Mijn nominaties voor The Indie Awards 2017

Bron: theblacksheepindie.com

Dit jaar worden er voor de eerste keer The Indie Awards uitgereikt aan het beste Self-publishing (e)book van 2017. Hiervoor hebben Simone Lucchesi en Sanne Hillemans de handen in elkaar geslagen om deze awards bekend te maken.

Nederlanders zijn echte lezers, maar ook echte schrijvers, wist jij bijvoorbeeld dat er één op de 17 Nederlanders schrijfambities heeft? Nee hé, dat wist je niet? Nou niet getreurt, ik wist het namelijk ook niet! Er zijn zoveel Nederlanders die een goed verhaal in hun hoofd hebben zitten en dit met anderen willen delen maar niet direct een grote uitgever vinden die iets in hun verhaal zien, maar het kan natuurlijk ook dat de auteur gewoon lekker zelf wil uitgeven. In beiden gevallen is het een indie-auteur.

The Indie Awards zijn een feit! Dat is de kop van het promofimpje van Simone en Sanne. Een feit? Eerst moet er natuurlijk gestemd worden. Ja, ja… ik hoor jullie al denken, “hoe kan ik dan stemmen?”. Heel makkelijk, ga naar theindieawards.nl en klik bovenaan op “Nomineer!“. Als je op de nomineer pagina bent, krijg je een aantal vragen zoals:

  • Wat is je naam?
  • Welk (e-)boek wil je nomineren?
  • Wie is de auteur?
  • Wat is het ISBN van het boek (optioneel)?

Daarna kan je aangeven op welke prijs je nominatie kans mag maken, denk dan bijvoorbeeld aan de prijzen:

  • Beste boek 2017
  • Meest verrassende plottwist
  • Meest memorabele personage
  • Mooiste cover
  • Meest spannende cliffhanger

Daarna kan je je nominatie met één muisklik verzenden en heb je gestemd! Let wel op, wil je meerdere boeken nomineren? Dan zal je deze stappen per boek opnieuw moeten uitvoeren.

Hieronder heb ik drie boeken geplaatst die ikzelf heb genomineerd voor het beste indieboek van 2017:

Miranda Donkers en Kim Meijs-de Man – Tweestrijd

Na jaren van mishandeling en misbruik weet ze haar ouderlijk huis in Friesland te ontvluchten om een nieuw bestaan op te bouwen in Amsterdam. Daar vindt zij een plek om te wonen en sluit ze vriendschap met haar huisgenoot, die haar wegwijs maakt in de prostitutie.

Als zij voldoende geld en een nieuwe identiteit heeft verdiend, ruilt ze ook dit bestaan in voor een leven waarin zelfs plaats is voor gevoelens. Terwijl er een romance opbloeit met haar buurman, gebeuren er verschrikkelijke dingen om haar heen en slaat de twijfel aan alle kanten toe. Er is geen andere uitweg dan te zwijgen over wat er zich werkelijk afspeelt…  

Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

Tjeerd Langstraat – Eeuwig donker

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Rechercheur Jan Vos doet samen met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. Terwijl het onderzoek moeizaam vordert, maakt Carla, een van de meisjes die werd aangetroffen op de plaats delict, een opvallende transformatie door. Ze lijkt haar leven weer op te pakken na haar traumatische ervaringen en ziet de toekomst met haar jonge zoontje Alexander met vertrouwen tegemoet. Maar Carla blijkt meer te weten over de moorden op de twee jongens die haar jarenlang hebben uitgebuit. En waar is de mysterieuze Sofiya die samen met Carla vast werd gehouden en plotseling verdween?

Eeuwig Donker speelt in Rotterdam en is een actuele thriller over de schimmige wereld van de mensenhandel.

Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

Simone Grimbergen – Niemand die me ziet

Informatie die te lezen is op de achterflap: Er is een meisje vermist. Een naaktfoto van haar wordt aangetroffen op de mobiel van een pedofiel. Maar van Sofie zelf geen enkel spoor… ‘Sorry oma’, schreef ze achter op een foto in haar slaapkamer: Sorry waarvoor? Vraagt rechercheur Liesbeth Ligthart zich af. Haar jonge collega Inge de Wit weet zeker dat Sofies broer Bram iets achterhoudt. Maar hoe kan ze hem ertoe bewegen te praten? Er is al veel tijd verloren, maar met alles wat ze in zich hebben werpen de twee agenten zich op deze zaak. En dat is meer dan je zou vermoeden… Is het genoeg om Sofie te vinden?

Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

De prijsuitreiking:

De uitreiking vindt plaats op 14 april 2018 in Amsterdam. De kaartverkoop zal starten op 1 februari 2018. Wees er snel bij want er zijn maar 200 kaarten beschikbaar!

Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de website van The Indie Awards.

Op welk(e) boek(en) heb jij gestemd? Ik ben benieuwd! 🙂

2 thoughts on “Mijn nominaties voor The Indie Awards 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge