Tamara Haagmans – Sprong in het diepe

Veronique en ik werden door Tamara Haagmans gevraagd of wij interesse hadden om haar nieuwste boek te lezen. Aangezien de flaptekst ons erg aansprak hadden wij meteen zoiets van “Ja, leuk!”. Natuurlijk heb ik er een recensie over geschreven en Veronique zal dit boek binnenkort lezen en recenseren. Ik wil Tamara Haagmans en Uitgeverij Ellessy dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:  Tessa heeft geen leuk jaar achter de rug. Ze verliest haar baan én haar vriend op hetzelfde moment. Als haar moeder haar een vakantie geeft omdat ze zelf niet kan gaan, neemt Tessa die na enig twijfelen aan. Alleen… Ze zit op een golfresort in Duitsland, en het is november. Alle winkels en restaurants zijn gesloten en er is echt helemaal niemand, behalve de Nederlandse badmeester Thomas die haar onder zijn hoede neemt. Telkens als ze in zijn buurt is, gebeuren er hele vreemde dingen. Aan het eind van haar vakantie haalt Thomas haar over om er nog een paar dagen met hem aan vast te plakken. Hij moet dan wel werken maar er blijft genoeg tijd over om leuke dingen te doen. Omdat er thuis toch niemand op haar wacht zegt ze ja. Het ene reisje loopt naadloos over in het andere en ondanks alle vreemde gebeurtenissen groeien Tessa en Thomas steeds dichter naar elkaar toe. Tot Thomas ineens helemaal van de aardbodem verdwijnt, om op een héél onverwacht moment weer op te duiken met een schokkende onthulling.

De cover

Op de cover zien we het silhouet van een verliefd stelletje met op de achtergrond de Eiffeltoren in Parijs. Ik ga er van uit dat dit stelletje Tessa en Thomas voorstelt. De cover vind ik erg goed bij het verhaal passen.

De auteur

Tamara Haagmans (1980) wilde altijd al “iets” met schrijven doen. Ze schreef al haar hele leven, maar het begon pas serieuze vormen aan te nemen toen ze mee ging doen aan schrijfwedstrijden. Tamara haalde meerdere keren een shortlist en won zelfs enkele wedstrijden. ‘Sprong in het diepe’ is haar nieuwste feelgoodroman.

Het verhaal

Het leven van Tessa staat het laatste jaar een beetje op zijn kop, afgelopen jaar is haar relatie met Jack, de liefde van haar leven, uit gegaan en als klap op de vuurpijl is ze haar geliefde baan verloren. Tessa zit in de put. Als haar moeder haar een vakantie aanbied aangezien ze zelf niet kan gaan, twijfelt Tessa in eerste instantie, aangezien het vakantieadres een golfresort in Duitsland is, maar na een kleine twijfel neemt ze de aanbieding van haar moeder toch aan.
Als ze aankomt op het golfresort in Duitsland wordt het haar al snel duidelijk dat er in november niet zoveel te doen is. Als Tessa besluit om een paar baantjes te gaan trekken in het zwembad, dat achteraf niet meer is dan een kinderbadje, loopt ze de knappe Nederlandse badmeester Thomas tegen het lijf. Thomas besluit om haar onder zijn hoede te nemen. Tessa heeft hierdoor een leuke en aangename vakantie en langzaam bloeit er iets… van haar kant…
Als haar vakantie op het einde aanloopt vraagt Thomas haar of ze zin heeft om nog een aantal dagen met hem op te trekken. Hij moet dan wel een beetje werken, maar dat is niet zoveel en de rest van de tijd kunnen ze samen leuke dingen doen. Ondanks de vreemde dingen die er gebeuren als Tessa bij Thomas in de buurt is zegt Tessa ja aangezien ze langzaam hoteldebotel is van deze knappe badmeester. Tessa heeft de tijd van haar leven, tot dat Thomas plotseling van de radar verdwijnt, ze hoort maanden niks meer van Thomas, tot dat hij plotseling opduikt en een schokkende onthulling doet…

Mijn mening

Ik heb wel al eens een feelgoodroman gelezen, maar ik heb nog nooit zoveel plezier gehad tijdens het lezen als bij ‘Sprong in het diepe’. Wat een leuk boek is dit! De hoofdstukken vind ik wel een beetje aan de lange kant, maar de schrijfstijl kan ik echt waarderen. Dit boek is niet alleen een feelgoodroman, maar bij sommige hoofdstukken voel je ook wel een beetje spanning. Dat vond ik erg leuk, dit brak het verhaal een beetje en maakte het voor mijn gevoel nog beter.

Tijdens het lezen zei ik tegen Veronique dat de dingen die de hoofdpersoon meemaakt ook Tamara, de auteur, gebeurd konden zijn aangezien ik op Facebook vaak lees dat ze ook zo gek als een deur is. Wat schetst mijn verbazing achter in het boek… Daar staat dat ze een gedeelte van het verhaal ook zelf meegemaakt heeft. Dit vond ik erg leuk om te lezen! 🙂

Hou jij van feelgoodromans? Dan is dit echt een boek voor op je NTL-lijstje!

Gegevens van dit boek:
Titel: Sprong in het diepe
Auteur: Tamara Haagmans
Uitgever: Ellessy
Aantal pagina’s Paperback: 219
ISBN Paperback: 9789086603787
Prijs Paperback: € 17,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge