Mijn business bullet journalAls de temperaturen een beetje normaal zijn en ik niet het gevoel heb dat ik in een oven zit kan ik mij ook erg goed creatief vermaken. Of het nu kleuren, tekenen, handletteren of iets anders is. Ik vind het allemaal leuk. Net zoals lekker bezig zijn in een Bullet Journal. Van BBNC Uitgevers/MUS Creatief ontving ik deze “Mijn business bullet journal” om uit te testen. Ik wil BBNC Uitgevers/MUS Creatief dan ook heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te vinden is over deze Bullet Journal: Veel mensen gebruiken hun bullet journal voor hun werk. In Mijn Business Bullet Journal vind je een handige crash course voor het opzetten van je zakelijke bujo. Je krijgt volop tips voor het opzetten van je dag-, week- en maandlogs en voor collecties speciaal voor je werk. Met het bijhouden van een business bullet journal werk je effectiever, geordender en efficiënter. Je bujo helpt je bewuster bezig te zijn met je ontwikkeling, met het stellen van doelen en het vinden van een goede balans tussen werk en privé. 

In het verleden heb ik al verschillende producten in de Mijn bullet journal-serie uitgetest, waaronder bijvoorbeeld de bullet journal in liggend en staand formaat, de little one, de crash course en de toolkit. Aan dit lijstje mag ik dus vanaf vandaag ook deze business bullet journal toevoegen. 🙂

De eerste vraag die meteen bij mij opkomt is eigenlijk, “Wat is er zo business aan?”.  Nou aan de bullet journal zelf heb ik eigenlijk niks kunnen ontdekken wat afwijkt van een normale bullet journal. Ook in deze editie vinden we de diversen onderwerppagina’s terug zoals: de indexpagina, jaarkalender, level 10 wiel, landkaart, plaats waar je een quote kunt schrijven en veel pagina’s met dotted papier. Hier is niks nieuws aan te ontdekken….

Wat mij wel al snel opviel is dat de mini crash course wat in de Mijn business bullet journal vast zit erg verschilt van de mini crash course wat in de normale bullet journals zit en ik denk dan ook dat hier de winst in zit.

In deze mini-crash course voor zakelijk gebruik staan veel handige tips voor de echte ondernemers is. Zo vinden we hier onder andere een Productiviteit & Planningsroute , een Productiviteitsschema, Kwaliteiten & Valkuilen-pagina en een Operationele valkuilen-pagina. Dit is maar een kleine greep van de voorbeelden in de mini crash course. Wat mij betreft is dit een hele leuke toevoeging aan de bestaande Crash course.

Ik ben natuurlijk zelf ook aan de slag gegaan in deze business bullet journal, ik heb een voorbeeld pagina gemaakt van een weekplanning…

Ik heb hierbij gebruik gemaakt van Stabilo 88, dit zijn de fineliners. Ze schreven erg fijn op dit papier, maar wat ik wel merkte is dat ze toch een beetje doordrukten op de achterkant van het papier. Ik heb ook gebruik gemaakt van de Mijn bullet journal stencils, hier zal ik binnenkort ook mijn mening over laten horen hier op mijn website.

Kortom, dit is voor mijn gevoel een gewone bullet journal, wat ik persoonlijk wel erg leuk vind is de mini crash course aangezien hier voor mij weer nieuwe voorbeelden in staan. Wat ik mij wel afvraag is of hier echt vraag naar is bij ondernemers… Ik kan mij niet voorstellen dat, als je een bedrijf te runnen hebt, dat je dan uitgebreid een bullet journal bij gaat houden… Maar dat is mijn gevoel en mening… In deze vind ik vooral de mini crash course erg interessant en een echte toevoeging aan mijn collectie bullet journals!

Gegevens van dit boek:
Titel:Mijn business bullet journal
Serie: Mijn bullet journal
Uitgever: BBNC Uitgevers/MUS Creatief
EAN: 9789045322834
Prijs: € 12,49

Deze bullet journal is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge