Jet van Vuuren – De minnaar

Jet van Vuuren is een auteur die toch wel mijn hart gestolen heeft. Haar thrillers Papadag en Misstap heb ik in het verleden dan ook met veel plezier gelezen. Toen ik hoorde dat Jet met een nieuwe thriller kwam, was ik erg benieuwd naar haar nieuwe boek en heb ik direct een recensie-exemplaar aangevraagd bij Karakter uitgevers. Ik wil Karakter uitgevers dan ook erg bedanken voor dit boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als het levenloze lichaam van de bejaarde Charlie Meijer onderaan de trap van haar woning in Amsterdam wordt gevonden, wijst niets op een onnatuurlijke dood. Er wordt verondersteld dat Charlie na een duizeling van de trap is gevallen. Haar kleindochter Dottie denkt daar anders over. Zij kan zich niet voorstellen dat haar levenslustige oma zomaar onwel is geworden en vermoedt dat er sprak is van een misdrijf. Daarin blijkt zij echter de enige. Totdat ze op de uitvaart geheimzinnige mensen uit het verleden van Charlie ontmoet.

Als Dottie en haar moeder Alma daarna niet het verwachte familiegeld maar een forse schuld erven, vertrekt Dottie naar Kreta om op zoek te gaan naar de Griekse minnaar en oplichter van haar oma. Daar ontmoet ze Julia, een oude vriendin van Charlie, en stuit ze op de geheimen die rechtstreeks met het verleden van haar eigen moeder te maken hebben.

Hoe dichter Dottie bij de waarheid komt, hoe dieper ze in een web van leugens verstrikt raakt.

De cover

Op de cover zien wij een vrouw die over de rand van een zwembad loopt. Op de achtergrond zijn bergen te zien. Ik vind de cover erg strak en of ik het nu erg bij het verhaal vind passen weet ik eigenlijk niet. Ik zou het boek aan de hand van de cover denk ik niet zo snel opgepakt hebben in de boekenwinkel of bibliotheek.

De auteur

Jet van Vuuren schrijft oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, moordlustig, maar toch herkenbaar. Jet schreef een pocket voor Margriet en heeft tien zeer succesvolle titels op haar naam staan. De minnaar is haar elfde thriller.

Het verhaal

Als de oma van Dottie, Charlie Meijer, dood wordt aangetroffen in haar woning in Amsterdam wijst niets op een onnatuurlijke dood. Ze is onderaan de trap gevonden en het lijkt erop, dat toen ze duizelig werd, van de trap gevallen is. Maar Dottie vertrouwt het niet. Omdat haar oma nog midden in het leven stond en eigenlijk nooit ziek was, vermoed ze dat er meer aan de hand is. Niemand deelt dat gevoel, maar als ze op de begrafenis van haar oma allemaal, voor haar, vreemde mensen ontmoet, neemt het vermoeden van opzet toe.

Een aantal dagen na de begrafenis, hebben Dottie en haar moeder Alma een afspraak met de notaris om te horen hoe de verdeling van de erfenis van Charlie is. Echter deze man vertelt hun dat ze niet het verwachte familiegeld erven, maar een forse schuld. Dit kan Dottie niet bevatten en ze besluit richting Kreta te vertrekken om op zoek te gaan naar de man die dit op zijn geweten heeft. Wie is toch die Griekse minnaar en oplichter van haar oma? Kan Dottie deze geheimen ontrafelen?

Mijn mening

Toen ik aan het boek begon merkte ik dat ik al vanaf de eerste pagina meegenomen werd in het verhaal. In het boek wordt afgewisseld tussen heden en verleden. Hierdoor wordt het mysterie rondom Charlie uitgebreid uit de doeken gedaan, maar weet je als lezer ook al vrij snel veel meer dan Dottie. Wel viel het mij op dat er voor mijn gevoel geen echte (onderhuidse) spanning in zit, dit vind ik wel erg jammer aangezien het toch de stempel van thriller heeft. De personen in dit boek zijn wel allemaal een beetje verknipt, echter dit is iets te veel van het goede, waardoor je aan de geloofwaardigheid gaat twijfelen. Ondanks dat ik de schrijfstijl van Jet van Vuuren natuurlijk herken in dit verhaal, mis ik wel de verrassende plotwendingen zoals ik die van Jet van Vuuren ken. Ik hoop dat dit in een volgend boek wel weer aanwezig zal zijn.

Ik blijf fan van Jet, al hoop ik wel dat haar volgende boek weer wat meer spanning bezit.

Gegevens van dit boek:
Titel: De minnaar
Auteur: Jet van Vuuren
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 251
ISBN Paperback: 9789045215860
ISBN E-book: 9789045213774
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: €7,25

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge