Nathalie Pagie – Rio Grande

Enige tijd geleden zag ik in de folder van Uitgeverij Boekerij dat Nathalie een nieuw boek had geschreven en deze dit voorjaar zou verschijnen. Aangezien ik de vorige twee delen in de Diego Martinez & Tara Linders serie ook heb gelezen was ik erg benieuwd naar deel 3 in deze serie. Ik wil Uitgeverij Boekerij dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van Rio Grande: Als blijkt dat haar voormalige collega Diego wordt vermist, twijfelt journaliste Tara Linders geen seconde. Ze moet naar Mexico, waar hij voor het laatst is gezien. Haar baas heeft aanvankelijk zijn bedenkingen: nergens komen momenteel zo veel journalisten om als in Mexico. Dan meldt undercoveragent Jay zich bij de redactie: hij moet infiltreren in de beruchte Mexicaanse motorbende Escorpiones en heeft een journalist nodig om hem te vergezellen. Tara ziet haar kans schoon. Samen doorkruisen ze de binnenlanden van Mexico, waar het gevaar voortdurend op de loer ligt. Hoe bedreigend zijn de bikers precies? En is het toevallig dat Joys infiltratieopdracht precies samenvalt met Diego’s verdwijning?

De cover

Op de cover zien we een vrouw aan een rivier staan. Ik stel mij voor dat dit Tara is en dat ze aan de rand van de Rio Grande staat. Op de achtergrond zie je het rotsgebergte. Op de cover staat de quote “Een razend spannende roadtrip door Mexico”, de quote trekt echt mijn aandacht. Ik vind de cover erg mooi en ik zou het ook alleen al aan de hand van de cover hebben opgepakt in de boekhandel of bibliotheek.

De schrijver

Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013 met De Toneelclub; daarna verschenen De Campus, Paradijsvogels en de bestseller Casa Familia. Rio Grande is de derde thriller over journalistenduo Tara Linders en Diego Martinez. Pagie woont met haar man en kinderen in Breda.

Het verhaal

Journaliste Tara Linders moet voor haar gevoel op stel en sprong naar Mexico, aangezien haar voormalige collega Diego Martinez vermist wordt. Diego verliet zijn vrouw en kinderen om in Mexico, het thuisland van zijn vader, opzoek te gaan naar wat hij nu echt met zijn leven wil: De vrijheid of toch het huisje, boompje, beestje gevoel. Tara mist Diego erg en wil hem hoe dan ook vinden…

Benno, Tara’s baas, ziet dit in eerste instantie totaal niet zitten aangezien er momenteel in Mexico erg veel journalisten om het leven komen. Na enig aandringen stemt haar baas er toch mee in aangezien zich een undercoveragent op de redactie van De Dageraad meldt en die opzoek is naar een metgezel voor zijn reis naar het gevaarlijke Mexico. Samen reizen ze door het binnenland van Mexico, waar het gevaar voortdurend aanwezig is. Kan Tara Diego op tijd vinden? Of is het toch te laat?

Mijn mening

De eerste twee delen in de Tara Linders & Diego Martinez serie vond ik geweldig en heb ik met veel plezier gelezen. Maar zo zwaar als in dit derde deel heeft Tara het nog niet gehad. Ook voor Diego is het in dit derde deel flink afzien en moet hij echt zijn eigen grenzen opzoek en verleggen. De personages in Rio Grande zijn nergens vlak en ze zijn goed uitgewerkt.

Op de cover staat de quote “Een razend spannende roadtrip door Mexico”, en daar is niks van gelogen, dit is gewoon een bloedstollende roadtrip! Door de beeldende schrijfstijl die Pagie heeft, had ik soms het gevoel zelf in Mexico te zijn. Rio Grande is goed als standalone te lezen, maar toch adviseer ik je hier ook weer om de eerste twee delen eerst te lezen, dit om het plaatje gewoon compleet te krijgen.

Pagie heeft het weer geflikt, ze heeft een top boek geschreven!

Gegevens van dit boek:
Titel: Rio Grande
Serie: Tara Linders & Diego Martinez (3)
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 285
ISBN Paperback: 9789022582831
ISBN E-book: 9789402310757
Prijs Paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Nathalie Pagie – Rio Grande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge