Mark van der Werf – Een dikke tien van Meester Mark

Een tijdje geleden zag ik in de voorjaarsfolder van uitgeverij Scriptum staan dat er weer een nieuw boek van Meester Mark verscheen. Natuurlijk wilde ik deze weer graag hebben, want zijn vorige boek Meester Mark rekent het goed vond ik ook erg leuk. Ik wil uitgeverij Scriptum dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Wat zou een ‘geboortedag’ zijn? De dag dat je eruit floept!
En heb jij wel eens iets gekregen wat vies tegenviel? Ja … een broertje.

Briljante ingevingen, ontwapenende foutjes en lieve briefjes: Mark van der Werf, beter bekend als Meester Mark, verzamelt de mooiste kinderlogica.

Leerkrachten en ouders delen dagelijks pareltjes die ze vinden in werkboekjes en schriften.

Voor ‘Een dikke tien van Meester Mark’, het vervolg op het succesvolle ‘Meester Mark rekent het goed’, bewaarde hij de leukste plaatjes; een paar klassiekers, die al eens op zijn populaire Facebook- en Instagrampagina’s verschenen, maar vooral gloednieuwe afbeeldingen.

Hét cadeauboek voor iedereen die opkikkert van kinderlogica.

De schrijver

In 2011 verruilde Mark van der Werf zijn baan bij het Algemeen Dagblad voor een baan als leerkracht op een basisschool. Over die carrièreswitch gaat zijn eerste boek: Meester Mark draait door.

Sinds 2013 werkt Mark als schrijver, journalist en geeft hij lezingen over zijn ervaringen (en die van anderen) in het onderwijs. Ondertussen heeft hij een nieuw boek geschreven: Meester Mark vraagt door.  Daarin vertellen andere leraren hoe zij – ondanks alle bureaucratische rompslomp, mondige ouders en andere sores – wél het hoofd boven water houden. Dit boek ligt sinds eind juni 2015 in de winkels.

Halverwege 2016 is het het derde ‘Meester Mark’-boek verschenen: Meester Mark graaft door; een tijdreis door het onderwijs waarin (oud)-juffen en meesters schetsen hoe hun werk sinds 1950 is veranderd.

Vanaf april 2017 ligt Meester Mark rekent het goed in de winkel, een boek boordevol kinderlogica. En dan nu, na een jaar wachten is er dan ook het boek Een dikke tien van Meester Mark.

Mijn mening

Nadat ik het vorige boek Meester Mark rekent het goed van Mark van der Werf gerecenseerd heb, wilde ik natuurlijk ook dit nieuwe boek graag bespreken. Ook al heb ik zelf geen kinderen, ik kan wel altijd genieten van de grappen, grollen en uitspraken van die kleine monsters. Kinderlogica vind niet alleen ik, maar bijna heel Nederland leuk en voor die mensen is nu het nieuwe boek van Meester Mark verschenen. Veel van de plaatjes zijn ingestuurd door trouwe volgers van Mark op zijn Facebookpagina en Instagram-account. Volg jij Mark nog niet? Ga dit dan zeker doen. 😉

Verkeer, Afscheid, Weduwnaar en Ali B., dit is maar een kleine greep uit de onderwerpen die dik te gekke boek rijk is. Meester Mark heeft de verschillende onderwerpen mooi opgedeeld in zijn nieuwe boek. Of je nu zelf kinderen hebt, of dat je een leerkracht bent of dat je gewoon van kinderlogica houdt? Dit boek zal je zeker niet vervelen!

Gegevens van dit boek:

Titel: Een tien van Meester Mark
Ondertitel: De mooiste kinderlogica
Auteur: Mark van der Werk
Uitgever: Uitgeverij Scriptum
Aantal pagina’s Paperback: 160
ISBN Paperback: 9789463190886
Prijs Paperback: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge