Ruffwear Webmaster Harness

Bron: Medpets.nl

Informatie die te lezen is op internet: Het webmaster harnas van Ruffwear is zo ontworpen dat het comfortabel is voor uw hond om te dragen. Dit tuig is uitermate geschikt voor honden die extra ondersteuning kunnen gebruiken, avontuurlijke honden die over obstakels klimmen en honden die uit hun tuigje kunnen komen. Het Webmaster harnas verdeelt de druk op uw hond als u hem optilt of helpt door middel van de handgreep bovenop het harnas. Het tuigje is op vijf plaatsen verstelbaar en hierdoor gemakkelijk op uw hond aan te passen. De gepolsterde borst- en buikriemen verhogen het draagcomfort. Het Ruffwear Webmaster Harness beschikt over twee punten waaraan u een riem kunt bevestigen: aan de bovenzijde van het tuigje en aan de lus achter het handvat. De reflecterende randen zorgen ervoor dat uw hond ook in het donker goed zichtbaar is. Voor extra verkoeling in de zomer kunt u dit harnes combineren met de Ruffwear Core Cooler.

Eigenschappen:
Hoog draagcomfort Ideaal voor honden die extra ondersteuning kunnen gebruiken Geschikt voor honden die tuigjes zelfstandig uit kunnen krijgen Voorzien van een handvat Gepolsterde borst- en buikriemen Op vijf punten verstelbaar Reflecterende randen voor betere zichtbaarheid

Kleuren:
Het Ruffwear Webmaster Harness is verkrijgbaar in twee kleuren: Red Currant (rood) en Twilight Gray (grijs). Maten

Maten:
Het Ruffwear Webmaster Harness is verkrijgbaar in vijf verschillende maten.

.

Een tijdje geleden werd een van onze grootste nachtmerries werkelijkheid, Pebbles schoot uit haar tuigje.

Pebbles is oorspronkelijk een straathond uit Roemenië en is via de stichting New Life for animals naar Nederland gekomen. Pebbles is in Roemenië gered op het moment dat ze aangevallen werd door andere straathonden. Doordat ze dit heeft meegemaakt, moet ze absoluut niks van grote honden hebben. Een aantal weken geleden kwamen we tijdens de ochtendwandeling een man met een Berner sennenhond tegen. Het probleem was dat deze beste man zijn hond niet gehouden kreeg en Pebbles schrok hier zo erg van dat ze zich uit haar tuigje getrokken heeft en weg was Pebbles. Dit is zo’n vies en akelig gevoel kan ik jullie vertellen. Veronique en ik waren meteen helemaal in de stress geschoten. Op dat moment gebruikte we voor het wandelen een goedkoper tuigje waar ze altijd goed in liep en wat wij dachten wat veilig was. Maar onze houdini-hond kwam er dus uit, we weten nu nog steeds niet precies hoe ze ontsnapt is.

Pebbles met haar oude tuigje.

Pebbles begon natuurlijk te rennen, precies de weg die wij altijd lopen, ja ja… zelf nog via het zebrapad 🙂 Wij overal zoeken, Veronique is samen met onze buurvrouw met de auto gaan zoeken en ik ben als eerste rond onze flat gaan zoeken, aangezien ze de weg richting huis liep. Ik natuurlijk weer niet goed gekeken met mijn paniekkop. Nou oké ze is niet achter de flat, dan maar overal zoeken waar we normaal wel eens lopen… Lang verhaal kort gemaakt… Uiteindelijk zat ze toch gewoon achter de flat, ze had zich verstopt in het tuintje van een onderbuurvrouw. Wij natuurlijk ontzettend blij, niet alleen omdat ze weer terecht was, maar ook omdat ze dan toch na dat jaartje weet waar ze woont.

Toen we samen met Pebbles, na haar grote avontuur, thuis kwamen, zijn we meteen op internet gaan kijken voor een nieuw tuigje waar onze houdini hond niet uit kan ontsnappen 🙂 Na wat rondgekeken te hebben op verschillende website waren we aan een K9 tuigje of het Ruffwear Webmaster Harness het denken. We zijn toch voor de laatste geweest aangezien we er goede recensies over lazen, maar ook omdat we lazen dat dit tuigje escape proof was.

Pebbles met haar Ruffwear Webmaster Harness.

Natuurlijk was voor ons het belangrijkste dat onze vriendin niet meer kon ontsnappen uit haar tuigje tijdens het wandelen. Wat ik zelf ook echt een voordeel vind is dat het op vijf punten verstelbaar is naar de vorm van Pebbles. Daarnaast heeft het Ruffwear Webmaster Harness bovenop een handgreep waar je de hond eventueel aan kunt optillen als je bijvoorbeeld in de bergen aan het klimmen bent, nu doe ik dat zelf niet zo snel, maar laatst was de lift hier in de flat kapot en moest ik met Pebbles met de trap, alleen heb ik het probleem dat ze angst heeft voor trappen. Door dit handvat heb ik haar toch mooi kunnen helpen 🙂 Ook zit er een plekje boven op het harness waar je een Ruffwear The Beacon lampje aan vast kunt maken. Deze hebben we toevallig deze week besteld en vandaag zal de postbode deze bezorgen, dus hier zal ook snel een blog over volgen.

Wat vinden wij en natuurlijk Pebbles zelf van het Ruffwear Webmaster Harness? In het begin wilde Pebbles er niet zoveel van weten en vond ze het maar vreemd, raar en was ze er niet echt blij mee. We merkten wel al snel dat het elke dag een stuk beter ging en binnen een weekje was ze er helemaal aan gewend. Wat ik persoonlijk ook erg fijn vind is dat sinds we het Ruffwear Webmaster Harness gebruiken Pebbles een stuk minder trekt. Dat is ook echt een pluspunt. Je betaalt wel iets meer voor dit tuigje, maar dan heb je ook kwaliteit.

Ben je opzoek naar een tuigje voor je viervoeter? Kijk dan ook zeker eens naar het Ruffwear Webmaster Harness!

Het Ruffwear Webmaster Harness is onder andere te koop bij Medpets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge