Rachel Federman – Hoe slim is je hond?

Van HarperCollins Holland ontving ik het boek “Hoe slim is je hond?”, geschreven door Rachel Federman om te lezen en er een recensie over te schrijven. Hier wil ik HarperCollins Holland hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de internet over dit boek: Het perfecte cadeautje voor hondenliefhebbers. Honden staan bekend als loyaal en trouw, altijd gespitst op de goedkeuring van de baas. Iedereen vindt zijn of haar hond natuurlijk de slimste en de betrouwbaarste. Maar reageert hij adequaat op de commando’s die hij krijgt? En kan hij mee naar een Frans restaurant en snapt hij de fijne kneepjes van het pokerspel? De tests maken duidelijk of jouw hond een Einstein-metstaart is.

Aangezien ik een echte hondenliefhebber ben, kon ik dit leuke boek natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. Als eerste wil degene die mijn hond nog niet kennen, voorstellen aan haar. Pebbles is de naam, ze is echt mijn beste vriendin (Op Veronique na dan 😉 )

Hoe leuk is het, dat je nu een te leuke test kan doen samen met je trouwe viervoeter. Wij hebben Pebbles bijvoorbeeld geleerd dat ze moet gaan zitten als we bij de stoeprand aankomen of bijvoorbeeld dat ze bij het woord “pootje” een pootje moet geven. Daar heeft ze geen enkel probleem mee en doet ze dus ook zonder problemen. Maar in deze test komen veel meer onderdelen aan bod, denk bijvoorbeeld eens na over de volgende vraag:

Als je hond een mens was, zou hij je dan kunnen helpen met een kruiswoordraadsel?

 • A: Ik zou er alleen voorstaan (Geen punten)
 • B: Hij zou best een kansje wagen (1 punt)
 • C: Als het maar niet de grote puzzel in de zondagskrant is (2 punten)

Mijn hond kennende, zou ik zelf voor antwoord B kiezen. Pebbles zou best een kansje wagen, maar of die ook veel antwoorden wist? Maar vooruit dan met deze vraag heeft Pebbles 1 punt verdiend.

Of beeld je eens in dat je een gezellige avond met een aantal vrienden of vriendinnen bij jou thuis hebt. Jullie zijn gezellig wat aan het drinken en sterke verhalen aan het vertellen. Wat doet je hond? Weet je het? Stel je dan de volgende vraag eens:

Hoe sterk reageert je hond als je praat?

 • A: Af en toe gunt hij me een blik waardig (1 punt)
 • B: Hij maakt langdurig oogcontact (2 punten)
 • C: Hij voert vooral het woord (3 punten)

Pebbles zou constant de aandacht zoeken van het bezoek. Constant pootjes vragen enzovoort. Dus dat is ook een beetje het woord voeren 😉 Dus bij deze vraag zou ik voor antwoord C kiezen en heeft Pebbles dus 3 punten verdiend.

Aan het einde van deze tests kan je ook een “Honden diploma” uitreiken aan je trouwe viervoeter. Hoe leuk is dat!? Dit kan je berekenen aan de hand van de verschillende onderdelen in dit boek. De volgende categorieën worden uitgebreid getest:

 • Routinevaardigheden.
 • Buurtetiquette.
 • Vermogen om te helpen.
 • Behulpzaamheid op vakantie.
 • Communicatie met mensen.
 • Je baasje kennen.

En of je hond blij is met een goed cijfer op zijn of haar diploma? Zeker weten! 🙂

De illustraties in dit boek zijn gemaakt door Chuck Gonzales en die vind ik echt geweldig en ik krijg bij elke afbeelding een smile op mijn gezicht.

Ik ben echt heel erg te spreken over dit boek. Of je nu opzoek bent naar een cadeautje voor een persoon die een hond heeft? Of dat je zelf een hondenbezitter bent die wel eens wil testen hoe slim en behulpzaam je hond is?

Kortom, een musthave voor alle hondenbezitters.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hoe slim is je hond?
Auteur: Rachel Federman
Illustrator: Chuck Gonzales
Uitgever: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s Pocket: 144
ISBN Pocket: 9789034772442
Prijs Pocket: € 5,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij HarperCollins Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge