Linwood Barclay – Onhoudbaar

Hij dronk te veel. Hij stal een auto. Hij doodde een meisje. Hij zegt dat hij niets meer weet…

Normaal gesproken ben ik een echte fan van boeken die door Nederlandse of Belgische auteurs zijn geschreven, maar soms maak ik ook graag eens een uitstapje naar een buitenlandse auteur. Zo kwam ik dit boek, Onhoudbaar van Linwood Barclay tegen op de Facebookpagina van Boekerij. Nadat ik het inkijkexemplaar gelezen had was ik erg nieuwsgierig naar deze, voor mij, onbekende schrijver. Ik wil Boekerij dan ook heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als een tiener door een dronken bestuurder wordt dood-gereden is het stadje Promise Falls in rep en roer. Dat de dader niet veel ouder was dan het slachtoffer is bijzaak: het enige wat er voor de inwoners toe doet is dat hij overduidelijk schuldig is en een veel te lage straf heeft gekregen.

Al snel worden de jongen en zijn familie op de vreselijkste manieren bedreigd. De familie schakelt privé-detective Cal Weaver in, die merkt dat het hele stadje uit is op wraak. Het kan niet lang meer duren voordat iemand het heft in eigen handen gaat nemen. Cal vreest dat er nog meer slachtoffers zullen vallen.

De inwoners van Promise Falls zinnen op wraak. Detective Cal Weaver moet snel handelen, voor er doden vallen.

De cover

De cover vind ik erg mooi, dit komt vooral door het kleurgebruik, voor mijn gevoel heeft de cover ook iets mysterieus. Ik zou het boek dan ook zeker aan de hand van de cover opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Linwood Barclay (1955) is de internationale bestsellerauteur van meerdere bejubelde thrillers, waaronder Zonder een woord, Geen veilige plek, Vrees het ergste en Dicht bij huis. Hij woont met zijn vrouw vlak bij Toronto, Canada.

Het verhaal

Nadat Jeremy in een dronken bui een tiener van zijn eigen leeftijd heeft dood gereden zijn de inwoners van Promise Falls in alle staten. De rechter doet uitspraak over deze zaak en Jeremy komt weg met een voorwaardelijke straf. Dit vinden de inwoners van het stadje Promise Falls natuurlijk veel te laag, aangezien het overduidelijk is dat Jeremy de schuldige is…

Binnen de kortste keren worden Jeremy en zijn familie op allerlei verschrikkelijke manieren bedreigd. De familie van Jeremy besluit om Cal Weaver in te schakelen. Cal is in het dagelijks leven privé-detective, maar de familie wilt dat Cal Jeremy beveiligd en beschermt. Al snel wordt het Cal duidelijk dat het normaal zo vredige stadje Promise Falls maar één ding wil, en dat is wraak! De privé-detective is dan ook bang dat het snel uit de hand zal lopen en besluit om samen met Jeremy onder te duiken voor er nog meer slachtoffers vallen…

Mijn mening

Ik had erg veel moeite om in het verhaal te komen, ik had vaak het gevoel dat ik toch iets van voorkennis miste. Tot dat ik wat verder op internet ging zoeken en wat blijkt, “Onhoudbaar” is eigenlijk het vierde deel van de Promise Fall-trilogie. Of, als je de Novelle “Final Assignment” meerekent, die alleen als e-book verschenen is, zelfs het vijfde boek uit deze serie. Echter deze boeken zijn niet vertaald in het Nederlands en dit vind ik eigenlijk een gemiste kans.

Wat mij ook opviel is dat dat de hoofdstukken van privé-detective Cal Weaver in de “ik-vorm” geschreven zijn. Normaal heb ik daar totaal geen moeite mee, maar in dit boek viel mij heel erg op dat achter heel veel woorden en zinnen de stopwoorden “zei ik” staan. Als dit eens een keertje is, is het voor mij geen probleem. Maar in dit verhaal vond ik het echt storend door de hoeveelheid.

Zoals ik al eerder zei, had ik wat moeite om in het verhaal te komen. Echter na de eerste 90 a 100 pagina’s kwam er wel meer vaart in het boek en werd ik voor mijn gevoel echt mee genomen in het verhaal. Hierdoor werd het verhaal op sommige momenten wel erg spannend en heb ik ook echt op het puntje van mijn stoel gezeten.

Linwood Barclay heeft ontzettend veel fans, maar ik hoor daar helaas niet bij.

Gegevens van dit boek:
Titel: Onhoudbaar
Auteur: Linwood Barclay
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 368
ISBN Paperback: 9789022582824
ISBN E-book: 9789402310696
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,09

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge