Apotheker & van Dissel – Erfenis

Een tijdje geleden zag ik op de Facebookpagina van Luitingh-Sijthoff een oproep met de vraag of er mensen waren die deel wilden nemen aan de LS Sterrenthriller leesclub met het boek Erfenis, geschreven door Apotheker & van Dissel. Ik wil Luitingh-Sijthoff dan ook erg bedanken dat ik deel mag nemen aan deze LS Sterrenthriller leesclub.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Erfenis: Sinds Chris Meyer voor zichzelf is begonnen, laat ze geen sporen meer na. Niet digitaal en niet in de echte wereld. Chris is privédetective,ze is een kameleon en computers hebben geen geheimen voor haar. Ze lost liever problemen van anderen op dan dat ze haar eigen leven aanpakt.

Als internetmiljonair Mirko Noorman haar vraagt zijn verdwenen zoon op te sporen, lijkt dat een onmogelijke missie. De jongen is al vier jaar weg. Door haar eigenzinnige aanpak belandt Chris meteen al op verraderlijk terrein en als een jonge informant dood wordt gevonden, is er voor Chris geen weg meer terug. Ze komt in aanvaring met de beruchte misdaadfamilie De Soete. Dan blijkt Chris’ turbulente verleden ook een onverwachte rol te spelen, en wordt de ontvoeringszaak persoonlijk.

Ik had dit boek al eerder in de nieuwe catalogus van Luitingh-Sijthoff zien staan en toen was ik al erg benieuwd naar dit boek aangezien het een nieuw Nederlands thrillerschrijvers duo is en de flaptekst mij natuurlijk ook erg aansprak. Toen ik een berichtje kreeg dat ik deel mocht nemen aan deze leesclub was ik natuurlijk erg verrast en blij tegelijkertijd. 🙂

De cover

Op de cover zien wij een vrouw van de achterkant, in mijn gedachtegang is dit Chris Meyer. Ze staat in het gras aan de rand van het water. Haar weerspiegeling is in het water te zien. De titel “Erfenis” staat in witte letters op het midden van de cover en de namen van de auteurs staan er meteen boven in gele letters. De quote “Een verdwenen zoon, een wanhopige vader. Maar niets is wat het lijkt…” staat in de linker bovenhoek. Deze quote roept bij mij veel vragen op in de positieve zin. Om de cover zit ook een soort rand, het is net of de cover door Instagram is gehaald en er gekozen is voor de filter “Kelvin”. Dit vind ik erg grappig en ook goed passen bij het boek. Ik zou het boek dan ook zeer zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteurs

Henk Apotheker is schrijver en scenarist van onder andere De Turkenflat en de succesvolle tv-series Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam.

Kirsten van Dissel is actrice (o.a. Baantjer) en presenteert Team West, het opsporingsprogramma van TV West.

Erfenis is het eerste deel in een reeks over privédetective Chris Meyer, waarin de auteurs hun ervaring en kennis rondom misdaad en opsporing verenigen in een ijzersterke thriller.

Het verhaal

Chris Meyer is als privédetective sinds een tijdje voor zichzelf begonnen. Ze gaat geen opdracht uit de weg en niks is haar te gek. Doordat ze veel kennis van computers heeft is ze net een kameleon. Haar eigen problemen schuift ze graag aan de kant als ze de problemen van andere op kan lossen.

De vermogende Mirko Noorman wil een beroep op Chris doen en van haar diensten gebruik maken om zijn verdwenen zoon op te sporen. Zijn zoon Mathias is al vier jaar verdwenen. Chris gaat op haar eigen manier op onderzoek uit en ze begeeft zich al heel snel op gevaarlijk terrein. Al snel wordt haar informant dood gevonden en vanaf dat moment is er geen terugweg meer voor Chris.  Beetje bij beetje komt ze de jonge Mathias op het spoor en als ze dan ook nog het pad kruist met de beruchte misdaadfamilie De Soete weet Chris het zeker. Ze moet hoe dan ook Mathias vinden…. Maar komt ze op tijd?

Mijn mening

Ik startte met erg hoge verwachtingen aan dit boek, vooral omdat ik op internet gelezen had, dat dit een boek was voor de fans van de serie Penoza. Laat het toeval zo zijn dat Penoza mijn favoriete serie is. Dus dat maakte mij natuurlijk erg nieuwsgierig.

Het boek las als een trein, vanaf het moment dat ik in het boek startte werd ik meegenomen in een rollercoaster van gevoelens. Of het nu haat, gevaar, liefde, of verdriet is. Apotheker & van Dissel hebben het allemaal verwerkt in deze sublieme thriller.De karakters zijn stuk voor stuk erg goed uitgewerkt.

Doordat de hoofdpersoon Chris ook erg thuis is in de computerwereld merkte ik dat ik sommige dingen een beetje overdreven vond, dit waren vooral stukjes waar Chris andere computers of Servers ging hacken. Dit kan natuurlijk ook zijn omdat ik niet thuis ben in die wereld. Maar van de andere kant waren het wel dingen die totaal niet stoorden en goed in het verhaal pasten.

Voor mijn gevoel zou dit wel eens een internationale doorbraak kunnen betekenen voor Apotheker & van Dissel. Deze thriller kan zich makkelijk meten met de internationale bestsellers.

Leesfragment

Lees hieronder gratis de eerste bladzijdes uit deze spannende thriller, maar pas op… Als je begint wil je het boek helemaal lezen! 😉

Gegevens van dit boek:
Titel: Erfenis
Serie: Chris Meyer (1)
Auteur: Apotheker & van Dissel
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s Paperback: 320
ISBN Paperback: 9789024578344
ISBN E-book: 9789024578351
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

2 thoughts on “Apotheker & van Dissel – Erfenis

 1. Hoi Bryan,
  Wat leuk dat je Erfenis gelezen hebt.
  Dank je wel voor deze mooie recensie.
  Ik kan lezen en zien dat je de tijd neemt voor jouw schrijven. Top!
  groet Kirsten van Dissel

  1. Hoi Kisten,

   Dankjewel voor jou reactie.
   Nogmaals ik heb erg genoten van jullie boek en ik kijk ook erg uit naar het vervolg!

   Groetjes Bryan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge