Kattenkastelen

Van BBNC uitgevers ontving ik “Kattenkastelen” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Maak het prrr-fecte huis voor je kat. Schoenendozen en tassen zijn prima voor andere katten, maar jouw favoriete haarbal verdient een luxe leefruimte! ‘Kattenkastelen’ staat vol leuke projecten met handige en makkelijk te volgen stap-voor-stapinstructies om zelf de mooiste kartonnen boten, foodtrucks, raketten en andere verstopplekken te maken. Bovendien vind je in dit boek tips om stevige torens en krabpalen te maken, zodat je kat veilig kan spelen en intussen scherp blijft. Alle 20 projecten zijn snel in elkaar te zetten en bestaan uit goedkope en makkelijk te verkrijgen materialen. Je kunt ze bovendien eenvoudig personaliseren, zodat ze helemaal aan de wildste wensen van je kat voldoen!

Aangezien wij twee katten hebben en die ook beiden erg van dozen en tassen houden was ik erg benieuwd naar dit boek. Het enigste nadeel is dat ik niet zo goed kan knutselen. Of dit een probleem is om een kattenkasteel te bouwen? Dat horen jullie later van mij 😉

Als ik het boek opensla kom ik al snel een stuk tegen waar Carin Oliver, de auteur, je een duidelijke uitleg geeft over welke gereedschappen en materialen je het beste kan gebruiken, denk hierbij bijvoorbeeld aan potlood, niet-giftige verf, ijzerdraad, kartonnen dozen, buizen, toiletrolletjes en (sisal)touw. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of je kan het gebruiken. Daarnaast is er ook een kopje ontwerptips, ook altijd erg interessant om eens te lezen, want er stonden dingen bij waar ik in eerste instantie helemaal niet bij nadacht.

Als ik verder blader staan er ook een aantal basistechnieken in, denk bijvoorbeeld eens aan “het gebruik van een lijmpistool” of “snijden met een stanleymes”. Als je niet snel met zo’n mes werkt is het toch aan te raden om deze pagina eens door te lezen. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid voor bijvoorbeeld je vloer of tafel.

Als ik verder blader in het boek kom ik de verschillende projecten tegen, en ik moet zeggen “wat zijn ze leuk!”. Er zijn makkelijke en moeilijke projecten. Of je nu een kasteel, slaapbuis of trapflat wilt maken… keuze genoeg in dit boek.

Toen ik het boek ontvangen van BBNC uitgevers ontvangen had ben ik als eerste op dozenjacht gegaan. Hier in de buurt heb ik drie supermarkten dus ik ben vol goede moed de ene na de andere winkel afgegaan, maar tot mijn grote spijt hadden ze overal net niet de dozen die ik zocht. Tsja en dan… dan maar langs de Action kijk of die iets van dozen hadden en die hadden gelukkig verhuisdozen. Uiteindelijk daar een aantal van gekocht en toen naar huis waar ik kon beginnen aan de kattenkastelen 😉

Als eerste heb ik gekozen voor het kattenhoofdkwartier. Deze leek me redelijk makkelijk aangezien ik ook niet zo knutsel-koning ben. Eerst heb ik het “kattengezicht” uitgetekend en erna heb ik het met een stanley-mes uitgesneden. Als beginneling ben ik redelijk tevreden met dit kattenhoofdkwartier.

Daarna wilde ik toch een iets moeilijkere proberen en heb ik gekozen voor het huis. Ik heb in grote lijnen de handleiding gevolgd, maar toen ik aan het dak begon, kwam ik niet goed uit, aangezien de flappen,voor mijn gevoel, te klein waren. Daarom heb ik bij het dak mijn eigen inzicht laten werken en gewerkt op gevoel. Uiteindelijk ben ik toch erg tevreden met dit huis.

En nu de grote vraag, hoe vinden onze katten, Simba en Luna de kattenkastelen? Ik kan jullie vertellen dat toen ik het eerste kattenkasteel klaar had ze al ruzie hadden wie erin mocht. Nu ik ze beiden klaar heb, ligt Luna (Zwarte kat) het liefste in het kattenkwartier en Simba (Rode kat) het liefste in het huis. Ik zeg mijn kastelen-missie is geslaagd 🙂

Mijn conclusie van dit boek is eigenlijk vrij simpel. Heb je katten? Dan is dit echt een super leuk boek. Er staan makkelijke kattenkastelen in, maar ook moeilijkere, denk hierbij bijvoorbeeld aan een vliegtuig of een foodtruck. Deze wil ik ook nog eens gaan proberen maar daar moet ik nog een beetje op oefenen. Dit boek is leuk voor jezelf, maar ook leuk als je een cadeautje zoekt voor een kattenliefhebber. Ik zal zelf nog vaker gaan knutselen met behulp van dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kattenkastelen
Auteur: Carin Oliver
Uitgever: BBNC uitgevers
ISBN Paperback: 9789045322209
Prijs Paperback: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Ik mag nu één exemplaar van dit leuke boek verloten. Lees er alles over in het blog “Winactie“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge