Mijn bullet journal – Rood

Van BBNC Uitgevers ontving ik een exemplaar van “Mijn bullet journal – Liggend”, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: De basis voor een bullet journal is een leeg notitieboek met dotted papier. Een bullet journal heeft een vaste basis die je daarna verder kunt personaliseren. Sommige mensen stoppen ontzettend veel tijd in het personaliseren van hun bullet journal en versieren hem met handletters, doodles, ingewikkelde diagrammen en tekeningen… dat kan, maar hoeft natuurlijk niet. Hoe meer je met je journal doet, hoe bedrevener je erin wordt.

Voor wie is een bullet journal?

  • Voor mensen die overal lijstjes rond laten slingeren.
  • Voor mensen die van pen en papier houden.
  • Voor mensen die doelen stellen en hun voortgang bijhouden.
  • Voor mensen die gewoonten bijhouden in een logboek.
  • Voor mensen met een plan.
  • Voor iedereen die een plan zou willen hebben of meer orde in hun leven willen.
  • Voor iedereen die een dagboek of agenda bij zou willen houden.

‘Mijn bullet journal’ is voorzien van een los instructieboekje om je op weg te helpen en een paar leeslintjes om je favoriete pagina’s snel terug te vinden.

Enige tijd geleden heb ik al eens een recensie geschreven over de “Mijn bullet journal – Formaat: Staand“. Aangezien BBNC uitgevers hier verschillende maten van heeft uitgebracht, leek het mij ook erg leuk om eens de “Mijn bullet journal – Formaat: Liggend” onder de loep te nemen.

Wat me als eerste opvalt is dat deze “Mijn bullet journal”, net zoals de andere een losse flap om de kaft heeft. Op deze losse flap staat het logo van MUS creatief en de naam “Mijn bullet journal” staat erop. Binnenin de flap vind je een plekje waar je je keys op kan schrijven. Aangezien ikzelf (nog) geen keys gebruik, heb ik hier ook (nog) niks mee gedaan. Als ik deze ga gebruiken, denk ik, dat ik het stukje van de keys uitknip en deze in de Mijn bullet journal plak.

In deze Mijn bullet journal zit voorin weer een korte Mijn bullet journal Crash Course. Deze handleiding vind ik persoonlijk erg handig. Ik merk zelf altijd dat ik even “opstart problemen” heb. Ik weet dat ze altijd zeggen dat je niks verkeerd kunt doen, maar toch loop ik altijd een beetje vast in het begin. Daarom vind ik een korte Crash course toch echt een uitkomst. Zoals je hieronder ziet staan er aardig wat voorbeelden en tips in. Als je opzoek bent naar meer tips, tricks en voorbeelden verwijs ik je graag naar de uitgebreide Crash Course waar ik een tijdje geleden ook een recensie over heb geschreven.

Als ik verder blader in de Mijn bullet journal kom ik de bekende en standaard pagina’s tegen, denk bijvoorbeeld aan twee index pagina’s, de jaarkalender, Level 10 life-wiel en de landkaart waar je kan aangeven in welke landen je ooit geweest bent. Dat vind ik altijd erg leuk, vooral als je erg reislustig bent 🙂

Natuurlijk ben ikzelf ook begonnen in deze Mijn bullet journal, als eerste heb ik een verjaardagskalender gemaakt zodat ik geen verjaardag meer vergeet (Wat mij wel vaker gebeurd 😉 ). Ik heb hierbij gebruik gemaakt van Stabilo 88 Fineliners en een liniaal. Wat me direct opvalt is dat ik dit liggend formaat van de Mijn bullet journal echt ideaal vind. Ik kan mooi zes maanden naast elkaar zetten. Bij de staande versie van de Mijn bullet journal had ik hier wat meer moeite mee.

Na de verjaardagskalender ben ik begonnen met een maandlog te maken, aangezien ik het maandlog van September logischerwijs klaar heb, heb ik deze even erbij gepakt. Ook voor een maandlog te maken is, zoals je kunt zien, genoeg ruimte. Een week kun je mooi naast elkaar zetten. Echt top.

De Mijn bullet Journal heeft ook drie touwtjes (1 x rood, 1 x blauw en 1 x geel) om je belangrijkste pagina’s makkelijk en snel terug te vinden.Ik vind dit altijd erg makkelijk om bij bijvoorbeeld de lopende weekplanning, de maandplanner en de verjaardagen te leggen.

Enige kleine minpuntje, vind ik zelf, is dat je bij de Mijn bullet journal de pagina’s zelf moet nummeren. Ik merk bij mezelf dat ik dit steeds vergeet, en aangezien ik niet alles in mijn index schrijf, kom ik hier nog wel eens mee in de knoei, waardoor het soms wat rommelig wordt.

Ik ben echt fan van deze Mijn bullet journal, ik vind het formaat echt super en persoonlijk kwam ik veel beter uit met mijn planningen enzovoort. Ben je nog opzoek naar een Bullet journal? Overweeg deze dan zeker eens 😉

Gegevens van deze Mijn Bullet journal:
Titel: Mijn bullet journal rood
Uitgever: BBNC uitgevers
EAN: 9789045322179
Prijs: € 12,50

Deze bullet journal is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge