Mijn Bullet Journal – Little Ones – Zwart Goud

#Febujoari is al weer even voorbij, maar je kan natuurlijk het hele jaar lekker creatief bezig zijn in je eigen Bullet Journal. En laat het nu zo zijn dat ik van BBNC Uitgevers / MUS Creatief deze mooie nieuwe Bullet Journal kreeg toegestuurd. Hiervoor wil ik de uitgever natuurlijk heel erg bedanken.

Wat zegt de uitgever over deze Mijn Bullet Journal?

In onze Mijn Bullet Journals krijg je naast een prachtige schone lei ook meteen een uitneembaar cursusboekje: de crash course. Dit is een mini-formaat boekje van 24 pagina’s met instructies en de eerste aanzet, ideeën en tips om meteen aan de slag te kunnen met je journal. Je vindt er duidelijke uitleg bij de start, voorbeelden van symbolen voor je key (legenda), maandelijkse en dagelijkse logs en ideeën voor lijstjes, tijdloze modules en versieringen. Ook vind je er talloze pagina-ideeën en lay-outs waaruit je elementen kiest die bij je passen. De pagina’s zijn crèmekleurig en gestipt en het papier is zo gekozen dat je makkelijk layouts kunt overtrekken.

Wat is een Bullet Journal nu eigenlijk?

Een Bullet Journal (Afgekort BuJo) is eigenlijk niet meer dan een zelf gemaakte agenda, maar waar ook ruimte is voor bijvoorbeeld notities, lijstjes en (aan)tekeningen, je kan het zo gek niet bedenken of je kunt het kwijt in een Bullet Journal. De bedenker van het Bullet Journal systeem is de Amerikaanse productdesigner Ryder Carroll.

Wat is mijn mening over deze Mijn Bullet Journal?

Toen deze Bullet Journal op de deurmat viel, viel mij het formaat als eerste op. Deze is maar 155 bij 113 millimeter. Dus erg klein en handzaam. Ook zit om deze Bullet Journal de bekende losse omslagflap waar je op de binnenkant van de flap je keys kunt schrijven. Persoonlijk maak ik (nog) geen gebruik van keys, dus heb ik hem ook nog niet ingevuld. 😉

Als ik de Bullet Journal opensla kom ik als eerste de Mijn Bullet Journal Crash Course tegen. In het verleden heb ik een recensie geschreven van de Mijn Bullet Journal Crash Course, die los te koop is. Deze Crash Course in de Bullet Journal is natuurlijk veel minder uitgebreid dan de los te kopen “Mijn Bullet Journal Crash Course”. De Mijn Bullet Journal Crash Course die bij de Bullet Journal zit, bevat eigenlijk beknopte informatie om je op weg te helpen. Wil je je verder verdiepen dan raad ik je toch de gewone Mijn Bullet Journal Crash Course aan aangezien deze een stuk uitgebreider is.

Als ik verder blader kom ik diverse pagina’s tegen die al voorgedrukt zijn, denk dan aan bijvoorbeeld een pagina waar je een quote kan schrijven, een jaarkalender, een Level 10 life-wiel, een landkaart en een pagina voor de index te noteren. Wat ik jammer vind is dat dit maar één pagina is. Aangezien ik hier nooit alle pagina’s op kan noteren, daar is helaas te weinig ruimte voor. Ook de jaarkalender is wel erg klein uitgevallen. Als ik hier iets in zou moeten vullen, heb ik er na denk ik een vergrootglas nodig om het überhaupt nog te kunnen lezen. 🙂

Als eerste ben ik begonnen om een weekplanning te maken. Ik heb gebruik gemaakt van de Tombow Twintone Dual-Tip markers. De stiften drukten niet door op het papier, wel merkte ik dat als ik vaker over dezelfde plek kleurde dat het papier ging rullen. Door het dotted papier heb ik alles fijn uit kunnen rekenen en tekenen.

Natuurlijk mogen lijstjes ook niet ontbreken in een Bullet Journal, ik heb twee verschillende lijstjes gemaakt. Een voor de boeken die ik nog graag wil lezen en een lijstje met de boodschappen die ik vandaag mee moest nemen van de winkel. Ik heb voor deze lijstjes gebruik gemaakt van de Staedtler Triplus Fineliners en de Mijn Bullet Journal Stencils. Op deze stencils zal ik binnenkort terug komen in een apart blog. De fineliners waar ik gebruik van heb gemaakt schreven erg fijn op dit papier, net zoals de Tombows.

Wat vind ik de plus en minpunten?

Pluspunten zijn voor mij echt het formaat, door de afmeting van 155 bij 113 millimeter kun je deze Little One echt overal meenemen, of je nu naar het werk, school of bijvoorbeeld de bibliotheek gaat. Verder vind ik altijd het dotted papier een uitkomst, een liniaal is hierdoor bijvoorbeeld niet meer noodzakelijk.

Nadelen zijn voor mij eigenlijk alleen dat de Tombow Twintone Dual-Tip markers rulden als ik vaker over dezelfde plek ging. Verder heb ik niet echt nadelen gemerkt.

De bullet journal bevat 3 touwtjes die je bij je belangrijkste pagina’s kunt leggen. Ik heb ze nu bij de huidige week en de index liggen. Hierdoor hoef je deze niet steeds terug te zoeken in de index.

Deze Mijn Bullet journal – Little Ones – Zwart Goud is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge