365 Days of Art

Zoals de meeste van jullie weten, ben ik graag creatief bezig, bij mij valt daar bijvoorbeeld tekenen, kleuren, maar ook handlettering onder. Dus toen ik zag dat “365 Days of Art” verscheen bij Kosmos uitgevers was ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik wil Kosmos uitgevers dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Dit boek staat garant voor een dagelijkse dosis creativiteit!

Voor elke dag van het jaar een leuke teken-schilder- of schrijfopdracht voor jezelf. Er komen diverse technieken aan bod: van kalligraferen, doodlen, handletteren tot tekenen en schilderen. Daarnaast stimuleert Lorna Scobie je om vooral veel technieken (en materialen) te mixen voor nog meer creativiteit. Op deze manier leer je stap voor stap je eigen stijl te ontwikkelen. Het gaat niet om het eindresultaat, maar vooral om creatief bezig te zijn in je persoonlijke journal.

Maak kennis met diverse teken-, schilder- en schrijfmaterialen, laat je inspireren door de opdrachten en voorbeelden, en stop een beetje creativiteit in elke dag van het jaar.

De cover

De cover heeft de kleur turquoise. Midden op de cover staat schuin de titel van het boek en aan de “t” van het woord Art zit een penseel vast, hierdoor lijkt het net of de letters met een penseel geschreven zijn. Eronder staat de zin “Creatieve tekeninspiratie voor elke dag van het jaar”, deze zin spreekt mij erg aan. Daarnaast staan er ook nog een soort inktvlekken op de cover dit geeft mij nog meer het gevoel dat het een doe boek is.

De auteur

Lorna Scobie is freelance illustrator en heeft al meerdere boeken op haar naam staan. Ze heeft reeds meerdere awards gewonnen. Daarnaast is ze ook designer bij MacMillan kinderboeken.

Voorbeelden uit het boek

Ik zal jullie als eerste een aantal voorbeelden laten zien, op deze manier hoop ik dat jullie een beetje een idee krijgen wat voor verschillende opdrachten er in dit creatieve boek staan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn mening

Als ik het boek opensla, kom ik als eerste een dubbele pagina “Welkom bij 365 Days of Art!” tegen, hierin kun je onder andere lezen wat bijvoorbeeld het doel van dit boek is, daarnaast kun je er ook lezen dat elke opdracht een nummer heeft, maar dat je ze niet in volgorde hoeft af te werken. Je kunt het in principe zien als een voorwoord van de auteur.

Daarna kom ik een dubbele pagina “Voltooide opdrachten” tegen, dit vind ik echt wel makkelijk. Ik heb zelf pas twee opdrachten in het boek voltooid, opdracht 219 en 270, deze heb ik dan ook al meteen afgestreept. Op deze manier heb je een mooi overzicht van welke opdrachten je nog kunt doen.

Naast de “welkomstpagina” en de “Voltooide opdrachten” staan er ook nog een aantal pagina’s in waar je uitleg krijgt over de verschillende materialen die je kunt gebruiken. Denk hierbij aan fineliners of bijvoorbeeld waterwerf maar ook aan gekleurd papier of afplakband. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het gebruiken in dit boek.

Daarna komen we terecht bij de verschillende opdrachten. Zoals de titel van het boek al voorspelt staan er 365 verschillende opdrachten in, voor elke dag één, maar natuurlijk kun je ook meerdere opdrachten op één dag doen. Hoe leuk is dat!?

Natuurlijk ben ik zelf ook aan de slag gegaan in dit boek en ik heb random twee opdrachten uitgekozen. Ik ben begonnen met opdracht nummer 219. De opdracht luid als volgt: Kleur de concentrische cirkels in. Geef de cirkels verschillende kleuren, zoals groen en geel. Natuurlijk ben ik iemand die niet altijd precies doet wat er staat en heb ik lekker eigenwijs mijn eigen kleuren gekozen. Ik heb gebruik gemaakt van de Staedtler Triplus Color viltstiften, ik vond ze erg fijn kleuren op het papier, dit komt mede doordat het papier van stevige kwaliteit is. Ook merkte ik dat de stiften niet rulde in dit boek.

Daarna heb ik het boek weer op een willekeurige plek open geslagen en ben ik opdracht 270 gaan doen. Hierbij luidde de opdracht: Vul de bladzijde met het patroon. Voor deze opdracht leek mij uitermate geschikt voor mijn Tombow ABT Dual Brush Pens, aangezien deze brushpennen een soort penseelpunt hebben.Ook bij dit materiaal bleef het papier in uiterst goede staat en drukten de stiften niet door.

Conclusie

Dit boek is een echte musthave voor de personen die graag creatief bezig zijn met bijvoorbeeld potlood, stift of verf. Er staat een diversiteit in qua opdrachten en het papier is van uiterst goede kwaliteit.

Gegevens van dit boek:
Titel: 365 Days of Art
Ondertitel: Creatieve tekeninspiratie voor elke dag van het jaar
Auteur: Loma Scobie
Uitgever: Kosmos uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 352
ISBN Paperback: 9789043920254
Prijs Paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

2 thoughts on “365 Days of Art

    1. Het is ook echt een leuk boek, vooral als je verschillende creatieve dingen wilt doen of proberen. Graag gedaan trouwens. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge