Galgje 2

Ik ben altijd wel te vinden voor een leuk spel of een bijvoorbeeld een leuke puzzel, dus toen ik zag dat BBNC Uitgevers/Mus Creatief dit boekje uitkwam was ik erg benieuwd. Ik wil BBNC Uitgevers/Mus Creatief bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Wat zegt de uitgeverij over Galgje 2?

Iedereen heeft dit spelletje weleens gespeeld: Galgje! Speel je dit frustrerende spelletje liever in je eentje, of kun je geen vrijwilligers meer vinden, speel dan nu tegen de sterkste tegenstander ooit: dit boek. Voor ieder woord krijg je 10 pogingen om letters te raden. Heb je daar niet genoeg aan, dan hang je! Voor iedere letter die je kiest, kras je het vakje open en zie je onder de kraslaag of het woord die letter bevat en – zo ja – op welke plaats. We hebben de lastigste galgje-woorden vast voor je uitgezocht, succes!

Ik denk dat iedereen vroeger wel eens het spelletje Galgje heeft gespeeld. Meestal speel ik dat met iemand anders, aangezien het alleen niet zo leuk is. Daarom heeft BBNC/Mus creatief in het verleden het boekje “Galgje” uitgebracht. Aangezien dit zo’n razend succes was, heeft de uitgever besloten om “Galgje 2” uit te brengen, deze ligt nu voor me met 125 nieuwe puzzels erin.

Hoe speel je Galgje?

Als ik het boekje opensla, kom ik als eerste een korte uitleg tegen hoe galgje werkt. Hier lees ik onder andere dat als ik de letter juist raad er 1 of meerdere cijfers onder de kraslaag tevoorschijn komen. De cijfers laten mij dan zien op welke plek deze betreffende letter moeten komen in het woord. Als er een X tevoorschijn komt, dan heb ik een letter verkeerd geraden en op dat moment moet ik een van de gestippelde onderdelen van de galg invullen. Op deze manier kan ik tien keer een verkeerde letter raden. Als ik het woord niet op tijd raad… dan hang ik!

Mijn mening over Galgje 2

Ik ben natuurlijk zelf ook gaan puzzelen in dit boekje. Wat mij direct opviel is dat de kraslaag goed loslaat als je erover krast met je nagel, of zoals in mijn geval met een muntje van 5 cent. Wel merk ik doordat de krasrondjes dicht bij elkaar liggen, je dit niet met bijvoorbeeld een 1 euro muntstuk of zo, moet gaan doen. De kans is dan erg groot dat je meteen 2 vakjes open krast. Ik moet zeggen de puzzels zijn nog vrij moeilijk, maar dit vind ik net leuk, want als ik de puzzels in een paar keer krassen gemaakt heb, is het natuurlijk niet leuk.

Mijn conclusie

Ik kan eigenlijk geen minpunten opnoemen. Wat ik erg leuk vind, is dat je Galgje dankzij dit boekje (Net zoals deel 1) alleen kunt spelen. Ik weet zeker dat ik de puzzels in dit boekje nog veel ga spelen en kijk dan ook erg uit naar deel 3 in de Galgje-serie.

Wil jij ook de puzzels in dit boekje graag maken? Galgje 2 is te onder andere te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge