Mijn Bullet Journal toolkit

Van BBNC Uitgevers/MUS Creatief ontving ik de “Mijn Bullet Journal toolkit” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC uitgevers/MUS Creatief hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen in op internet over deze set: Deze set bevat alles wat je nodig hebt om meteen met een bullet journal aan de slag te gaan. Gebruik de fineliners om al je afspraken, taken en evenementen op te schrijven, je potlood om alle layouts te schetsen en poets ze bij met je gum. De handige sjablonen gebruik je om strakke lijnen te trekken en om je patina’s en decoraties eenvoudiger en sneller te tekenen met vaste vormen. Met de markerstift highlight je belangrijke zaken en met de stickynotes maak je eenvoudig ingewikkelde layouts die je kunt hergebruiken of je maakt tabs waardoor je makkelijker kunt navigeren door je bujo. Een zeer complete set voor zowel startende als ervaren bujo’ers!

Zoals de meesten van jullie onderhand weten, ben ik ook nog wel eens graag creatief bezig. Zo nu en dan duik ik ook nog wel eens graag in mijn Bullet Journal. Toen ik zag dat BBNC Uitgevers/Mus Creatief ook een Toolset op de markt hadden gebracht, was ik natuurlijk uitermate geïnteresseerd om te kijken of dit echt een toevoeging is.

De eerste vraag die in je zal opkomen zal zijn, wat zit er nu eigenlijk in deze toolkit? Die vraag kan ik je heel makkelijk beantwoorden. Hieronder even een opsomming van de inhoud, zoals deze ook op de doos staat:

  • HB-Potlood
  • Gum
  • 4 Fineliners met clip (Zwart, roze, blauw, rood)
  • Markeerstift neon geel
  • 3 Plastic sjablonen
  • 4 Rolletjes washi tape
  • 1 Sheet met stickynotes, 9 verschillende designs
  • 1 Instructieboekje

Zoals altijd ben ik de materialen gaan testen. Ik heb de Mijn bullet journal van BBNC/Mus Creatief erbij gepakt en aan de slag gegaan. Ik ben als eerste begonnen om een maandlog voor de maand februari te maken. Wat mij direct opvalt, is dat bij deze set wel een HB-potlood erbij zit, maar geen slijper. Terwijl in de informatie op internet staat, dat je met deze set direct kunt beginnen in een bullet journal, maar zonder slijper wordt dit erg moeilijk aangezien de potlood ongeslepen geleverd wordt. De stiften die erbij zitten, zijn geen fineliners zoals op het doosje staat, maar rollerpennen. Ik heb geprobeerd om met deze rollerpennen nette strakke lijnen te maken en netjes te schrijven. Ik vind dat dit goed gelukt is. Wel merkte ik dat ik goed moest opletten, aangezien deze inkt een stuk langer nat blijft, dan bijvoorbeeld de fineliners van Staedtler of Stabilo.

Na mijn maandlog voor de maand februari, wilde ik sowieso nog graag een nieuw “to do website” lijstje maken. Op deze pagina heb ik gebruik gemaakt van onder andere de sjablonen. Persoonlijk vind ik dat er erg leuke sjablonen tussen zitten. Om de pagina een beetje te vullen en kleur te geven, heb ik er een tekst bij geplakt die Veronique een tijdje geleden gehandletterd heeft. Ik vond deze zo mooi en mocht deze van haar gebruiken. Deze tekst heb ik vast geplakt met 4 stukjes van de washi tape. De washi tape die in deze toolset zit vind ik persoonlijk erg vrolijk, op 2 tapes staan ananassen afgebeeld, op eentje staan klaprozen en degene die ik gebruikt heb, heeft gouden puntjes.  🙂

Verder zitten er nog 9 designs bij met kleine stickynotes. Deze zal ik in de toekomst ook zeer zeker gaan gebruiken. Deze stickynotes hebben hetzelfde design als de washitapes. Dus ook hier kom je weer de ananassen, klaprozen en gouden puntjes tegen. Dit past goed bij elkaar en is dus kortom erg vrolijk.

Over 1 ding heb ik het nog niet gehad en dat is de markeerstift, wat deze in deze toolkit doet weet ik niet zo goed. Nu vraag jij je misschien af waarom ik dat niet echt weet? Nou aangezien hij wel te gebruiken is bijvoorbeeld in combinatie met de sjablonen. Maar iets arceren als je iets geschreven hebt met de rollerpennen is niet mogelijk, aangezien de inkt van de rollerpennen dan gaat vlekken. Dit vind ik persoonlijk een beetje jammer.

 Deze Mijn bullet Journal toolkit is o.a. verkrijgbaar bij BBNC Uitgevers en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge