Handletter oefenblok A4

Van BBNC Uitgevers/MUS Creatief ontving ik de “Handletter oefenblok A4” om uit te testen en een recensie over te maken. Hier wil ik BBNC uitgevers/MUS Creatief hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze handletter oefenblok Teken, oefen, krabbel en doodle de mooiste letters in dit oefenblok voor handletteraars. Bedenk je eigen lettertype, schrijf je favoriete quotes in mooi getekende letters en experimenteer met vormen en decoraties. Oefen niet alleen je traditionele handletters (zwart of kleur op een witte achtergrond), maar doe dat ook eens op een craftachtergrond of ga eens aan de slag met wit potlood, krijtje of chalkstift op het zwarte karton: je vindt 20 vellen wit, zwart en craft papier om je creativiteit op te botvieren.
Gebruik je geschetste creaties voor kaarten, woondecoratie, posters, T-shirts, tassen of zelfs tattoos!

Ik ben altijd graag bezig met papier. Of het nu is door een boek te lezen, te tekenen, of te handletteren. Eigenlijk wil ik meer tekenen en handletteren, maar het is vaak de tijd die ik mis. Maar als ik er de tijd voor vind, dan amuseer ik mij er goed mee.

Nu zag ik een tijdje geleden dat deze mooie handletterblok verschenen was bij BBNC uitgevers/MUS Creatief. Wat ik er vooral erg fijn aan vind is dat het stevig en dik papier is, maar ook dat de blok drie verschillende kleuren bevat, namelijk, wit, bruin en zwart.

Natuurlijk ben ik ook gaan tekenen en handletteren op deze blok. Als ik eerste heb ik gekozen voor het witte papier, zoals ik al eerder scheef is het papier erg stevig en dik. Het formaat vind ik persoonlijk ook ideaal. Ik heb als eerste de letters uitgetekend met een potlood, hierna ben ik aan de slag gegaan met de Staedtler Triplus Fineliners. Nadat ik alles heb ingekleurd ben ik de potloodlijnen uit gaan gummen, dit ging erg fijn en zonder problemen op dit papier. Ik ben dan ook erg tevreden met het resultaat.

Als tweede heb ik het bruine papier genomen. Hierbij heb ik de Edding Happy Colour box erbij gepakt. Deze box bevat allerlei verschillende stiften van Edding waarmee je alles bij de hand hebt om te handletteren. Ik ben begonnen met eerst lijnen uit te tekenen waar ik de tekst “Wish” en “Work” wilde hebben. Deze heb ik met potlood uitgetekend. Nadat ik dit uitgetekend heb heb ik met potlood de andere tekst erbij geschreven. Hierna heb ik de potlood tekening uitgegumd, zodat de lijnen zover als weg waren, maar als je goed keek, je de tekst wel nog zag. Ik heb de Edding brushpennen erbij genomen en heb een lichtblauwe kleur genomen. Hier heb ik de tekst wish en work meegeschreven. Hierna heb ik een blauwe kleur genomen die iets donkerder was dan de basis kleur die al op papier stond. Hiermee heb ik iedere keer de bovenkant van de woorden aangezet. Met een waterbrush heb ik de kleur naar beneden getrokken. Dit ging erg goed. Doordat de Edding stiften op waterbasis is, lost de inkt makkelijk op. Wel merkte ik dat het papier licht bobbelde door het water. Hierna heb ik met de fineliner uit de box de letters wish en work omlijnt en met een Edding viltstift schaduw aangebracht. Daarna de andere teksten met de Edding brushpen geschreven.

Als laatste heb ik een tekst gemaakt op het zwarte papier. Hier heb ik krijtstiften en Edding paintmarker goud gebruikt. Ik heb de tekst eerst licht in potlood opgezet. Ik was in eerste instantie bang dat gummen op het zwarte papier niet goed zou gaan. Dus vandaar dat ik de tekst heel licht met potlood heb opgezet. Echter het uitgummen ging zonder problemen. Vaak zie je op zwart papier vegen als je gumt, daar heb je bij dit papier geen last van. Ideaal dus. De krijtstift schreef erg fijn op dit papier. En droogde ook erg mooi op. De Paintmarker heb ik eerst op een apart papier geactiveerd. Om vloeien op mijn handlettering werk te voorkomen. Dit ging dus zonder problemen. Ook deze paintmarker droogde mooi op.

Conclusie: Het papier uit deze blok is van een goede degelijke kwaliteit. Met water had het papier wel wat moeite. Het papier ging tijdens het toevoegen van water licht bobbelen. Dit krijg je er ook niet helemaal uit, echter dit is niet erg storend. Ik ga deze blok zeker nog vaak gebruiken, vooral doordat je er zoveel verschillende materialen goed op kunt gebruiken.

Gegevens van deze handletter oefenblok A4:
Titel: Handletter oefenblok
Uitgever: BBNC uitgevers
Afmetingen: 17 x 294 x 210 mm
ISBN: 9789045322094
Prijs: € 9,99

Deze oefenblok is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge