Kiki van Dijk – Bali

In het verleden heb ik Ibiza, de erfenis en Lech gelezen van Kiki van Dijk. Dus toen ik zag dat er een nieuw boek van de hand van Kiki zou verschijnen was ik erg benieuwd. Een tijdje geleden vond ik eindelijk een gaatje om dit boek te gaan lezen. Ik was echt benieuwd of dit boek de voorgaande boeken kon overtreffen. Of ik dit volmondig kan beamen na het lezen van Bali lees je hieronder in mijn recensie.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Cita’s dochter Evi verblijft al een tijdje op het paradijselijke Bali. Wanneer blijkt dat Evi 48 uur wordt vermist, neemt Cita’s leven een drastische wending. Door drankproblemen en betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag haar man het land niet verlaten, dus neemt Cita in haar eentje halsoverkop het vliegtuig. Terug naar het eiland waar ze als jong meisje veel tijd doorbracht.
Eenmaal op Bali wordt het pijnlijk duidelijk dat Cita de band met Evi door de jaren heen behoorlijk heeft verwaarloosd. Haar dochter blijkt er op het idyllische eiland een voor haar totaal onbekend leven op na te houden. Een leven dat niet zonder gevaren is.
Cita belandt in een zenuwslopende reis door het Bali dat voor toeristen verborgen blijft, terwijl haar man thuis vecht tegen zijn drankverslaving. Wie zit er achter de verdwijning van Evi en is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen? 

De cover

Op de cover zien wij het achterhoofd en een schouder van een vrouw. Deze vrouw heeft een bloemenkrans in haar haren. Op de achtergrond zijn allemaal bomen te zien, ik ga er van uit dat dit de jungle van Bali is. Op de cover staat ook de quote “Het paradijselijke Bali verbergt donkere kanten”. Deze quote triggert mij om de flaptekst te gaan lezen om te kijken of dit een boek voor mij is. De cover spreekt mij in ieder geval erg aan!

De auteur

Kiki van Dijk (1986) heeft vier succesvolle boeken op haar naam staan, waaronder de bestseller Ibiza (2016). Van het ongekend populaire boek werden maar liefst 30.000 exemplaren verkocht. Ibiza was het begin van Kiki’s spannende serie eilanden-thrillers, daarna volgde Ibiza – De erfenis. Bali is haar nieuwste.

Het verhaal

Evi, de dochter van Cita, woont al een tijdje op het mooie Bali. Joris, de vader van Evi, krijgt op een dag telefoon van Katy. Katy is de beste vriendin van Evi, ze vertelt Joris dat zijn dochter al ruim 48 uur vermist wordt. Joris wil naar Bali om zijn vermiste dochter te zoeken, echter is dit niet mogelijk aangezien Joris het land niet mag verlaten in verband met zijn drankprobleem en zijn betrokkenheid bij een auto-ongeluk. Daarom besluit Cita om alleen af te reizen naar het zonnige Bali. Maar is Bali wel zo zonnig? Vroeger toen Cita als jong meisje er veel was wel… Maar tegenwoordig?

Als Cita aankomt in Bali dringt bij haar de keiharde waarheid binnen… Cita heeft de band met Evi de laatste jaren erg verwaarloosd. Het leven wat Evi op het mooie Bali leidt is totaal onbekend voor Cita.  Een leven met hoogte, maar ook zeer zeker dieptepunten… Cita maakt, in de zoektocht naar haar vermiste dochter, een heftige reis door het normaal zo rooskleurig Bali. Maar ze komt ook op plekken die voor de gewone toeristen verborgen blijven. Kan Cita haar dochter op tijd vinden? En kan ze de band nog herstellen met haar dochter?

Mijn mening

Ken je het gevoel? Dat je een boek leest en dat je het niet meer aan de kant kunt leggen? Bali is voor mij persoonlijk ook zo’n boek. Het verhaal wordt afwisselend vertelt vanuit Cita, die op Bali opzoek is naar haar dochter en Joris, die in Nederland vecht tegen zijn drankverslaving. Beide verhaallijnen vond ik goed uitgewerkt en op sommige delen van het verhaal zat ik echt op het puntje van mijn stoel. Ook wilde ik constant door blijven lezen aangezien ik wilde weten hoe het verhaal verder ging en wat er nu met Evi gebeurd was.

Wat mij betreft heeft dit boek de voorgaande boeken van Kiki overtroffen, ik waande mij tijdens het lezen zelf op Bali door het beeldende schrijven van van Dijk. Ik kijk dan ook zeer zeker weer uit naar haar volgende boek.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

😉

Gegevens van dit boek:
Titel: Bali
Serie: Eilanden-thrillers (3)
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgever: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 296
Aantal pagina’s E-book: 198
ISBN paperback: 9789401608800
ISBN E-book: 9789401608817
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge