Petra de Pauw – You or me

Veronique en ik ontvingen van Van Halewyck via New Book Collective het boek “You or me” om een recensie over te schrijven. Hier willen wij Van Halewyck en New Book Collective hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Hoe goed kennen jullie elkaar als koppel echt? Wat zouden jullie elkaar nooit durven te vragen en wil je stiekem toch weten? Een goed gesprek is goud waard, maar You or Me gaat nog een stapje verder. In dit boek vind je honderden vragen en opdrachten waardoor je elkaar nog beter leert kennen. Beslis vooraf wie ‘You’ en wie ‘Me’ is, klap het boek open en beantwoord om de beurt de vraag die voor je neus ligt … of doe de opdracht. Hilariteit en amusement verzekerd.
Vertel een anekdote. Raadt You of ze waar of niet waar is?
Wat dacht je echt toen je You voor het eerst zag?
Kan You goed geheimen bewaren? Geef een voorbeeld. ¿
Neem de telefoon van You en stuur een bericht naar een van de contacten.
Waar is You het meest zelfverzekerd over? 

Aangezien wij hier thuis beiden bloggen leek het ons ook wel eens leuk om een boek voor beiden blogs aan te vragen. Veronique en ik zijn sinds 24 december 2010 (Bijna weer feest 🙂 ) een koppel en denken altijd dat we alles van elkaar weten. Maar is dat ook wel zo? Daar gaan we met dit boek “You or me” achter komen. Dus in principe wordt het een duo-recensie, alleen ik schrijf hem hier, en Veronique natuurlijk op haar eigen site. Zo kunnen jullie er achter komen of wij als stel ook het zelfde over het boek denken, of dat onze meningen wat dat betreft mijlenver uit elkaar liggen.

Wat mij direct opvalt is het formaat van het boek, doordat de uitgever het formaat 18 x 18 cm heeft gebruikt, is het een erg handzaam formaat wat ik persoonlijk erg fijn vind. Als ik het boek open klap valt me ook direct op dat de vragen die Veronique aan mij gaat stellen, voor mij op de kop staan. Op deze manier ben je verplicht om tegenover elkaar te zitten, dit vind ik helemaal geen probleem en ik vind het fijn dat we niet constant met het boek hoeven te draaien. Ik zal jullie ook even wat voorbeelden van de vragen laten zien:

Zoals jullie bij de voorbeelden kunnen zien moet ik de witte vragen aan Veronique stellen en stelt Veronique natuurlijk de groene vragen aan mij. Je hebt vier verschillende categorieën voor de vragen, namelijk “Confess, Think, Talk en Do it” Ik zou zelf deze categorieën een Nederlandse naam gegeven hebben. Mijn Engels is niet zo heel denderend en ik denk dat met mij dit nog veel anderen ook hebben en dan zou een Nederlandse naam voor mij net wat duidelijker en makkelijker geweest zijn. Op de achterzijde staat gelukkig wel een voorbeeld bij iedere categorie dus je hebt wel snel door wat er bedoelt wordt.

De vragen zijn heel veelzijdig. Je komt de gekste en leukste vragen tegen. Zo is er een “Do it” vraag waarbij je 2 vragen rondes lang alles wat je wilt zeggen moet zingen. En geloof me…. Met het zangtalent van Veronique geeft dat heel wat lachstuipen. Maar ik kreeg bijvoorbeeld de vraag “Hoeveel dagen kun je zonder de ander…. ?” Aangezien we erg veel bij elkaar zijn. Zullen dat niet veel dagen zijn en zijn we dit allebei niet gewend dus ik weet zeker dat we elkaar snel zullen missen.

Dit boek heeft hier in huis zeker er voor gezorgd dat we toch nog dingen over elkaar te weten zijn gekomen die we toch nog niet wisten en hebben we aardig wat gelachen. Met dit boek is een goede sfeer verzekerd.

Wil je weten wat Veronique van dit boek vind? Kijk dan hier.

Gegevens van dit boek:
Titel: You or me
Auteur: Petra de Pauw
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s Hardcover: 208
ISBN Hardcover: 9789461317506
Prijs Hardcover: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge