Margje Woodrow – Snitch

Dit nieuwe boek van Margje Woodrow stond al een tijdje op mijn nog te lezen lijstje, dus toen ik zag dat het in de bibliotheek te reserveren was, heb ik dit natuurlijk meteen gedaan. Vorige week kreeg ik dan ook een mailtje dat het boek aanwezig was. Dus snel het boek gaan lenen en ik ben zo snel mogelijk in deze jeugdthriller begonnen. 🙂

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wat als iedereen naar jou wijst? 
Roos en Quinty zijn al jarenlang beste vriendinnen. Maar wanneer Fenna bij hen in de klas komt, kiest Quinty voor Fenna. Roos voelt zich afgedankt en reageert heftig op Fenna’s getreiter. Op school en thuis wordt Roos als een probleem gezien. Ze krijgt zelfs ritalin voorgeschreven. Maar Roos weigert de pillen in te nemen.
Steeds vaker lijkt Roos betrokken bij duistere praktijken. Ze heeft de schijn tegen iedereen verdenkt haar. Dan ontdekt Roos wat er werkelijk speelt. Geloven ze haar of is er sprake van verraad?

De auteur

Margje Woodrow (1975) was jarenlang juf van groep 8. Tegenwoordig heeft ze haar handen vol aan het schrijven van spannende jeugdthrillers als Verwoest, en aan het geven van lezingen en workshops op middelbare scholen. Als ze hier niet mee bezig is, loopt ze hard met haar hond, kijkt ze films op Netflix of struint ze kringloopwinkels af, op zoek naar mooie en bijzondere spullen. Maar wat ze ook doet: ze houdt haar ogen en oren open voor ideeën voor nieuwe boeken! Snitch is haar vijfde jeugdthriller.

Het verhaal

De twee meiden Roos en Quinty zijn echte vriendinnen. Op school, maar ook in hun vrije tijd trekken ze veel met elkaar op. Maar als er een nieuwe leerling, Fenna, in hun klas komt, besluit Quinty om zich bij haar aan te sluiten en ze laat Roos volledig links liggen. Roos heeft hier op haar beurt natuurlijk veel moeite mee en ze reageert steeds heftiger op het pestgedrag van Fenna richting haar. Langzaamaan krijgt Roos het steeds moeilijker op school, maar ook thuis wordt ze als een probleem gezien. Het gaat zelfs zover dat ze Ritalin voorgeschreven krijgt. Maar Roos weigert deze pillen aangezien ze er alleen maar sloom en suf van wordt. Wat ook opvalt is dat Roos telkens betrokken lijkt bij duistere praktijken. Iedereen verdenkt haar… Maar dan ontdekt Roos wat er echt aan de hand is… Kan ze haar onschuld bewijzen? Of geloven ze haar toch niet…

Mijn mening

Aangezien ik haar vorige boek met veel plezier gelezen heb, was ik natuurlijk benieuwd of Margje Woodrow zichzelf kan overtreffen… Het woord Snitch heeft volgens Mijn woordenboek verschillende vertalingen, denk hierbij aan bijvoorbeeld; Afnemen, wegfutselen, achterhouden, stelen, vervreemden, klikken, en zo zijn er nog wel een aantal… Deze woorden zijn allemaal elementen die ook in deze spannende jeugdthriller terug komen….

Toen ik in het boek begon zat ik er al vrij snel in. Door de korte hoofdstukken leest het verhaal erg lekker weg. Wat ik altijd erg goed vind, is al een jeugdboek een boek met een boodschap is. In dit boek gaat het onder andere over pesten en Ritalin (Medicatie) gebruik. Vooral dat laatste onderwerp is, denk ik, een onderwerp wat onder de jeugd te weinig aan bod komt.

Dit is ook weer een boek wat voor mijn gevoel echt thuis hoort in bijvoorbeeld een schoolbibliotheek en wat erom vraagt om door de jeugd gelezen te worden. Maar ik weet ook zeker dat het een boek is voor personen die niet meer onder de jeugd vallen…. Ik heb met mijn 32 jaar in ieder geval weer genoten van dit boek en kijk dan ook weer erg uit naar de volgende jeugdthriller van Margje Woodrow.

Gegevens van dit boek:
Titel: Snitch
Auteur: Margje Woodrow
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 272
Aantal pagina’s E-book: 206
ISBN Hardcover: 9789026145209
ISBN E-book: 9789026145216
Prijs Hardcover: € 13,99
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge