Angelique van der Bijl – Nachtschade

Van Uitgeverij Ellessy ontving ik het boek “Nachtschade”, geschreven door Angelique van der Bijl, om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Ellessy hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Carmen is een jonge succesvolle journaliste die de band met haar zus Irene probeert te versterken nadat ze elkaar een aantal jaren uit het oog zijn verloren. Op het eerste gezicht lijken Carmen en Irene weer dichter tot elkaar te komen, maar dat verandert wanneer de dubieuze zakenman Ivan in hun leven opduikt.
Als op een dag Ivan plotseling samen met haar zus verdwijnt, gaat Carmen op onderzoek uit. Ze raakt verstrikt in een crimineel netwerk wat ooit is begonnen bij de moord op een Servische politicus waarna zijn vrouw met hun tienjarig zoontje naar Nederland vluchtte.
Het eens zo evenwichtige bestaan van Carmen komt in schril contrast te staan met de machtsstrijd tussen twee zakenpartners. In haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze dat de psychologische strijd tussen haar en Irene een lange familiegeschiedenis met zich meedraagt. 

Ik vind het altijd erg leuk om debuutboeken te lezen van Nederlandse schrijvers, dus logischerwijs was ik ook erg benieuwd naar dit boek. Nadat ik de achterflap gelezen had was mijn aandacht helemaal getrokken.

Nadat de jonge en succesvolle journaliste Carmen haar zus Irene een aantal jaren uit het oog verloren is, probeert ze de band weer te herstellen. Zo op het eerste gezicht lijkt dit dan ook goed te lukken en komen ze stapje voor stapje dichter tot elkaar. Als plots de mysterieuze zakenman Ivan in het leven van Carmen en Irene opduikt worden ze toch weer uit elkaar gedreven.

Als Irene en Ivan plots verdwijnen, gaat Carmen op onderzoek uit. Ze komt al snel terecht in een schimmige en criminele wereld, die ooit begonnen is bij een moord op een bekende politicus uit Servië. Na de moord op de politicus is zijn vrouw en hun tienjarig zoontje halsoverkop gevlucht naar Nederland…

Carmen merkt al snel dat dat de strijd tussen Irene en haar gepaard gaat met een lange familiegeschiedenis, die ook niet altijd fijn geweest is.

Toen ik begon te lezen merkte ik al snel dat de hoofdlijn van het verhaal verteld werd vanuit verschillende personages. Daarnaast loopt er ook een verhaallijn tussendoor van een vrouw die moet vluchten met haar tienjarig zoontje, nadat haar man, die een bekende politicus in Servië was, vermoord is. Deze twee verhaallijnen worden razendsnel afgewisseld in het boek, voor mijn gevoel ging dit iets te snel. Daarnaast staan er ook nog schuingedrukte teksten in het boek, dit zijn telefoon gesprekken tussen twee criminelen, en hoe verder je in het boek komt, des te duidelijker wordt het wie dit zijn. Ik werd wel echt in het verhaal meegenomen en wilde ook eigenlijk constant verder blijven lezen, wat ik erg prettig vond waren de korte hoofdstukken, hierdoor had ik telkens zoiets van “Nog eentje dan”. Ik ben blij verrast door de makkelijke en aangename schrijfstijl van Angelique van der Bijl. De personages zijn op de juiste manier uitgewerkt, hierdoor kon ik me perfect inleven in de karakters.

Ik hoop dat Angelique snel weer in de pen kruipt en een volgend boek schrijft, ik zal haar zeer zeker gaan volgen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nachtschade
Auteur: Angelique van der Bijl
Uitgever: Uitgeverij Ellessy
Aantal pagina’s Paperback: 365
ISBN Paperback: 9789086603329
Prijs Paperback: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge