Letterfun schetsboek

Van BBNC Uitgevers / MUS Creatief ontving ik een exemplaar van “Letterfun schetsboek”, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC Uitgevers / MUS Creatief hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit schetsboek: Wat tof dat je aan de slag wilt met handletteren! Weet je niet hoe je moet beginnen? Geen nood: met dit boek krijg je meteen zin om het gewoon te doen.
Dit handletterschetsboek heeft zowel witte en gekleurde als zwarte pagina’s zodat je niet alleen kunt handletteren, maar ook je chalkletterskills kunt oefenen (met witte of felgekleurde neonpennen of krijtjes). Op de andere pagina’s kun je je uitleven met balpennen, potloden, gekleurde fineliners of stiften.

Je vindt in dit boek heel toffe designs om na te maken: leuke quotes, mooie letters en complete alfabetten naast blanco oefenpagina’s met lijn-, stip- en ruitpatronen; de beste hulplijnen bij het tekenen van letters, quotes en woordcombi’s. Ook vind je naast volop ruimte om zelf te oefenen, ook inspiratiepagina’s met letterstijlen, alfabetsets, decoraties, symbolen, doodles en andere voorbeelden.

Aangezien ik graag teken en ik handletteren ook  interessant vind, was ik erg benieuwd naar dit schetsboek. Schetsboeken zijn bij mij altijd welkom en ik kan er niet genoeg van hebben 🙂

De cover van dit schetsboek is druk, er staan diverse tekstballonnen en woorden op in fleurige kleuren. De achtergrondkleur van de cover is wit. Als ik alleen op de cover af ga, spreekt het me ontzettend aan en heeft het iets stoers. Wat mij betreft is de cover perfect gekozen voor dit schetsboek.

Dit schetsboek staat boordevol erg leuke designs –  van mooie letters, kleurrijke quotes en complete alfabetten – er staat voor iedereen wel iets leuks in. Ik zal jullie eerst een aantal voorbeelden laten zien:

Natuurlijk ben ik zelf ook gaan tekenen, ik heb gekozen voor een voorbeeld van een hond die graag wil wandelen. Ik heb gebruik gemaakt van de volgende materialen:

  • 4B potlood van Koh-I-Noor professional graphite pencils
  • Pentel click eraser
  • 01 & 05 Edding Fineliner
  • Caran d’ache Pablo kleurpotloden

Doordat dit schetsboek dotted papier heeft, dit is het papier wat ook gebruikt wordt in bullet journals, is het uitrekenen redelijk te doen door de kleine puntjes die voorgedrukt zijn. De materialen die ik gebruikt heb, werkten erg fijn op dit papier. Zoals jullie zien heeft mijn hond wel iets meer gegeten dan de hond op het voorbeeld 😉 Maar ik ben wel heel erg tevreden met deze tekening.

Het formaat van dit schetsboek is A4 en het papier is van erg goede dikke en stevige kwaliteit. De materialen die ik heb gebruikt, tekenden en kleurden erg fijn op dit papier. Aangezien er ook veel mensen graag tekenen en kleuren met brushpennen en/of alcoholmarkers heb ik ook getest welke merken er doordrukken en/of uit liepen. Zoals je hieronder kan zien ging het met alle viltstiften erg goed en drukten niet door op de achterzijde van het papier. Wel merkte ik dat zoals verwacht de drie soorten alcoholmarkers doordrukten op de achterzijde, daarnaast liepen ze ook helaas uit, dit is dan ook het enigste minpuntje wat ik op kan merken aan deze schetsblok.

Gegevens van dit boek:
Titel: Letterfun schetsboek
Uitgever: BBNC uitgevers / MUS Creatief
ISBN Paperback: 9789045322667
Prijs Paperback: € 12,50

Dit schetsboek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge