Keri Smith – The line

Van uitgeverij Unieboek Het Spectrum ontving ik “The line” om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Uniekboek Het Spectrum hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Wreck this journal had één simpele belofte: vernietig dit boek op alle mogelijke manieren. The Line is nog simpeler: pak een potlood en trek een lijn.

Met deze lijn ontdek je alle hoeken van het boek en kom je langs verschillende opdrachten. Scheur, lijm, knip en vouw erop los. Verstop de lijn, onderbreek de lijn of laat iemand de lijn overnemen. Hoe verder je het boek in gaat, hoe duidelijker het wordt dat de dingen niet zo simpel zijn als op het eerste gezicht lijkt. Het tekenen van de lijn zorgt voor een beweging en daarmee vanzelf voor verandering, ook bij jezelf.

Je wordt in The Line uitgedaagd om een doorlopende lijn te tekenen. Maar wat is deze lijn? Het is een avontuur, een experiment, een test, een gedachte, een droom, een symbool, een beweging, een ontdekkingstocht, een queeste, een transformatie, een uitdaging, of geen van dit alle. Dát is wat jij moet uitvinden.

In het verleden heeft Veronique een recensie over de “Wreck this journal, nu in kleur!” geschreven, ik vond dit erg leuk om te lezen, dus toen ik zag dat er een nieuw boek/blok was verschenen van Keri Smith was mijn interesse meteen gewekt.

Keri Smith is de bedenker, maker en vormgever van diverse creatieve boeken, waaronder Wreck this journal. Ze is een echte duizendpoot op creatief gebied. Met haar kijk op de creatieve wereld weet ze heel de wereld aan het knippen, plakken, gooien, scheuren en knoeien te krijgen.

Aangezien ik altijd graag creatief bezig ben en ik meestal wel met potlood, pen of stift in de weer ben, leek mij dit boek uitermate geschikt voor mij als creatieveling. Ik kon dan ook niet wachten om te starten in dit boek. Hoe makkelijk en simpel kan het zijn, pak een potlood en trek een lijn, zet een woord, of omcirkel iets.

Er staat bijvoorbeeld een pagina in met de korte opdracht: Wist je dat je de lijn kunt helpen beslissingen te maken? Overdenk een probleem en omcirkel wat je wilt dat het antwoord is. Erna trek je de lijn door naar de volgende pagina en daar staat de volgende vraag alweer klaar.

Als snel kwam ik de volgende opdracht tegen: Zelfs de lijn komt dingen tegen die hem in de weg staan. Het gaat soms niet zonder slag of stoot, maar de lijn weet altijd zijn weg erdoorheen te vinden. Gebruik de lijn om tussen de stippen door te navigeren.

Ik vind de opdrachten erg leuk, wat ik vooral leuk vind is dat je je lekker kan uitleven en je kan eigenlijk niks verkeerd doen. Heb je even een paar minuten tijd over en weet je niet wat je moet doen? Dan kan je “The line” erbij pakken en even lekker met de potlood, stift of schaar bezig zijn. Ik merk wel dat bij de tweede opdracht (met de stippen) de afwerking een beetje mist. Je ziet echt dat het boek met de hand uitgetekend en geschreven is, echter had ik wel verwacht dat dit nabewerkt was met de computer, maar als ik naar de stippen kijk is dit volgens mij niet gebeurd, dit vind ik jammer en een gemiste kans.

Ben je iemand die graag creatief bezig is en graag met een potlood, stift, pen of schaar in de weer is. Dan is dit boek echt iets voor jou!

Gegevens van dit boek:
Titel: The line
Auteur: Keri Smith
Uitgever: Uitgeverij Uniekboek Het Spectrum
Aantal pagina’s Paperback: 224
ISBN Paperback: 9789000359752
Prijs Paperback: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge