Series Addict

In de voorjaarsbrochure van BBNC Uitgevers/Mus Creatief kwam ik dit leuke boekje tegen en was eigenlijk meteen nieuwsgierig. Daarom heb ik meteen een mailtje gestuurd om hier een exemplaar aan te vragen. Kort nadat Series Addict verscheen, ontving ik ook een recensie-exemplaar. Hier wil ik BBNC Uitgevers/Mus Creatief natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Series Addict: De wereld zit vol mogelijkheden om te bingewatchen: het tussen de twee tot zes (of meer!) afleveringen van een serie achter elkaar kijken. Het nadeel is alleen dat je, na een dag op de bank hangen met vierkante ogen van de tv, de volgende dag alweer vergeten kunt zijn hoe die serie ook alweer heet en waar je gebleven bent. Sterker nog: soms verdwijnen de verhaallijnen compleet uit je bingebrein en vergeet je helemaal dat je een compleet seizoen (Of zelfs een hele serie) al hebt gezien! Dat is nu allemaal verleden tijd. Vanaf nu track je in dit boek supersimpel welke series je allemaal tegelijk volgt, bij welke aflevering je bent gebleven en wat je van een seizoen of serie vond. Bovendien hou je makkelijk bij welke series (en films!) je nog wilt zien. Zo vergeet je nooit meer wat je al hebt gezien en waar je nog naar uitkijkt.

Aangezien Veronique en ik nog wel eens graag een serie, van Nederlandse of Belgische bodem, kijken, was ik erg benieuwd naar dit boekje. Wij hebben wel een onlineaccount bij Mijn Serie, maar daar vergeet ik vaak aan te geven bij welke aflevering wij zijn bij een bepaalde serie. Nu ben ik eens benieuwd of ik daar ook last van heb bij dit boekje.

Als je het boekje opklapt kom je al eigenlijk direct uit bij het eerste gedeelte waar je de serie en seizoen op kunt schrijven die je aan het kijken bent. Als je weer een aflevering hebt bekeken kun je deze makkelijk afstrepen, en als je het seizoen af hebt gekeken kun je er ook nog bijzetten wat je van het seizoen vond.

Wat ik ook erg leuk en interessant vind is dat je er ook series in kunt noteren die je nog graag wilt kijken of bijvoorbeeld nog eens voor een tweede of derde keer wilt bekijken. Ik heb er voor mijzelf een aantal genoteerd. Zone Stad, Aspe en Klem heb ik al eens gekeken, maar deze series vind ik een tweede kijkronde waard, de andere series heb ik voorbij zien komen op Facebook en lijken mij erg leuk.

Veel mensen die series kijken, zijn ook gek op films en daar heeft de uitgeverij handig op ingespeeld. Zo hebben ze ervoor gekozen om ook een gedeelte voor gekeken films en voor nog te kijken films toegevoegd aan dit boekje. Ik denk dat dit een erg goede toevoeging is aan het serie gedeelte.

Wat ik ook erg leuk vind, dat zijn de quotes die verspreid door het boekje heen staan. Het is altijd een momentje van herinnering en dat maakt zoiets kleins altijd erg leuk. Maar het kan er ook natuurlijk voor zorgen, als het een quote uit een, voor jou, onbekende serie is, dat je deze serie op je nog te kijken lijstje zet. 😉

De laatste weken zijn Veronique en ik iets minder series aan het kijken, dit komt mede door het klussen in ons nieuwe huisje. Maar als wij straks echt op plek zitten gaan wij dit boekje zeker weten heel veel gebruiken.

Ik ben fan van Series Addict!

Gegevens van dit boek:
Titel: Series Addict
Uitgever: BBNC Uitgevers/Mus Creatief
Aantal pagina’s Paperback: 120
ISBN Paperback: 9789045322810
Prijs Paperback: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Namens de uitgeverij mag ik 1 exemplaar van “Series Addict” verloten onder mijn volgers. Hoe leuk is dat! Kijk snel in het blogbericht Winactie: Series Addict hoe je kans kan maken op dit leuke boekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge