Korné Versluis & Willem Koert – De rare reisgids

Van Scriptum publishers ontving ik een exemplaar van “De rare reisgids”, geschreven door Korné Versluis & Willem Koert om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Scriptum publishers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Voor een bezoekje aan de Nachtwacht, de Deltawerken of de Keukenhof bent u niet meer te porren. Dat is leuk voor mensen die de gebaande paden volgen. Niet voor u. Voor u is er De rare reisgids. Een gids die de verborgen, donkere kant van Nederland laat zien aan de hand van 99 kleine en grote schandalen.
De villa waar twee broers een vriend vermoordden, en het pand later gebruiken als logo voor hun verzekeringsmaatschappij. De UFO-landingsplaats in Houten die na een paar jaar werd gesloten wegens een te hoge energierekening. De plek waar de broers Philips hun bips afveegden aan legitieme Amerikaanse patenten, en Nederland het elektrische tijdperk inloodsten.
Ook als u deze 3 en de andere 96 ongemakkelijke plekjes niet zelf wil gaan bezoeken, is De rare reisgids de moeite van het lezen meer dan waard. Dit boek geeft u onverwachte inkijkjes in de Nederlandse geschiedenis. Wist u dat we de Amsterdamse grachtengordel danken aan graaiende Gouden Eeuwers? En dat de Utrechtse Dom is gebouwd met geld dat bisschoppen uit de zak van arme zondaren klopten in ruil voor een voorrangsbehandeling aan de hemelpoort? Het staat allemaal in De rare reisgids. Een lekker bladerboek voor zowel leunstoelreizigers als echte buitenmensen.

Iedereen kent wel de normale reisgids, een gids waar bijvoorbeeld de leukste uitstapjes of bezienswaardigheden in staan van bijvoorbeeld een stad of streek. Deze reisgids is anders… Deze reisgids laat je aan de hand van 99 kleine en grote schandalen de donkere en verborgen kant van Nederland zien. Denk dan bijvoorbeeld aan “De grote Amsterdamse poepzuiger”, “Adam en Eva, De eerste Nederlanders” of “Een lijk bij de Keukenhof”.

 

Wat ik erg leuk gedaan en goed bedacht vind, is dat boven aan elke bezienswaardigheid “Wat”, “waar”, Coördinaten” en “Bezoeken?” staat. Hierdoor weet je precies in een oogopslag om welke bezienswaardigheid het gaat en waar het precies is. Aan de hand van de coördinaten, die je bijvoorbeeld in je navigatiesysteem kunt invoeren, kun je er zo naartoe rijden. Hoe makkelijk is dat 🙂 Ook staat bij elke locatie erbij hoeveel sterren Korné en Willem aan de locatie geven.

Of je de plekken nu echt wilt gaan bezoeken of dat je net zoals ik lekker onderuit gezakt eens wilt bladeren in dit boek. Ik vermoed dat er voor iedereen wel wat wils in dit boek staat. Ik heb in ieder geval tijdens het lezen en bladeren vaak het gevoel gehad van “Oh, hey, dat wist ik helemaal niet”. Als ik dit heb, is het boek voor mij geslaagd.

Gegevens van dit boek:
Titel: De rare reisgids
Auteur: Korné Versluis & Willem Koert
Uitgever: Scriptum publishers
Aantal pagina’s Paperback: 208
ISBN Paperback: 9789463190718
Prijs Paperback: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge