Clichékalender 2018

Van Van Dale Uitgevers ontving ik de “Clichékalender 2018” om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Van Dale Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterkant van deze kalender: Clichékalender 2018. Zó herkenbaar!

Ja hoor, dat heb jij weer!
Voel ik nou een druppel?
Was het soms in de aanbieding?
Zo, vakantieganger!

Dagelijkse clichés rollen vanzelf uit je mond. Als je aardig wilt zijn, verrast wordt of als je je irritatie niet langer voor je kunt houden. Iedereen kent ze en gebruikt ze aan de lopende band, veel vaker dan je voor mogelijk zou houden.

In de clichékalender 2018 vind je elke dag een zin uit ons collectief geheugen: pijnlijk herkenbaar en ook heel handig!

‘Clichémannetjes’ Pepijn Hendriks en Wouter van Wingerden verzamelen deze uitspraken sinds 2003. Sinds 2012 delen ze elke dag op sociale media een toepasselijk dagelijks cliché.

Ik kwam deze kalender tegen op internet en had meteen zoiets van “Dit is echt een kalender voor mij”. Ik kende Dagelijkse Cliché natuurlijk al van Facebook, Twitter en Instagram, maar hoe leuk is het dat ze nu ook een scheurkalender voor 2018 hebben uitgebracht 🙂

Zelf betrap ik me er ook op dat ik ook veel standaard uitspraken gebruik. Voor dat ik ga slapen zeg ik ook vaak “Het was me het dagje wel”. Of bijvoorbeeld de uitspraak “Het blijven Duitsers”, die gebruik ik ook vaker aangezien we hier aan de Duitse grens wonen 😉

Ik zal je eerst een aantal voorbeelden laten zien zodat je een idee hebt van welke dagelijkse clichés er voorbij komen in deze scheurkalender:

Op deze manier heb je elke dag een ander cliché, waar je bijvoorbeeld eens goed over kan nadenken of waar je gewoon een smile van op je gezicht krijgt (Wat ik zelf wel in ieder geval ervan krijg 🙂 ) Op verschillende dagen staan er ook illustraties bij, deze vind ik ook erg leuk en maken het cliché net iets meer levendiger voor mij.

De kalender is handig op te hangen door de twee gaatjes bovenin de kalender. Je kunt er eventueel een touw doorrijgen en hem zo ophangen of aan twee spijkers ophangen. De dagelijkse blaadjes zijn iedere dag af te scheuren door de handige perforatierand. Hierdoor kun je aan het einde van de dag, of het begin van de nieuwe dag de pagina afscheuren en komt het nieuwe cliché te voorschijn.

Ben je nog opzoek naar een leuke scheurkalender voor 2018 en hoe je van de dagelijkse clichés? Dan is deze kalender echt een musthave!

Gegevens van deze scheurkalender:
Titel: Clichékalender 2018
Auteur: Pepijn Hendriks en Wouter van Wingerden
Uitgever: Van Dale Uitgevers
ISBN: 9789460773426
Prijs: € 14,99

Deze scheurkalender is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge