Sylvia Veld & Robert Vinkenborg – De jacht op mijn verkrachter

Enige tijd geleden ontving Veronique een recensie-exemplaar van dit boek van Just Publishers. Aangezien ik ook graag non-fictie boeken lees sprak dit boek mij ook erg aan. Dus toen ik zelf even geen recensie boeken had liggen heb ik dit boek erbij gepakt. Ik wil Just Publishers dan ook nogmaals bedanken voor dit exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: ‘Aanrander in de val gelokt’. Met dit spectaculaire voorpaginanieuws opent De Telegraaf van 7 juni 2017. In drie krantenpagina’s vertelt een 28-jarige vrouw uit Hoorn hoe ze zelf met een list haar verkrachter, Mohammed M., weet op te sporen. De politie weigerde haar te helpen.
Het Telegraaf-artikel oogst woede, ongeloof en verontwaardiging in het hele land. Via de media krijgt de jonge vrouw landelijke bekendheid onder haar schuilnaam Esmée. Op social media groeit ze uit tot ‘heldin Esmée’ die het ‘Monster Mohammed’ (volgens Geenstijl) zelf achter de tralies kreeg.
Moet het slachtoffer van een verkrachting zelf haar dader opsporen? Waarom deed de politie niets met haar aangifte? Krijgt deze verkrachtende asielzoeker hier een verblijfsvergunning? Er volgen kritische Kamervragen. De verantwoordelijke minister gelast een onderzoek waarom de politie in Hoorn het zo verbijsterend liet afweten.
In De jacht op mijn verkrachter vertelt Esmée eindelijk haar complete verhaal, nu onder haar eigen naam Sylvia Veld. Ze vertelt over de pijn die haar bijna fataal werd en hoe ze zelf de dader vindt. Mohammed M. gaat zelfs zo ver om onder Sylvia’s naam andere vrouwen te benaderen waar hij sex mee wil.
Na een spectaculaire jacht lokt Sylvia hem in de val. Ze staat op het punt om de Somaliër zelf te arresteren. Uiteindelijk wordt de man door de politie opgepakt. Nog lang blijft de vraag of hij ook wordt veroordeeld.
Sylvia Veld schreef het boek samen met journalist Robert Vinkenborg, die haar hielp bij de jacht op haar verkrachter. Sylvia schaamt zich nergens meer voor en is trots dat ze heeft terug geknokt. In haar boek onthult ze talloze nieuwe feiten, onder meer over haar bewuste keuze om de media in te schakelen. De jacht op mijn verkrachter vertelt een spectaculair, verdrietig en maatschappelijk zeer relevant verhaal.

De cover

Op de cover is een foto van Sylvia te zien. Naast Sylvia is een rode balk te zien waar een foto van de dader instaat. De dader, met een balkje voor zijn ogen, houdt haar I-Phone vast, waar hij deze foto mee gemaakt heeft. De auteurs en titel staan in het wit op de cover. De ondertitel “Omdat de politie faalde” in het rood. Deze ondertitel maakt mij nog nieuwsgieriger, want ik wil weten op welke gebieden de politie faalde. Het boek zou mij, met deze cover, zeker opgevallen zijn in de winkel.

De auteur

Sylvia Veld (1980) schreef dit boek samen met journalist Robert Vinkenborg. Robert hielp haar ook met de jacht op haar verkrachter.

Mijn mening

Wat een verhaal, en wat heeft Sylvia samen met haar familie moeten doorstaan. Vanaf de eerste pagina wordt je meegenomen in het verhaal en kijk je over de schouder van Sylvia en haar vrienden mee. De schrijfstijl is erg makkelijk en toegankelijk te noemen en de hoofdstukken zijn op de juiste manier opgedeeld.

De verschillende personen, zoals Sylvia en Robert, die aan het woord komen in dit boek hebben verschillende lettertypes. Ook de uitgewerkte (telefoon) gesprekken hebben weer een ander lettertype. Hierdoor is het verhaal heel erg makkelijk te volgen en weet je eigenlijk direct wie er aan het woord is.

Wat voor mij altijd een pluspunt is, is als er in een non-fictie boek ook foto’s aanwezig zijn. In dit boek is dit ook het geval. Hierdoor kan ik mij altijd nog beter in het verhaal verplaatsten.

Wat de ondertitel “Omdat de politie faalde” betreft, kan ik na het lezen van dit ongelofelijke verhaal echt beamen dat dit klopt. Tijdens het lezen viel ik echt van de ene in de andere verbazing. Ik vind het ongelofelijk dat zoiets in Nederland kan gebeuren.

Hou jij van waargebeurde verhalen? Dan mag dit boek echt niet ontbreken in je boekenkast!

Gegevens van dit boek:
Titel: De jacht op mijn verkrachter
Auteur: Sylvia Veld & Robert Vinkenborg
Uitgever: Just Publishers
Aantal pagina’s paperback: 256
ISBN paperback: 9789089756626
Prijs paperback: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge