Esther Vermeulen – De huismeester

Via Esther Vermeulen ontving ik van Veltman uitgevers haar boek “De HuisMeester” om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Esther Vermeulen en Veltman uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: “Zijn blik verplaatste zich omhoog naar een opvallende kroonluchter, schitterend als een onbereikbare ster, zwevend in een enorme doorzichtige koepel waarin alleen de draagbalken zichtbaar waren. Hij had zich in een sprookje kunnen wanen als de sfeer niet zo beklemmend was geweest. Menselijke gedaanten wandelden ongedwongen langs hem heen, een schijnglimlach op hun gezicht, fluisterend tegen zichzelf of tegen een willekeurig iemand. Als gevangene van een denkbeeldige wereld leek hij één van hen, maar hij wist wel beter. Eén moment van onoplettendheid en hij zou het met de dood moeten bekopen.”

De opdracht van een echtpaar uit Barendrecht om hun vermiste zoon op te sporen lijkt ook de sympathieke privédetective Marit Johansen van het gelijknamige detectivebureau Bureau MaRiT niet onberoerd te laten. Haar gebaar van goede wil om het leed van de ongeruste ouders te verzachten, dreigt zich tegen haar te keren als de zaak gecompliceerder blijkt te zijn dan ze dacht.

Zoals ik al eerder schreef in de recensie van “Een hete dood“, had ik deel 4 en deel 6 uit de Bureau MaRiT serie ontvangen. Vandaag wil ik jullie graag mijn mening laten weten over deel 6, De HuisMeester.

Als Marit Johansen, privédetective en eigenaar van detectivebureau Bureau MaRiT het verzoek krijgt van Marc en Elsa Horn of ze wil onderzoeken waar hun zoon Mat is aangezien hij sinds het weekend vermist is, grijpt ze deze opdracht met beide handen aan. De laatste tijd is het een beetje dun gezaaid met de binnenkomende opdrachten en ze kan wel weer wat werk gebruiken.

Als even later de politie wordt ingeschakeld, blijft ook Marit met haar bureau direct betrokken bij deze verdwijning. Wat is er toch gebeurd met deze achttienjarige jongen? Noch de politie, noch Marit, vinden aanknopingspunten. Als ze niet verder komen met het onderzoek, ziet Marit maar één iemand waar ze hulp aan kan vragen. Het enigste nadeel is dat ze aan deze persoon niet zo’n goede herinneringen heeft. Stapje voor stapje komen ze dichterbij de waarheid, maar als de situatie uit de hand dreigt te lopen en de emoties hoog beginnen op te lopen, krijgt de verdwijning van Mat een verrassende wending…

Voor dat ik in dit boek begon, had ik een totaal verkeerde inschatting gemaakt van dit boek. Als ik naar de titel van het boek kijk, denk ik al snel dat het over bijvoorbeeld een studentenhuis gaat en er een kwade huismeester is. Voor de mensen die dit ook dachten kan ik ze melden dat het daar niet over gaat, het boek is nog beter!

Toen ik de proloog las begreep ik niet waar het verhaal naartoe ging. Vooral de namen die erin voorkwamen “Yorkshire Ripper”, “Doktor Harold Frederick Shipman” en bijvoorbeeld “Mycroft”. Ik had het idee dat ik een fantasy verhaal ging lezen, daardoor was ik even de weg kwijt. Al snel kwam ik bij het eerste hoofdstuk terecht en kwam ik weer bekende namen tegen en voelde het boek al snel erg vertrouwd. Het verhaal is erg goed opgebouwd qua spanning, maar ook zeer zeker qua verhaal. Wat ik erg goed vind is het onderwerp: Gameverslaving. Ik denk zelf dat dit een onderwerp is wat vaak niet zo serieus genomen wordt maar door een boek zoals dit wel meer bekendheid krijgt.

Ik las op Facebook dat Esther Vermeulen bezig is aan deel 7 van de Bureau MaRiT-serie. Hier kijk ik dan ook erg naar uit en ik zal dit boek zeer zeker gaan lezen.

Dit boek krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: De HuisMeester
Serie: Bureau MaRiT (6)
Auteur: Esther Vermeulen
Uitgever: Veltman uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 256
Aantal pagina’s E-book: 251
ISBN Paperback: 9789048314003
ISBN E-book: 9789048314089
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com als paperback en e-book.

One thought on “Esther Vermeulen – De huismeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge