Toni Coppers – De jongen in het graf

Nadat ik deel 13 in de Liese Meerhout-serie gelezen had wist ik het gewoon… Ik ben Coppers fan! Dus toen ik zag dat Toni Coppers aan een nieuw boek bezig was, kon ik het niet laten om deze aan te vragen bij de uitgever. Ik wil New Book Collective en Uitgeverij Angèle dan ook bedanken voor dit recensie exemplaar.

Een stervende seriemoordenaar kent geen berouw, maar wel een geheim

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Leo Meersman is een van de wreedste seriemoordenaars van de laatste decennia. Hij kreeg in 2002 levenslang voor het misbruiken en vermoorden van zes jongens. Hoofdinspecteur Michel Masson is ervan overtuigd dat het er zeven waren. Hij weet zeker dat ook de vijfjarige Arne in handen van Meersman is gevallen. Zijn lichaam is echter nooit gevonden. Zonder lichaam geen bewijs, maar ook geen verwerking voor de familie. Het is een cold case die Masson al een halve carrière bezighoudt en die hem diep in zijn ziel raakt. Op zijn sterfbed vraagt Meersman onverwacht om Masson te zien. Hij wil hem iets vertellen…

De cover

Op de cover is een gedeelte van het gezicht van een jongen te zien. Ik stel mij voor dat deze jongen in een graf ligt, als ik de cover met de titel van het boek zie. Deze setting is in zwart/wit afgebeeld en geeft het een luguber sfeertje. Bij mij komt meteen de vraag “Wie is deze jongen?” naar boven. De cover spreekt mij erg aan en ik vind hem goed bij het verhaal passen.

De auteur

Toni Coppers (1961) creëerde met Liese Meerhout een unieke commissaris in het misdaadgenre. Sympathiek, gedreven, chaotisch en passioneel. Niets of ooit, het eerste boek in de reeks rond Liese Meerhout, werd terstond genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2008. Diverse prijzen, nominaties en een succesvolle televisiereeks later, is Coppers inmiddels aan zijn veertiende Liese Meerhout-thriller toe. In 2018 vieren we het tienjarige jubileum van de populaire misdaadreeks.

Het verhaal

Leo Meersman kreeg in 2002 een levenslange gevangenisstraf omdat hij zes jonge jongetjes misbruikt en vermoord heeft. Heel België stond in dat jaar op zijn kop aangezien Meersman een van de wreedste moordenaars is van de laatste jaren.
Michel Masson, hoofdinspecteur, weet het bijna zeker, er zijn zeven slachtoffertjes van Meersman, geen zes. De jonge Arne is ook slachtoffer geworden van deze seriemoordenaar, helaas is zijn lichaam nooit gevonden… De afgelopen zestien jaar heeft Masson zich vastgebeten in deze zaak. Deze zaak is meer dan een gewone zaak voor Masson. Hij wil dat de nabestaande van de vijfjarige Arne ook eindelijk kunnen beginnen met verwerken en dat ze eindelijk na al die jaren weten wat er gebeurd is.
Als Meersman ziek wordt en op sterven ligt, wil hij hoofdinspecteur Michel Masson graag zien… Hij heeft een boodschap voor hem…

Mijn mening

Het boek, leest net als het vorige boek van Coppers erg makkelijk weg. Wat ik erg leuk vond, is dat in dit deel van deze serie niet Liese Meerhout, maar haar directe collega Michel Masson centraal staat. Het verhaal bestaat uit verschillende verhaallijnen. Aan de ene kant het je de verhaallijn van seriemoordenaar Meersman en aan de andere kant heb je een verhaallijn van een verdacht overlijden van een oud vrouwtje. Beide verhaallijnen heeft Coppers weer tot in de puntjes uitgewerkt. Ook de verschillende karakters zijn weer erg goed en beeldend uitgewerkt. Soms had ik het gevoel dat ik echt naar een film aan het kijken was in plaats van aan het lezen. Wat ik ook erg fijn vind is dat dit deel goed los te lezen is, dus je hoeft niet eerst de voorgaande dertien delen te lezen.

Wat mij betreft mag Coppers weer snel in zijn pen kruipen en weer zo’n top verhaal schrijven.

Gegevens van dit boek:
Titel: De jongen in het graf
Serie:Liese Meerhout (14)
Auteur: Toni Coppers
Uitgever: Uitgeverij Angèle
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 216
ISBN Paperback: 9789022335055
ISBN E-book: 9789460415982
Prijs Paperback: € 19,79
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Ik mag namens Uitgeverij Angèle 1 maal een paperback van Toni Coppers – De jongen in het graf weggeven onder mijn volgers. Hoe je kans maakt op een exemplaar lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge