Tille Vincent – Anna

Ik weet niet wat het is, maar de laatste tijd spreken de boeken van Van Halewyck mij erg aan. Zo ook dit boek. Vooral na het lezen van de flaptekst was ik razend benieuwd. Na een mailtje richting Fontaine uitgevers ontving ik het boek direct na verschijning in huis. Ik wil Fontaine uitgevers en Van Halewyck dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Anna krijgt te horen dat ze ongeneeslijk ziek is. Haar moeder licht meteen de school in, zeer tegen de zin van haar dochter. Anna, die al niet bijzonder populair is, vreest dat ze haar nu helemaal links zullen laten liggen. Maar het tegendeel gebeurt. Plots willen de meisjes haar vriendin worden en krijgt ze ook aandacht van de jongens. Tot ze op controle moet en te horen krijgt dat haar ziekte wel behandeld kan worden. Maar alles gaat nu goed en dat wil ze koste wat het kost zo houden…

De cover

Op de cover is het gezicht van een meisje te zien. Ze heeft haar handen voor haar borst gekruist. De naam van de auteur en de naam van de serie staat links in rode letters en de titel en ondertitel staan onderaan in witte letters. De ondertitel ‘Leven met een leugen’ maakt mij nieuwsgierig en zorgt ervoor dat ik wil weten wat deze leugens dan zijn. De cover kan ik waarderen en past wat mij betreft goed bij het verhaal.

De auteur

Tille Vincent publiceerde al heel wat boeken voor kinderen en volwassenen. Ze schreef onder andere de succesvolle boekenreeks Code 37.

Het verhaal


Anna haar leven is niet zoals ze wilt, ze heeft niet echt vrienden en ze heeft geen contact met haar vader. Haar ouders zijn een aantal jaar gescheiden. Als Anna te horen krijgt dat ze kanker heeft weet ze niet goed wat ze met deze mededeling moet, vooral niet als haar moeder meteen de school inlicht. Dat wilde Anna absoluut niet, aangezien ze niet echt een populaire leerling is en ze bang is dat ze nu helemaal geen aansluiting meer krijgt met haar klasgenoten. Maar er gebeurt iets wat Anna nooit voor mogelijk had gehouden… Plotseling willen de meiden uit haar klas vanalles met haar samen doen en sluit ze nieuwe vriendschappen, ze krijgt zelfs aandacht van de jongens… Ook haar vader gaat weer een grotere rol in haar leven spelen, waar Anna natuurlijk erg blij mee is!

Maar als Anna op controle moet gaan in het ziekenhuis, krijgt ze de schrik van haar leven… De ziekte lijkt plotseling wel behandelbaar. Maar het leven van Anna voelt nu zoveel beter… moet ze nu vertellen dat ze niet ongeneselijk ziek is? En wat gaan haar vrienden dan zeggen? Koste wat kost wil ze er alles aan doen om haar leventje fijn te houden. Ze komt voor een echt dilemma te staan…

Mijn mening

De schrijfstijl van Tille Vincent ken ik natuurlijk al van haar ‘Code 37’ serie, die ik altijd met heel veel plezier gelezen heb. Maar een Young-adult heb ik eigenlijk nog nooit van haar gelezen.

Ik zat erg snel in het verhaal en doordat het boek in de ik-vorm geschreven is, heb ik mij altijd erg goed in het verhaal inleven. Dan is het altijd net of ik over de schouder van de hoofdpersonage mee kan kijken. Zo ook in dit boek. De hoofdstukken vind ik wel ietwat aan de lange kant

Wat ik persoonlijk altijd erg belangrijk vind bij een Young-adult is dat het een boek met een boodschap is. Dan hoor ik je al denken “Wat is dan de boodschap bij dit boek?”. Voor mijn gevoel is dat in dit verhaal dat je niet moet liegen, want de leugen komt altijd uit. Daarnaast vind ik het onderwerp kanker in dit boek erg interessant. Zelfs ik, als 33-jarige, las bepaalde dingen die ik nog niet wist. Daardoor bleef ik ook constant verder lezen in dit boek. Vooral het ’s avonds in bed wilde ik maar verder blijven lezen en voor ik het in de gaten had was het alweer 02.00 uur ’s nachts en tijd om de lamp uit te maken.

Wat mij betreft heeft Tille Vincent een sterke start gemaakt aan deze ‘Dilemma’ serie en ik ben benieuwd of het tweede deel, dit deel kan overtreffen!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Anna
Serie: Dilemma (1)
Auteur: Tille Vincent
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s Paperback: 280
ISBN Paperback: 9789461318107
Prijs Paperback: € 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge