Mijn favoriete boeken – Notitieboekje

Van Deltas uitgevers ontving ik “Mijn favoriete boeken – Notitieboekje” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Deltas uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterkant van dit notitieboekje: Breng in dit notitieboek verslag uit van alle boeken die je gelezen hebt en maak zo een persoonlijk leesdagboek dat je op elk moment kunt raadplegen. Een onmisbare aanwinst voor je bibliotheek.

Je kent het misschien wel, het moment dat je bij de plaatselijke bibliotheek staat en je op internet wilt gaan kijken welk boek je bij bijvoorbeeld Hebban op je “Nog te lezen” plankje hebt staan, maar op datzelfde moment internet niet echt wilt mee werken en je geen bereik hebt? Deltas uitgevers heeft niet de oplossing voor als je internet niet wilt mee werken, maar wel de oplossing dat je toch bijvoorbeeld je favoriete boeken en de boeken die je nog graag wilt lezen bij je hebt in een handig notitieboekje 🙂

Als ik het notitieboekje opensla kom in als eerste een pagina tegen met de zin “Dit leesdagboek is van…”. Dit is altijd gemakkelijk voor als je je notitieboekje kwijtraakt, zelf zou ik het nog idealer hebben gevonden als dit iets uitgebreider was, zodat je er ook nog bijvoorbeeld je adres,telefoonnummer en e-mailadres kon noteren voor als je het boekje kwijtraakt.

Als ik verder blader, kom ik al snel de inhoud van dit notitieboekje tegen en kunnen we lezen wat je allemaal kan noteren in dit boekje. Denk hierbij aan bijvoorbeeld “Mijn recensies”, “Mijn favoriete boeken” en “Mijn wishlist”.

Natuurlijk wil ik ook graag zien hoe deze hoofdstukken/pagina’s zijn ingedeeld, dus ik ga snel weer verder bladeren. Ik kom eigenlijk direct het hoofdstuk “Mijn recensies” tegen. Dit is ook eigenlijk weer een inhoud, maar dan wel de inhoud van de recensies die je in dit boekje kan opschrijven. Ik ben begonnen met de recensie van “De butlerknop“, geschreven door Pieter Aspe. Zoals je in mijn inhoud kan zien staat deze korte recensie op pagina 10. Ik vind dat deze inhoud voldoende plek heeft om de titel en auteur te noteren.

Zoals we al eerder in de inhoud van “Mijn recensies” zag, kan je vanaf pagina 10 je eigen recensies gaan invullen. De eerste recensie wat ik gemaakt heb, is van het laatste boek wat ik gelezen heb, namelijk “De butlerknop”. De vragen staan al voorgedrukt op deze twee recensie pagina’s, denk hierbij aan de volgende vragen:

 • Titel
 • Auteur
 • Uitgeverij
 • Genre
 • Gevonden via
 • Geleend van/gekocht in
 • Uitgelezen op
 • Mijn gevoel toen ik het boek pas uit had
 • Wat me bij zal blijven
 • Mijn gedachten en commentaren
 • Beoordeling

Zoals je hierboven kan lezen, en hieronder kan zien, zijn het aardig wat vragen. Deze kan je voor een gedeelte ook tijdens het lezen invullen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Het boekje is goed en bruikbaar voor maar liefst 50 recensies! Hier ben ik dan ook erg positief over aangezien het een erg mooi aantal is.

Hierna krijgen we het hoofdstuk “Mijn favoriete quotes”, aanzien ik hier persoonlijk niet veel mee heb, heb ik deze dan ook niet ingevuld zoals jullie kunnen zien. Maar als je er wel van houdt is dit een hartstikke leuk hoofdstuk. Ook dit hoofdstuk vind ik zelf lekker groot, er is ruimte voor 45 quotes. Dus genoeg quote-plezier in dit notitieboekje.

Ook kan je in dit notitieboekje je favoriete boeken noteren, daar hebben ze het hoofdstuk “Mijn favoriete boek” voor in het leven geroepen, ik heb er alleen al van het afgelopen jaar best veel favoriete boeken, denk hierbij aan bijvoorbeeld “Geen kind meer” of “Tweestrijd“. Ook in dit hoofdstuk krijg je weer een aantal vragen over je favoriete boek gesteld. Dit vind ik zelf erg leuk. In dit hoofdstuk kan je in totaal 14 favoriete boeken noteren, dit hadden er voor mij wel wat meer mogen zijn.

Het volgend hoofdstuk is “Mijn wishlist”, dit hoofdstuk vind ik persoonlijk ideaal. Zoals ik al eerder zei, zal ik voor dit hoofdstuk dit notitieboekje mee nemen naar de bibliotheek. Zo heb je altijd de boeken die je nog graag wilt lezen bij de hand. In totaal kan je in dit notitieboekje 45 boeken noteren die je nog graag wilt lezen.

Het laatste hoofdstuk is het “Mijn (uit)leenlijstje”, hoe vaak komt het niet voor dat je een boek uitleent en een tijdje erna zoiets hebt van “Aan wie had ik dat boek nu toch nog eens uitgeleend?”. Die ergernis is nu voorbij, dankzij dit boekje. In dit notitieboekje kan je dit allemaal mooi noteren inclusief uitleendatum en of je het al terug hebt. Persoonlijk gebruik ik het momenteel voor de boeken die ik zelf geleend heb. Maar als ik een boek uitleen zal ik dit zeker ook noteren in dit handige notitieboekje. Je kan hier 27 (uit)geleende boeken in noteren.

Ik ben erg positief over dit notitieboekje en zal deze ook zeer zeker vaker gaan gebruiken.

Gegevens van Mijn favoriete boeken – Notitieboekje:
Titel: Mijn favoriete boeken – Notitieboekje
Uitgever: Deltas uitgevers
Aantal pagina’s: 160
EAN: 9789044748000
Prijs: € 15,99

Deze “Mijn favoriete boeken – Notitieboekje” is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Mijn favoriete boeken – Notitieboekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge