Michael Berg – Broertje

Van The house of books ontving ik een exemplaar van “Broertje”, geschreven door Michael Berg om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik The house of books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na een telefoontje van de politie vliegt Lotte Pradel halsoverkop naar Zuid-Frankrijk. Haar vier jaar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw. Hoewel Lotte met haar vader – een oud-politicus – heeft gebroken en ze Felix sindsdien niet meer heeft gezien, weet ze een ding zeker: haar broer kan onmogelijk de dader zijn. Op het politiebureau ontmoet ze Felix voor de eerste keer na tien jaar. Het contact verloopt buitengewoon stroef. Maar als Felix ontsnapt, kan Lotte niet anders dan hem volgen.

Aangezien Michael Berg hier uit de buurt komt en hij op 14 november een bezoekje aan de bibliotheek hier in Kerkrade brengt, wilde ik eerst graag eens iets zijn hand lezen voor ik hem ga ontmoeten. Wat is er dan mooier dan zijn nieuwste boek “Broertje” te lezen.

Op de cover zien we een schim van een persoon die door een donker mistig bos loopt. Ik stel mij voor dat dit Felix is. De titel van het verhaal staat er in gele letters op, wat ik er echt uit vind knallen en de naam van de auteur in witte letters. De cover vind ik goed bij het boek passen.

Als de Nederlandse cabaretière Lotte Pradel na een try-out voorstelling terug in haar kleedkamer komt, krijgt ze van haar regisseur en beste vriend Xander, een briefje met een naam en telefoonnummer in haar handen gedrukt met de mededeling dat de Franse politie voor haar naar het theater gebeld heeft. Er blijkt iets met haar vader aan de hand te zijn. Als ze terug belt naar inspecteur Fillon krijgt ze al snel te horen dat ze haar vader, stiefmoeder en een onbekende vrouw dood hebben aangetroffen en dat de verdachte, Lotte’s autistische broertje Felix is…

Lotte besluit om zo snel mogelijk het eerste beste vliegtuig te pakken richting Frankrijk. Ook al heeft ze haar vier jaar jongere broertje al ruim tien jaar niet meer gezien en gesproken, toch wil ze hem bijstaan en zo goed als het gaat helpen. Wat is er gebeurd en wat heeft Felix hiermee te maken? Op het politiebureau ontmoet ze Felix na zo’n lange tijd en Lotte heeft net als de politie de grootste moeite om contact te krijgen met Felix. Als haar broertje weet te ontsnappen, kan Lotte niks anders doen dan hem volgen…

Ik zat al vrij vlot in het verhaal en de schrijfstijl is fijn te noemen. De hoofdpersonages zijn erg goed uitgewerkt. Bijvoorbeeld Felix is gebaseerd op zijn eigen broertje, die ook autistisch en verstandelijk gehandicapt is. Hierdoor komt de gedragingen van de personage Felix heel realistisch over. Hierover zag ik toevallig laatst een interview met Michael Berg op de lokale tv-zender L1.

Wat ik wel een beetje ongeloofwaardig vond, is de manier waarop Felix ontsnapt en vanaf dat moment werd het verhaal voor mijn gevoel op sommige stukken wat langdradig, omdat er niet echt veel gebeurde. Wat ik wel erg leuk vond om te lezen waren sommige dingen zoals het moment tijdens het vluchten dat Felix moet poepen. Michael Berg schrijft op een erg beeldende manier waardoor ik mij wel goed in de karakters kon verplaatsen.

Ik geef dit boek 3,5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Broertje
Auteur: Michael Berg
Uitgever: The house of books
Aantal pagina’s Paperback: 512
ISBN Paperback: 9789044351101
ISBN E-book: 9789044351118
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge