jonge vrouw te helpen en gaat op zoek naar wie zij is. In haar zoektocht naar de waarheid botst ze op stevige obstakels. Hoe ver kan ze gaan zonder zichzelf in gevaar te brengen?

De cover

De voorgaande covers van de Kathleen Verlinden-serie hebben allemaal dezelfde stijl en bij dit nieuwste boek is het niet anders. Op de cover is een vrouwelijk gezicht te zien. Het gezicht heeft de ogen gesloten. Nu, nadat ik het boek heb gelezen ga ik er van uit dat dit Kathleen Verlinden is. Het kleurgebruik bestaat hoofdzakelijk uit blauw en zwart. De titel en de naam van de auteur staan er in zilver op. De cover vind ik erg mooi en past zowel bij het verhaal als bij de serie.

De auteur

Anja Feliers is de succesvolste vrouwelijke thriller-auteur van Vlaanderen. Haar reeks rond psychologe Kathleen Verlinden blijft fascineren en trekt nog dagelijks nieuwe lezers aan. 

Het verhaal

Psychologe Kathleen Verlinden is doelwit geworden van een aanslag. Julie, de dochter van Kathleen, heeft het hier erg zwaar mee, aangezien ze vier handen op één buik is met haar moeder. In de tijd dat ze in het ziekenhuis ligt moet Julie noodgedwongen verder zonder de hulp en goede raad van haar moeder. Haar vader probeert haar bij te staan waar hij kan, ook al is dit ook niet altijd even makkelijk…

Julie besluit om de afspraken die haar moeder als psychologe heeft staan af te bellen en daarom beluistert ze ook Kathleen’s antwoordapparaat om te kijken of er nog berichten zijn ingesproken. Tijdens het beluisteren staat er ook een boodschap op van een jonge vrouw. Zoals Julie het kan inschatten heeft deze vrouw echt dringend hulp nodig, vooral, omdat ze plotseling haar verhaal afbreekt en de verbinding verbreekt. Aangezien haar moeder in het ziekenhuis ligt besluit ze om op onderzoek uit te gaan. Ze wil weten wie deze vrouw is en ze wil haar hoe dan ook helpen. Tijdens haar eigen onderzoek botst ze telkens tegen harde obstakels en komt de ongelofelijke waarheid steeds korter bij. Hoe ver kan en moet Julie gaan?

Mijn mening

Ik heb in het verleden al kennis gemaakt met Anja Feliers door de eerste twee boeken ‘Hou van mij!‘ en ‘Laat me los‘ in de Kathleen Verlinden-serie te lezen. Dit deel, ‘Het perfecte meisje’, is het achtste deel in deze serie.

Het verhaal begint met “de aanslag” op Kathleen Verlinden. Iemand heeft haar neergeschoten, maar wie is niet duidelijk. Kathleen komt in het ziekenhuis terecht. Doordat Feliers ervoor heeft gekozen om dit direct aan het begin van het verhaal te laten gebeuren, is de spanning al vanaf het eerste hoofdstuk aanwezig en deze (onderhuidse) spanning verdwijnt ook niet meer uit het verhaal. Feliers heeft ervoor gekozen om in dit boek de grootste rol weg te leggen voor Julie, de dochter van Kathleen. Feliers weet het verhaal levendig te vertellen en hierdoor had ik ook het gevoel dat ik zelf bijvoorbeeld aan de bedrand van Katheen zat. De verschillende verhaallijnen zijn erg goed uitgewerkt en komen aan het einde van het verhaal uiterst goed bij elkaar.

Wat mij betreft is dit een thriller zoals een Vlaamse thriller hoort te zijn!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het perfecte meisje
Serie: Kathleen Verlinden (8)
Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 322
Aantal pagina’s e-book: 320
ISBN paperback: 9789401457675
ISBN e-book: 9789401457835
Prijs paperback: € 24, 47
Prijs e-book: € 16,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge