Elke dag een recept

Van BBNC uitgevers ontving ik “Elke dag een recept” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Tegenwoordig kun je er niet meer omheen: foto’s van eten. Op sociale media duiken aan alle kanten de mooiste foto’s op van de hipste, lekkerste en gezondste gerechten. Zit je in een restaurant, hangt degene aan het tafeltje naast je ineens half over zijn bord met z’n telefoon om de perfecte foto te maken. Wie weet heb jij ook wel verschillende foto’s van maaltijden die je bijzonder vond op je telefoon. Maar weet je bij elke foto nog wat er in dat gerecht zat en hoe het was bereid?…precies.

In ‘Elke dag een recept’ kun je daarom lekker ouderwets de recepten van al dat heerlijke eten opschrijven. Zo heb je niet alleen bewijsmateriaal van alles wat je hebt gebakken, gekookt, gestoomd of voorgeschoteld hebt gekregen, maar kun je het ook nog eens opnieuw maken wanneer je daar zin in hebt. Dankzij dit heerlijke boek vergeet je nooit meer dat succesverhaal in de keuken of dat geweldige recept dat je hebt afgetroggeld van de chef in je favoriete restaurant.

Aangezien hier in huis best veel gebakken (en natuurlijk gegeten 😉 ) wordt, was ik erg benieuwd naar dit receptenboek.

Op de cover van dit receptenboek zien we de titel, maar ook een garde en spade in het wit afgebeeld staan. Ook staan er een aantal stukjes broccoli op. De achtergrondkleur van de cover is roze, wat dit receptenboek voor mij persoonlijk minder aanspreekt en zich in mijn beleving meer tot de vrouwen richt. Zelf had ik liever een neutralere kleur gezien, aangezien er ook genoeg mannen koken en bakken.

Als ik het receptenboek opensla kom ik al snel de de index tegen, wat mij direct opvalt is de leuke titel van de index.

Persoonlijk maak ik altijd erg graag gebruik van indexen, dit vind ik toch altijd erg handig. Wat me bij deze index opvalt is dat er erg weinig lijntjes zijn, als ik op elke bladzijde een recept heb staan (365 recepten), verwacht ik ook 365 lijntjes in de index. Helaas heb ik er in deze index maar 78 lijntjes. Dit vind ik eerlijk gezegd erg jammer.

Als ik verder blader kom ik direct de eerste pagina tegen waar ik mijn eerste recept op kan schrijven. Een aantal dingen wat je in kan vullen zijn al voorgedrukt:

  • Naam gerecht
  • Datum
  • Beoordeling
  • Locatie/Bron
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Zelf vind ik het wel fijn dat dit voorgedrukt staan, zo heb je altijd richtlijnen tijdens het invullen. Ook heb je bij bijvoorbeeld “Ingrediënten” en bij “Bereiding” genoeg ruimte om alles te noteren.

Ook zit er een touwtje in, wat je tussen de bladeren kunt leggen. Dit vind ik zelf erg makkelijk om bij het recept te leggen waar ik op dit moment mee bezig ben. Mocht het boek dichtklappen, heb je met het touwtje je recept zo weer terug gevonden.

Ben je opzoek naar een fijn recepten (dag)boek. Dan kan ik je deze adviseren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Elke dag een recept
Uitgeverij: BBNC uitgevers
Formaat: 33 x 184 x 130 mm
ISBN: 9789045321974
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge