Jo Claes – Het gevecht met de engel

Ik kreeg een persmail van Uitgeverij De Fontein, waarin de aankondiging stond van het tweede deel in de Niet voor mietjes serie van Jo Claes. Aangezien ik deel 1 ook gelezen heb, was ik erg benieuwd naar dit vervolg. Ik wil Uitgeverij De Fontein dan ook bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het gevecht met de engel is het tweede deel in de realistische avonturenserie Niet voor mietjes van Jo Claes.

Er komen twee nieuwe leerlingen in de klas: Linde en Soetkin, een tweeling, maar complete tegenpolen. Matthias vindt Linde erg aardig. Zijn vriendin Rani trekt vooral op met Soetkin.

Op school is een groot feest met onder meer een tekenwedstrijd waaraan Linde en Rani deelnemen. Wanneer vlak voor het feest een van de tekeningen verdwijnt, denkt Matthias dat Rani erachter zit.

Dan ontdekt Matthias waar de tekening verborgen is. Het maakt hem meteen verdacht. Er zit niets anders op dan een slim plan te beramen om de echte dader te ontmaskeren.

De cover

Op de cover is een jongen te zien, hij heeft de muts van zijn hoodie over zijn hoofd getrokken, hierdoor zie je zijn gezicht niet. Ik stel mij voor dat dit Matthijs is. Op de achtergrond zie je een lange gang, dit zal de gang van de school voor moeten stellen. Het kleurgebruik (waas) wat gebruikt is op de cover bestaat uit blauw en rood tinten. Ik vind de cover erg pakkend en deze spreekt mij erg aan. Dit boek zou ik in de boekwinkel ook zeker opgepakt hebben.

De auteur

Jo Claes woont en werkt in Leuven. Succesvol is zijn misdaadreeks met hoofdinspecteur Thomas Berg in de hoofdrol. Zijn De mythe van Methusalem won in 2015 de Gouden Strop.  Niet voor mietjes is zijn eerste jeugdthriller.

Het verhaal

Linde en Soetkin zijn een tweeling en ze zijn nieuw in de klas van Matthijs. Matthijs kan het meteen goed vinden met Linde. Zijn vriendin Rani raakt meteen bevriend met Soetkin.

Als er op school een tekenwedstrijd wordt bedacht, omdat er een groot feest is, besluiten Linde en Rani om mee te doen. Als de winnaars bekend worden gemaakt blijkt dat Linde eerste is geworden en Rani de tweede prijs te pakken heeft. Als vlak voor het feest de tekening van Linde plotseling verdwenen is, vermoed Matthias dat dit het werk van Rani is. Maar is dat wel zo? Matthias gaat op onderzoek uit en komt er al snel achter waar de tekening verborgen is. Hij moet een slim plannetje bedenken om de dader te ontmaskeren. Als hem dit niet lukt wordt hij dadelijk zelf nog verdacht en dat ziet hij helemaal niet zitten…

Mijn mening

Deze nieuwe jeugdthriller, Het gevecht met de engel, van Jo Claes gaat verder waar we in het eerdere deel Niet voor mietjes geëindigd zijn, er zitten maar een paar maanden tijd tussen. Matthias is nog steeds erg goed bevriend met Rani en Dante. In dit boek maken wij ook kennis met Linde en Soetkin, de tweeling die nieuw bij hun in de klas komt. Linde is een beetje een stiller en verlegener meisje en Soetkin is echt de rebelse van de tweeling.

De karakters zijn voor een jeugdthriller weer op de juiste manier uitgewerkt, niet te diep, maar dat hoeft ook niet voor mij in een jeugdthriller. Hierdoor leest het verhaal wel erg makkelijk weg. Daarnaast heeft Claes de hoofdstukken lekker kort gehouden, mede hierdoor wilde ik telkens verder lezen en had ik grote moeite om het boek aan de kant te leggen. Dit boek is zeer zeker als standalone te lezen, maar toch adviseer ik je om het eerste deel ook te lezen aangezien deze serie te leuk is om niet te lezen.

Hou jij van jeugdthrillers? Dan kan ik je dit boek zeker adviseren.

Gratis leesfragment

Lees hieronder gratis de eerste pagina’s van Het gevecht met de engel van Jo Claes.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het gevecht met de engel
Serie: Niet voor mietjes (2)
Auteur: Jo Claes
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 176
Aantal pagina’s E-book: 111
ISBN Hardcover: 9789026145513
ISBN E-book: 9789026145520
Prijs Hardcover: € 12,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge