Wendy Brokers – Baguette met jam voor twee

Soms maak ik graag eens een uitstapje naar een ander genre. Zo heb ik deze keer ervoor gekozen om een feelgood-roman te lezen. Deze had ik al een tijdje geleden gezien in de zomercatalogus. Dus toen het boek in de bus viel kon ik niet wachten om te starten in deze feelgood-roman. Ik wil Uitgeverij Boekerij dan ook bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

De cover

Op de cover is een rode fiets te zien, deze fiets heeft voorop een mandje waarin drie stokbroden, een fles drinken en bloemen zitten. Op de achtergrond, die wazig is, is, voor mijn gevoel, de camping in Zuid Frankrijk te zien. De cover geeft mij een zomers gevoel, maar ook het gevoel dat het een feelgood-roman is. Ik vind de cover erg goed bij het verhaal passen.

De auteur

Wendy Brokers ging na haar studie aam de slag als kinderverpleegkundige, maar was ook altijd geïnteresseerd in schrijven. In 2012 deed ze voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd, al snel volgde een column en twee korte verhalen. In 2017 verscheen haar debuutroman Geluk bij een ongeluk. Wendy woont met haar man en kinderen in Lopik.

Het verhaal

Lize de Ruiter heeft niks meer met Nederland, zeker niet na de dood van haar vader. Een vroegere vriend van haar vader is de eigenaar van een camping in Frankrijk. Lize besluit om hem een mailtje te sturen met de vraag of hij in de zomermaanden niet een handje hulp kan gebruiken. Als hij terug mailt dat ze welkom is twijfelt ze ook niet lang en besluit ze om het koude en natte Nederland in te ruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang even weg van haar problemen, het lijkt haar ideaal en op deze manier hoopt ze haar leven weer op de rit te krijgen. Één ding weet ze wel zeker… de eerste tijd zijn mannen niet welkom in haar leven…

Eenmaal aangekomen in het mooie zonnige Frankrijk loopt ze al snel tegen de erg knappe sportinstructeur Nate aan die wel erg veel interesse toont voor Lize. Maar ook Jelle, de charmante zoon van de campingeigenaar ziet haar wel zitten. Als dan ook nog plotseling de persoon die Lize het hardste probeert te ontvluchten voor haar neus staat. Weet Lize het zeker: Je kunt je hoofd wel in het zand steken en voor de waarheid weglopen… Maar daar heb je alleen jezelf mee en op die manier laat je toch echt de liefde van je leven lopen…

Mijn mening

Toen ik begon te lezen zat ik al erg snel in het verhaal. Dit komt denk ik doordat het verhaal start in Frankrijk en dit geeft mij meteen een vakantie gevoel. De schrijfstijl van Brokers is erg luchtig te noemen en dit spreekt mij erg aan en heb ik als erg prettig ervaren.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik op sommige stukken in het verhaal een beetje het idee had dat ik een new adult boek aan het lezen was. Aangezien er toch best veel zoenen en op een gegeven moment ook heftige vrijpartijen in voorkomen. Hier moest ik persoonlijk erg aan wennen dat Brokers dit zo duidelijk beschreef. Ik denk dat dit ook ermee te maken heeft dat ik normaal hoofdzakelijk altijd thrillers lees.

Maar ondanks dit, heb ik erg genoten van dit boek, en had ik soms het gevoel dat ikzelf op de camping in Frankrijk aanwezig was.

Baguette met jam voor twee is een echt feelgood zomer-roman wat makkelijk weg leest!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Baguette met jam voor twee
Auteur: Wendy Brokers
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 279
ISBN Paperback: 9789022584217
ISBN E-book: 9789402308396 
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Wendy Brokers – Baguette met jam voor twee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge