Luc Deflo – Verdorven

Ik zag in een mailtje van New Book Collective dat er bij Uitgeverij Van Halewyck een nieuw boek zou verschijnen van de hand van Luc Deflo. Nadat de flaptekst mij aansprak heb ik direct terug gemaild met de vraag of ik een recensie-exemplaar van dit boek mocht ontvangen… En dit mocht. 🙂 Hier wil ik New Book Collective en Uitgeverij Van Halewyck dan ook hartelijk voor bedanken!

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze thriller: Na een personeelsfeestje belandt Sigrid ongepland in een rendez-voushotel met haar baas, Nick. Het wordt een gênante avond die ze zo snel mogelijk wil vergeten. Tot een opsporingsbericht haar doet beseffen dat zij en Nick getuigen zijn in een verdwijningszaak. 

Nick, gelukkig getrouwd, weigert elke medewerking en Sigrid wordt afgewimpeld door de politie. Wanneer ze ontgoocheld afdruipt, botst ze op Guy Depreter, een uitgebluste flik die niets liever doet dan in de beerput roeren. Hij besluit haar te helpen. Wat Depreter opvist uit de drek is zo verdorven dat hij niet alleen zijn langverwachte pensioen zal moeten uitstellen, maar moet vechten voor zijn leven. En dat van Sigrid.

De cover

Op de cover is een gebroken wijnglas te zien, het hout waar dit kapotte glas op ligt is besmeurd met rode wijn. De cover vind ik bij het verhaal passen, echter spreekt hij mij niet echt aan helaas.

De auteur

Luc Deflo is de meester van de psychologische thrillers in Vlaanderen. Al bijna 20 jaar verwent hij zijn lezers met ijzersterke plots, mysterieuze personages en bloedstollende scènes.

Het verhaal

Sigrid Beertens heeft de gênantste nacht van haar leven gehad. Na een saai feestje op  haar werk is ze in bed beland met Nick Demeuter, haar baas. Niet het bed bij hem of haar thuis maar een bed in Drive-in Motel Carotel. Het wordt een avond die Sigrid het liefste zo snel mogelijk vergeet. Tot dat er een opsporingsbericht verschijnt en het al snel duidelijk word dat zij en Nick getuigen zijn van een verdwijning…

Nick, de baas van Sigrid, is gelukkig getrouwd en hij wil nergens aan meewerken omdat hij bang is dat zijn vrouw Fiona lucht krijgt van hun nachtje in het rendez-voushotel.  Sigrid merkt al snel dat ze wordt afgewimpeld door de politie, maar dan ontmoet ze Guy Depreter. Guy besluit om haar te helpen en begint te graven… Maar wat er bovenkomt gaat eigenlijk iedereen te ver…

Mijn mening

Voor mij is dit de eerste kennismaking met Luc Deflo, hij heeft al zoveel boeken geschreven, maar toch om de een of andere reden heb ik nog nooit een boek van zijn hand gelezen. Nu ik dit boek gelezen heb vraag ik me eigenlijk af waarom niet…

Eigenlijk vanaf het begin merk ik al dat dit een boek is wat mij in de greep houdt. Het verhaal is vanaf het begin spannend en ik kan het nergens saai of vlak noemen. Voor mijn gevoel zijn ook de karakters diep genoeg uitgewerkt.

Wat mij wel opviel is dat er erg veel Vlaamse woorden gebruikt zijn. Nu hoor ik je denken, “Dat heb je wel eens met een Vlaams boek!”. Ja, dat weet ik, maar toch, als ik kijk naar bijvoorbeeld Pieter Aspe of Toni Coppers, valt mij dat minder snel op. Het is net of die boeken vernederlands zijn. Ik merkte dat ik met sommige van deze Vlaamse woorden wat moeite had en hierdoor soms een zin dubbel moest lezen. Dit deed echter geen afbreuk aan het verhaal. Ik weet zeker dat ik in de toekomst geen boek van Deflo uit de weg ga!

Dit boek zal menige thrillerlezer weer vele uurtjes plezier bezorgen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verdorven
Auteur: Luc Deflo
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s Paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 304
ISBN Paperback: 9789461318145
ISBN E-book: 9789461319289
Prijs Paperback: € 21,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Ik mag namens New Book Collective en Uitgeverij Van Halewyck één exemplaar verloten van ‘Verdorven’. Kijk in dit topic hoe je kans maakt op dit boek.

2 thoughts on “Luc Deflo – Verdorven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge