Isabelle Corlier – Ring oost

Ik ben altijd benieuwd naar, voor mij, nieuwe auteurs. Zo kwam ik ook Isabelle Corlier tegen. Nadat de flaptekst mij erg aanspreekt heb ik een mailtje gestuurd om een exemplaar aan te vragen. Ik wil New book collective en uitgeverij Angèle dan ook hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wat gebeurt er wanneer kleine machthebbers, dragers van grote verantwoordelijkheid, het rechte pad verlaten?
Een parkeerplaats op Ring Oost, het deel van de Grote Ring rond Brussel dat het Zoniënwoud doormidden knipt, wordt op een novemberavond een plaats delict wanneer bankdirecteur Nadir Abennaïm er met ingeslagen schedel wordt gevonden. Onderzoeksrechter Aubry Dabancourt, weduwnaar en vader van een babydochter, heeft meer dan een gewoon belang bij het aansturen van het onderzoek en geeft de jonge hoofdinspecteur Zakaria Bouhlal de leiding over het onderzoek. Bouhlal komt terecht in een steeds dichter gesponnen web van misleiding en manipulatie.

De cover

Op de cover zie ik de achterkant van een auto. Die op een verlaten weg rijdt. Het is donker, dus ik ga er van uit dat het avond of nacht is. Ik snap de cover, maar hij spreekt mij niet echt aan. Aan de hand van de cover zou ik dit boek niet snel opgepakt hebben in de winkel.

De auteur

Isabelle Corlier is afkomstig uit Namen maar woont al twintig jaar in Brussel. Ring Est verscheen in het voorjaar van 2018 bij Ker Éditions en werd meteen bekroond met de Prix Fintro Écritures Noires.

Het verhaal

Op een novemberavond wordt het levenloze lichaam van bankdirecteur Nadir Abennaïm gevonden. Zijn schedel is ingeslagen.  Aubry Dabancourt is onderzoeksrechter en heeft er belang bij dat hij het het onderzoek stuurt. Hij besluit om de jonge hoofdinspecteur Zakaria Bouhlal de leiding te geven over het onderzoek. Zakaria komt terecht in een web van leugens en manipulatie. Kan hij deze zaak oplossen?

Mijn mening

Ik het begin van het boek leren wij onderzoeksrechter Aubry Debancourt  kennen als een man, die als zijn dochter een aantal dagen oud is er alleen voor komt te staan aangezien zijn vrouw plotseling overlijdt. Hij is erg zorgzaam voor zijn dochtertje en probeert haar op alle mogelijke manieren te beschermen. Hierdoor maakt het verhaal qua spanningsopbouw een rustige start. Echter, na een aantal hoofdstukken gaat de auteur precies beschrijven wat er in het “ochtendprakje” van Lily zit. Misschien spreekt dit lezers aan die zelf kinderen hebben. Maar aangezien ik geen kinderen heb, hadden deze passages van mij geschrapt mogen worden en hoort dit niet in een thriller of detective thuis.

Hij haalde een kom uit de kast, begroef zijn neus in de koelkast en zette op het werkblad de resultaten van zijn zoektocht: appel, sinaasappel, banaan, citroen en kiwi, waarbij hij enkele Betterfoodkoeken voegde. De essentiële ingrediënten voor het ochtendprakje van Lily.

Ik heb toch aardig wat boeken van Vlaamse auteurs gelezen, maar bij deze auteur had ik vaak moeite met de schrijfstijl. Ik moest toch vaak zinnen twee keer lezen omdat ik ze niet begreep en dit haalde voor mijn gevoel de snelheid uit het verhaal. Het kan natuurlijk dat Belgische lezers dit minder snel hebben. Voor mij was dit helaas geen boek wat blijft hangen en ik was dan ook eerlijk gezegd blij toen ik het uit had.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ring oost
Auteur: Isabelle Corlier
Uitgever: Angèle
Aantal pagina’s paperback: 280
ISBN paperback: 9789022335796
Prijs paperback: € 21,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

2 thoughts on “Isabelle Corlier – Ring oost

 1. Dag Bryan,

  Gewoon even ter melding. Dit is geen Vlaamse auteur, maar een Waalse.

  Dit boek is dus vertaald uit het Frans en de schrijfstijl kan dus zowel aan de auteur als aan de vertaler liggen.

  mvg, Rik

  1. Hoi Rik,

   Dankjewel voor je aanvulling. Ik wist persoonlijk niet dat er zoveel verschil was tussen Vlaams en Waals. Ach zo leer ik elke keer iets bij haha.

   Groetjes Bryan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge