Creatief werkschrift – Handlettering

Van Deltas uitgevers ontving ik “Creatief werkschrift – Handlettering” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Deltas uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit werkschrift: Ben jij ook helemaal in de ban van handlettering? Zou je graag wat oefenen in het tekenen van letters? Of zoek je ideeën voor leuke lettertypes? Dan is dit creatieve werkschrift perfect om je helemaal in uit te leven! Het bevat maar liefst 20 lettertypes van A tot Z in allerlei stijlen die als inspiratie kunnen dienen voor je eigen projecten. Bij elk volledig uitgewerkt alfabet krijg je een oefenpagina om de letters na te tekenen en helemaal in je vingers te krijgen. Bovendien staan er in dit schrift heel veel voorbeelden van vlaggen, linten, takjes en kransen om je letterkunst op te leuken!

Aangezien ik graag creatief bezig ben en ik een tijdje geleden ook het handletteren ontdekt heb,ben ik ook altijd te vinden om hier mee aan de slag te gaan. Zo ook met dit werkschrift. 🙂

Als ik het boek opensla kom ik als eerste een pagina tegen waar je je eigen naam kunt handletteren. Ik vind dit altijd erg handig vooral als je zoals hier thuis met meerdere mensen dezelfde hobby hebt, zo kun je altijd in één oogopslag zien of je je eigen boek te pakken hebt, of bijvoorbeeld je vriend, vriendin of kind.

Als ik verder blader, kom ik direct de inleiding en het stukje “Aan de slag” tegen, hierin lees je onder andere welke materialen je kunt gebruiken en enkele tips. Ik lees dit stukje altijd even snel door, vooral de tips, hier kunnen nog wel eens interessante dingen tussen staan.

Hierna kom ik al snel het eerste alfabet tegen, het “Vintage-style met witte stipjes” alfabet, maar ook bijvoorbeeld het “Klassiek dansend met schreef” en een alfabet met “Letters in tattoostijl”. Wat ik erg fijn vind, is dat de voorbeelden altijd op de linkerpagina staan en dat de rechterpagina bestaat uit dotted papier. Door dit dotted papier kun je de letters mooi uittekenen. Ik zal jullie eerst een aantal voorbeelden laten zien, zodat jullie een idee van de diversiteit van de alfabetten hebben:

Wat ik ook leuk vind in dit werkschrift is, dat er ook een aantal pagina’s instaan met vlaggetjes, lintjes, takjes en kransen, zodat je je tekst mooi kunt versieren. Ook als je opzoek bent naar bijvoorbeeld catchwords, zodat je wat meer variatie in je ontwerp aan kunt brengen of gewoon wat inspiratie op wilt doen voor je handletterwerk, ook hier staan genoeg voorbeelden van in dit werkschrift. Wat ik dan wel weer mis is de ruimte om deze dingen na te tekenen in dit werkschrift, als je deze dingen wilt uitproberen zul je apart papier erbij moeten nemen en dit vind ik wel jammer aangezien het een toch een werkschrift blijft en niet alleen een voorbeeldschrift.

Natuurlijk ben ik ook zelf aan de slag gegaan in dit handletter werkschrift. Ik ben aan de slag gegaan met het “Geschetst met schreef” alfabet. Ik heb ervoor gekozen om mijn eigen naam te schrijven. Door het dotted papier was het ideaal om uit rekenen hoe groot alle letters moesten zijn. Ik heb het eerst met een HB potlood uitgetekend en erna met de zwarte 0,5 mm van Edding overgetrokken, deze drukken niet door naar de achterkant, waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Daarna heb ik de potloodlijnen uitgegumd met de gum. Ook hierbij blijkt weer dat het papier van erg goede kwaliteit is.

Hierna heb ik ook nog het alfabet met de driedubbele lijntjes geprobeerd na te tekenen. Hier merk ik ook weer dat het dotted papier echt ideaal is. Vooral als een lettertype onbekend is en je het op dotted papier tekent, krijg je echt het gevoel dat je de letters makkelijker kunt tekenen. Ik denk dat als dit papier gewoon blanco was, ik meer moeite zou hebben om de letters na te tekenen.

Zoals ik al eerder vertelde staan er ook twee pagina’s inspiratie voor je eigen projecten in. Deze voorbeelden vind ik erg mooi en ik heb hier dan ook eentje van proberen na te tekenen.  Ik heb een apart vel papier gepakt en ben eentje gaan natekenen. Ik heb deze uit de vrije hand getekend. Wat ik hier wel mistte waren de puntjes van het dotted papier. Doordat dit gewoon blanco papier was, merkte ik dat het uitwerken iets langer duurde en ik iets vaker moest gummen om de creatie te krijgen zoals ik wilde…Maar uiteindelijk…. vind ik hem ook nog leuk geworden 🙂

Ben jij opzoek naar een handletterschrift waar je verschillende alfabetten kan oefenen? En ook nog graag leuke inspiratie krijgt voor je eigen projecten? Dan is dit Creatief werkschrift – Handlettering echt iets voor jou.

Ben jij liever met Brushlettering en/of moderne kalligrafie bezig? Koukleum heeft van dat boek in deze serie een recensie gemaakt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Creatief werkschrift – Handlettering
Ondertitel: Volledig uitgewerkte alfabetten en oefenpagina’s
Uitgeverij: Deltas Centrale uitgeverij
Aantal pagina’s: 48
Afmetingen: 8 x 227 x 194 mm
ISBN: 9789044749595
Prijs: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge