Bert Wiersema – Het Monster van Loch Ness

Ik ontving op Facebook een berichtje van Bert Wiersema met de bericht dat hij een nieuw boek in de Simons Spectrum-serie had geschreven en of ik interesse had om hier een recensie over te schrijven. Natuurlijk had ik dit! Dus even later ontving ik een exemplaar in de brievenbus. Hier wil ik Bert Wiersema en Uitgeverij Columbus natuurlijk hartelijk voor bedanken!

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Steven en Kirsten zijn nog maar net met hun ouders in Schotland aangekomen, of ze maken al kennis met de geheimen rond het meer van Loch Ness. Tijdens hun bezoek aan een nabijgelegen kasteelruïne horen ze een vreemd geluid dat diep uit de aarde lijkt te komen. Wat is dit voor geluid en waar komen die mysterieuze golven in het meer vandaan?
Net als de familie Simons een bizar geheim ontdekt, worden de ouders van Steven en Kirsten door de politie gearresteerd. Ternauwernood weten Steven en Kirsten te ontsnappen… Geholpen door ex-lijfwacht Yasir binden ze de strijd aan tegeneen geheimzinnige kasteelbewoner.

De cover

Op de cover is heel veel te zien. Als eerste zien wij het kasteel waar het verhaal zich grotendeels afspeelt, voor het kasteel is het meer van Loch Ness te zien. Boven het kasteel hangt een helikopter. Daarnaast zien wij een foto van van Steven en Kirsten en een foto van een man met een bivakmuts over zijn hoofd. De cover vind ik erg druk, voor mij had die iets rustiger gemogen. Ik denk dat het mooier was geweest als ze bij het ontwerpen van de cover zich op één ding gericht hadden.

De auteur

Bert Wiersema (Groningen, 11 mei 1959) schrijft boeken voor kinderen en tieners. Elk boek dat hij schrijft, is extreem spannend. Het monster van Loch Ness is deel 8 in de serie Simons spectrum. De serie neemt je mee naar zomerse vakantiebestemmingen – waar het gevaar altijd dreigt…

Het verhaal

De familie Simons is nog maar net aangekomen in Schotland of ze belanden alweer in een avontuur. Ze maken kennis met de geheimen die het meer van Loch Ness voor iedereen heeft. Als Steven, Kirsten en hun ouders een bezoekje brengen aan de kasteelruïne horen ze vreemde geluiden, het lijkt wel of er een meisje schreeuwt…

Op het moment dat de familie Simons een vreemde en schokkende ontdekking doet worden de ouders van Steven en Kirsten door de politie in de boeien geslagen en verdwijnen in de politiecel. De twee tieners weten net op het laatste moment te ontsnappen en worden geholpen door ex-lijfwacht Yasir. Samen met deze boom van een kerel gaan ze de strijd aan tegen deze vreemde kasteelbewoner…

Mijn mening

Vorig jaar schreef ik een recensie over het vorige deel in de Simons spectrum-serie ‘Uitbarsting op Lanzarote‘. Hoe leuk is het dan om nu, precies één jaar later de recensie van het nieuwste deel in deze serie online te zetten. 🙂

Toen ik in het boek begon te lezen merkte ik al snel dat het weer een erg spannend jeugdboek was. Vanaf de eerste tot de laatste zin is het spannend en nergens saai te noemen. Wiersema heeft een aangename schrijfstijl die niet alleen de jeugd zal aanspreken, maar ook volwassenen. Ik had soms het gevoel dat ik met de familie Simons mee naar Schotland was. Wel zijn er in dit boek sommige dingen ietwat overdreven, maar voor mijn gevoel mag dit soms in een jeugdboek. Wat mij daarnaast opviel is dat de hoofdstukken aan de erg lange kant zijn. Normaal heb ik altijd zoiets van “Oh, nog even snel een hoofdstuk lezen”, helaas ging dit niet zo snel bij dit boek omdat 1 hoofdstuk al snel uit 15 a 20 pagina’s bestond. Ik denk dat hier bij het volgend boek misschien nog winst te behalen is voor de auteur. Ook kwam ik een aantal typ en spelfouten tegen, persoonlijk vind ik dit altijd erg jammer en afbreuk doen aan de kwaliteiten van het boek en de schrijver.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het monster van Loch Ness
Serie: Simons Spectrum (8)
Auteur: Bert Wiersema
Uitgever: Columbus
Aantal pagina’s Hardcover: 176
ISBN Hardcover: 9789085433934
Prijs Hardcover: € 11,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge