Anja Feliers – Laat me los

Informatie die te lezen is op de achterflap: Tijdens een feestje ziet Kathleen een vroegere schoolvriendin terug. Deze vertrouwt haar toe dat haar man Alex al jaren lijdt onder een angstpsychose, die zulke proporties heeft aangenomen dat het haar huwelijk langzaam maar zeker ruïneert. Ze vraagt Kathleen, die psychologe is, haar en haar man te helpen. Kathleen gaat hierop in, maar al snel blijkt dat ze een hele klus heeft aan Alex. Iets uit het verleden domineert zijn leven en ondanks zijn schreeuw om hulp kan, wil en durft hij Kathleen niet in zijn ziel te laten kijken. Wat bezwaart Alex? Waarom is hij zo overbeschermend voor zijn dochter? Welk geheim draagt hij met zich mee dat zijn ondergang zou kunnen betekenen? Kathleen ziet de ernst van de situatie in. Als ze Alex wil helpen heeft ze geen tijd te verliezen.

Anja Feliers (1971) is een gevierd jeugd- en thrillerauteur. Ze debuteerde in 2004 met de jeugdroman Donkere kamers. Laat me los is haar derde thriller, na Verleid me (derde prijs Crimezone Awards) en Hou van mij!

In 2017 las ik het eerste deel “Hou van mij!” uit de Kathleen Verlinden serie van Anja Feliers. Natuurlijk was ik erg benieuwd naar het tweede deel. Toen ik het in de bibliotheek zag staan, twijfelde ik niet lang en heb ik het boek geleend 😉

Als Kathleen op een feestje aanwezig is, loopt ze haar vroegere schoolvriendin Linda tegen het lijf. Linda vertelt haar, dat haar man Alex al jaren last heeft van hevige angstpsychoses. Linda vraagt de hulp van Kathleen, die in het dagelijks leven psychologe is, om haar en haar man te helpen aangezien de angstpsychoses van Alex haar tot wanhoop drijven en dit hun huwelijk langzamerhand echt kapotmaakt. Kathleen besluit om haar vroegere schoolvriendin te helpen, maar al snel wordt duidelijk dat Alex niet zo makkelijk te helpen is. Al snel blijkt dat er vroeger iets gebeurd is, waardoor Alex heftige angstpsychoses heeft. Helaas durft, kan, of wil, Alex het achterste van zijn tong niet laten zien. Wat is er toch aan de hand? Waarom is hij toch zo bang dat zijn dochter iets gebeurd? Kathleen ziet in, dat de situatie toch wel ernstig is. Ze wil hem graag helpen, maar is ze op tijd?

Waar het in het eerste deel, Hou van mij!, nog echt om de persoon Kathleen Verlinden draaide, merkte ik in dit tweede deel van deze serie dat Kathleen minder prominent in het verhaal aanwezig was. Dit vind ik op zich wel jammer. Buiten dat gegeven was het verhaal wel spannend. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en las het boek lekker weg, alleen miste ik een beetje de echte spanning rond Kathleen. Ik zal binnenkort ook deel 3 gaan lezen in deze serie en dan hoop ik dat het weer echt om Kathleen draait.

Gegevens van dit boek:
Titel: Laat me los
Serie: Kathleen Verlinden (2)
Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 220
ISBN Paperback: 9789401429085
ISBN E-book: 9789401430142
Prijs Paperback: 12,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge