Mariëtte Middelbeek – Flashback

Enige tijd geleden las ik de flaptekst van Flashback, deze tekst sprak mij eigenlijk meteen aan. Zodoende heb ik contact opgenomen met Mariëtte Middelbeek en ze verwees mij door naar Uitgeverij Marmer. Na een kort contact met de uitgeverij kreeg ik een exemplaar opgestuurd zodat ik er aandacht aan kon besteden op mijn website. Ik wil Uitgeverij Marmer dan ook heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: De vriendschap van Ilona, Sanne, Bregje en Anouk die op de middelbare school zo hecht was, is in de loop der jaren verwaterd. Maar als in de duinen bij Bloemendaal het lichaam wordt gevonden van Céline Landgraaff – de vijfde vriendin uit het groepje, die net na het eind¬examen verdween – komt Bregje met het idee een reünie te organiseren. Voor het zover is slaat het noodlot echter ongenadig toe. Want het verleden mag dan ver weg lijken, sinds de vondst van Céline blijkt het ineens dichterbij dan ooit. 

De auteur

Mariëtte Middelbeek is auteur en journalist. Ze heeft zeventien boeken op haar naam staan en meer dan een half miljoen verkochte exemplaren. Mariëtte debuteerde in 2009 met Single & Sexy en brak definitief door met het ontroerende Turbulentie. Naast romans schrijft Mariëtte bundels met waargebeurde verhalen en jeugdthrillers. Flashback is haar debuut in het thrillergenre.

Het verhaal

Op de middelbare school waren de vriendinnen Ilona, Sanne, Bregje, Anouk en Céline heel erg close. Het was een echt vriendinnengroepje. Echter na de middelbare school is het contact verwaterd en zijn ze stuk voor stuk hun eigen weg gegaan. Als er op een dag in de duinen bij Bloemendaal het levenloze lichaam van Céline wordt gevonden, komt Bregje met het idee om een schoolreünie te organiseren en natuurlijk mogen haar vriendinnen, Ilona, Sanne en Anouk ook niet ontbreken. Maar nog voor het zover is, slaat het noodlot keihard toe. Het verleden lijkt dan misschien ver weg, maar voordat de vriendinnen het weten haalt het verleden ze ongenadig in…

Mijn mening

Het verhaal is opgedeeld in vier delen. Elk deel wordt verteld vanuit een ander personage en hierdoor krijg je een mooi inkijkje in het leven. Het boek las lekker weg, echter doordat wij aan het klussen waren in ons nieuwe huisje, had ik minder tijd om te lezen, maar ik was wel geneigd om elke vrije minuut het boek erbij te pakken omdat ik echt wilde weten hoe het verhaal verder ging.

Ik moet zeggen dat ik in het begin van het verhaal de spanning miste. Echter hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe meer vooral de onderhuidse spanning toe nam. Ik ben echt aangenaam verrast door de schrijfstijl die Middelbeek heeft, want ik kan jullie vertellen dat ik op het einde van het verhaal, op het puntje van mijn stoel zat.

Met Flashback heeft Middelbeek bewezen dat Nederland er een nieuwe en goede thrillerauteur bij heeft!

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan op de website van Uitgeverij Marmer een Fragment uit Flashback. Klik hier!

Gegevens van dit boek:
Titel: Flashback
Auteur: Mariëtte Middelbeek
Uitgever: Uitgeverij Marmer
Aantal pagina’s Paperback: 352
Aantal pagina’s E-book: 209
ISBN Paperback: 9789460683916
ISBN E-book: 9789460687754
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge