Alison Belsham – De tattooverzamelaar

Ik zag op Hebban dat dit boek zou verschijnen. De informatie die ik daar las sprak mij heel erg aan. Na een mailtje richting de uitgeverij ontving ik een ongecorrigeerd  leesexemplaar in de bus. Hier wil ik The house of books dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Marni Mullins, een tatoeëerder uit Brighton, een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp nodig. Er loopt een seriemoordenaar rond die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van het volgende slachtoffer, maar zal ze het aan Sullivan vertellen of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan? 

De cover

De uiteindelijke cover, heeft net zoals het leesexemplaar wat ik ontvangen heb, een zwarte achtergrond. Op deze achtergrond zijn waterdruppels te zien en twee rode Koi karpers. De titel van het boek staat er in witte letters op en de naam van de auteur in het geel. Ook staat er “Volg het spoor van bloed en inkt” op. Ik vind het een mooie cover, echter mis ik toch een beetje de sfeer van de tattoo wereld. Ik had naast deze Koi karpers ook wel graag iets gezien wat echt linkte aan bijvoorbeeld tatoeëren. Echter mij zou dit boek, ook met deze cover, zeker zijn opgevallen in de boekhandel.

De auteur

Alison Belsham presenteerde in 2016 op het Pitch Perfect-evenement van het Bloody Scotland Crime Writing Festival haar eerste misdaadboek, De Tattooverzamelaar, en werd uitgeroepen tot winnaar. Dat niet alleen, uitgevers stonden in de rij om haar een boekencontract aan te bieden.

Het verhaal

Marni Mullins is een bekende tatoeëerder uit Brighton. Als ze tijdens een tatoeëer sessie besluit om even pauze te houden en een koffie te gaan halen op een terras in Brighton ontdekt ze in een vuilniscontainer het dode lichaam van een man.
Francis Sullivan is een inspecteur die net gepromoveerd is. Hij krijgt de opdracht om het onderzoek naar dit gevilde lichaam te gaan leiden.
Al snel wordt duidelijk dat dit geen normale moord is, de moordenaar heeft een tatoeage van het slachtoffer afgesneden. Als er later nog meer slachtoffers worden gevonden die tatoeages missen weet inspecteur Sullivant het zeker, ze hebben met een seriemoordenaar te maken.
Niemand kent de tattoowereld zo goed als Marni, alleen heeft ze een probleem, ze wantrouwt de politie al enige jaren. Marni weet te achterhalen wie als volgende op het lijstje van de tattooverzamelaar staat, maar moet ze de politie dit toevertrouwen? Of is het beter om zelf achter de moordenaar aan te gaan?

Mijn mening

Hier thuis kijken wij altijd het programma Ink Master: Meesters van de Lage Landen. Maar mijn interesse voor tatoeages is er al langer want ik heb sinds 2003 zelf ook een tatoeage op mijn bovenarm. Dus dit boek moest ik gewoon lezen. 🙂

Het verhaal wordt afgewisseld tussen de personages Francis, Rory, Marni en de dader. De hoofdstukken die vanuit de dader zijn geschreven zijn op sommige momenten echt gruwelijk en ik kreeg er ook soms echt kippenvel van. De hoofdstukken zijn door de auteur lekker kort gehouden en hierdoor las het verhaal echt als een sneltrein. De karakters zijn erg goed uitgewerkt en het verhaal is eigenlijk nergens saai.

Voor mij persoonlijk is dit boek een echte pageturner en ik verwacht in de toekomst dan ook nog veel van deze auteur.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het leesfragment op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: De tattooverzamelaar
Auteur: Alison Belsham
Uitgever: The house of books
Aantal pagina’s Paperback: 336
ISBN Paperback: 9789044353884
Prijs Paperback: € 21,99
Verschijningsdatum:  13-09-2018

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge