Bert Voet & Thomas Vanhaute – Car Crush

Van Uitgeverij Lannoo ontving ik een exemplaar van “Car Crush”, geschreven door Bert Voet & Thomas Vanhaute om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Uitgeverij Lannoo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Dit is een boek over unieke auto’s, de mannen die ze verzamelen en de hechte band tussen mens en auto. Dertig verzamelaars zwaaien hun poort open en vertellen het verhaal achter hun classic cars. Sla dit boek open en snuif de geur van de auto’s uit je jeugd. Compleet met technische fiche van het pièce de résistance van elke collectie.

In het verleden hebben Veronique en ik de hobby Urban Exploring gehad. Helaas door gezondheidsproblemen hebben we deze hobby jammer genoeg maar twee jaar kunnen beoefenen. In 2011 hebben we tijdens een trip door het mooie Belgische land ook een schuur van een kasteel bezocht waar allemaal oude Alfa Romeo’s stonden zoals jullie hieronder op de foto kunnen zien. Sindsdien is mijn interesse in oude auto’s geboren. Of ze nu nog rijden, of dat ze in een verlaten schuur staan, elke auto heeft zijn eigen verhaal en dat vind ik er zo mooi aan.

In Car Crush krijgen we een kijkje in de keuken van de verzamelaars. De mannen die zich verzamelaars noemen en hun auto’s, het zijn bijna vier banden op één buik.:-) Dertig verzamelaars gooien hun deuren wagenwijd voor je open en laten je kennismaken met hun passie en liefdes. Welk verhaal zit er achter hun classic cars? En hoe zijn ze in het bezit gekomen van hun oldtimer? Als je in dit boek gaat bladeren en lezen dan ruik je gewoon de geur van deze fantastische auto’s, of je ze nu kent uit je jeugd, of dat je ze al eens op televisie hebt gezien. Hoe dan ook ze zijn geweldig.

Ford V8 Deluxe Coupe

Naast de foto’s en verhalen vind je in de boek ook de autospecificaties. Denk dan bijvoorbeeld aan de vragen, wat is het bouwjaar van deze auto? Hoeveel auto’s zijn er van dit type gemaakt? En wat is het vermogen van dit type auto? Maar vergeet ook niet de persoonlijke vragen aan de classic car eigenaar, Wat was je eerste auto? Wat was je beste en wat was je slechtste auto, of bijvoorbeeld de vraag, Wat is je droomauto? Dit is een kleine greep uit de vragen (autobiografie) in dit boek…

Chevrolet Apache 3200 Stepside 1957

Nadat ik het boek heb doorgelezen kan ik alleen maar concluderen dat je met dit boek een echt inkijkje krijgt in de wereld van de classic cars, ik heb nooit geweten dat er nog zoveel mooie juweeltjes te vinden zijn en dat deze gewoon bij de echte verzamelaars thuis staan. Met Car Crush hebben Bert Voet & Thomas Vanhaute een uniek boek gemaakt. Of je nu zelf een verzamelaar bent of dat je het gewoon mooi vind om classic cars te zien. Als jij zo iemand bent, dan is dit boek een echte musthave!

Gegevens van dit boek:
Titel: Car Crush
Auteur: Bert Voet & Thomas Vanhaute
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s Hardcover: 240
ISBN Hardcover: 9789401447560
Prijs Hardcover: € 39,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge