Linda van Rijn – Zomernacht


Ik zag dit boek een tijdje geleden voor dat het uitkwam op Hebban staan, en de flaptekst sprak mij heel erg aan. Dus de keuze was snel gemaakt. Dit boek wilde ik graag lezen. Dus toen ik even niks te lezen had heb ik besloten om het e-book aan te schaffen. 🙂

Informatie die te lezen is op internet: Net als andere jaren besteedt Laurien van Poelgeest de eerste week van de zomervakantie als leiding op een zomerkamp voor kinderen. Ook al kan ze na haar eerste jaar als lerares Nederlands op een middelbare school wel vakantie gebruiken, ze heeft veel zin in het kamp. Sinds ze zelf als kind meeging, heeft ze nog geen jaar overgeslagen. Haar tweelingzus Tessa is er ook, net als een aantal goede vrienden met wie ze inmiddels een vaste groep leiding vormt. Ook heeft Laurien haar collega Pieter gevraagd om mee te gaan, omdat ze één persoon te kort kwamen. Dat zij en Pieter al een tijd aan het flirten zijn, maakt het kamp voor haar des te leuker.
Het kamp in de duinen bij Egmond aan Zee is zoals gewoonlijk een groot succes. Het is mooi weer, de kinderen hebben het naar hun zin en dat geldt ook voor Laurien, zeker als zij en Pieter ’s avonds bij het kampvuur steeds nader tot elkaar komen. Bij datzelfde kampvuur gaat het ook over die ene gebeurtenis, vijfentwintig jaar geleden, toen een kind verdween van het kamp en verdronk in zee. Die gebeurtenis heeft veel indruk gemaakt op Laurien en ze herinnert het zich nog steeds, zeker nu ze weer op diezelfde plek is.
Het kamp neemt bizarre wending als de geschiedenis zich lijkt te herhalen. Op klaarlichte dag verdwijnt een van de kinderen en de politie zet onmiddellijk een grootse zoekactie op touw. Niemand heeft echter iets gezien of gehoord en het jongetje is onvindbaar…

De cover

Op de cover is een vrouw te zien die voor mijn gevoel via een strandopgang het strand oploopt. In mijn gedachtegang is dit Laurien. Op de cover is de quote “Het geslaagde zomerkamp in Egmond aan Zee verandert in een nachtmerrie als een van de kinderen spoorloos verdwijnt…” te lezen. Deze quote trekt mijn interesse en zorgt er zeer zeker voor dat ik de achterflap ga lezen.

De auteur

Linda van Rijn (1974, Harmelen) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties en tegenwoordig als interim-manager voor een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef verhalen, maar nooit met het doel om echt auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Met haar succesvolle literaire thrillers Last Minute, Piste Alarm, Blue Curaçao, Winter Chalet, Viva Espana, Off Piste en de minithriller Vakantievrienden is ze inmiddels een gevestigd auteur in dit genre. Linda van Rijn schrijft alleen over vakantiebestemmingen waar ze zelf is geweest. Ze woont op Curacao. Al haar boeken hebben in de Bestseller60 gestaan.

Het verhaal

Laurien van Poelgeest kan wel wat vakantie gebruiken, zeker na haar eerste jaar als leerkracht op een middelbare school. Maar eerst gaat ze zoals elk jaar mee op een zomerkamp voor kinderen, sinds haar jeugd heeft ze geen enkel jaar overgeslagen. Ze heeft er ontzettend veel zin in. Laurien maakt net zoals haar zus en een aantal anderen deel uit van de leiding.  Het is in de jaren een hechte vriendengroep geworden, wat het natuurlijk extra leuk maakt. Helaas missen ze iemand in de leidinggroep en besluit Laurien haar collega Pieter mee te vragen. Wat het voor Laurien extra spannend en leuk maakt, is, dat Pieter en Laurien al een tijdje met elkaar aan het flirten zijn.

Als snel wordt het duidelijk dat het kamp in Egmond aan Zee wederom een succeseditie is. De kinderen hebben veel plezier, het weer is mooi en de activiteiten lopen op rolletjes. Overdag hebben ze een actief programma en ’s avonds zorgt de leiding altijd voor een mooi groot kampvuur. Tijdens dit kampvuur hebben Laurien en Pieter het ook erg gezellig en groeien ze steeds meer naar elkaar…

Al snel gaat het bij datzelfde kampvuur over de gebeurtenis die vijfentwintig jaar geleden heeft plaatsgevonden op dezelfde plek als waar ze nu zijn. In dat bewuste jaar is er een jongetje verdwenen en verdronken in zee. Laurien heeft dit nooit echt los kunnen laten en ze herinnert het zich nog als de dag van gisteren…

Als dit campingjaar hetzelfde gebeurd is het gehele kamp in rep en roer. Op klaarlichte dag wordt er weer een kind vermist en niemand heeft iets gezien of gehoord… Meteen wordt er een grote zoekactie gestart, maar het jongetje is onvindbaar. Heeft dit iets met vijfentwintig jaar geleden te maken?

Mijn mening

Dit was voor mij de eerste kennismaking met Linda van Rijn, ik had nog nooit iets van haar hand gelezen. Echter ik snap eigenlijk niet waarom? De schrijfstijl vind ik erg aangenaam. Het verhaal heeft fijne korte hoofdstukken en geen moeilijk taalgebruik. De titel zomerthriller mag dit boek zeer zeker hebben. Wat ik wel jammer vind is dat de dader erg voorspelbaar was en ik wist het eigenlijk al vrij vroeg in het verhaal wie de dader was. Maar ondanks dit heb ik Zomernacht met veel plezier gelezen en zal ik snel weer een boek van Van Rijn pakken om te lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zomernacht
Auteur: Linda van Rijn
Uitgever: Marmer
Aantal pagina’s Paperback: 240
Aantal pagina’s E-book: 240
ISBN Paperback: 9789460684029
ISBN E-book: 9789460687679
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Linda van Rijn – Zomernacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge