David Demaerschalk – Het nutteloze boek

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Het meest nutteloze boek dat je absoluut moet hebben! Nutteloze dingen maken je leven rijker, fleuriger en gevulder.Wist je dat koeien jaarlijks meer mensen doden dan haaien? En weet jij wat een novenonagintanongentiljard is? Scoor punten met de nutteloze quiz en verdiep je in de meest nutteloze quotes die je beslist moet kennen.Het nutteloze boek staat boordevol nutteloze dingen die je absoluut moet weten. 

Mijn vriendin Veronique heeft dit boek van Uitgeverij Lannoo ontvangen om een recensie over te schrijven en aangezien de titel me ook erg aansprak, ben ik ook eens gaan bladeren in dit boek en nu wil ik jullie ook graag laten weten wat ik van dit “Nutteloze” boek vind 😉

De cover van dit boek is zwart en de opdrukken zijn hoofdzakelijk wit en het woord “Nutteloze” springt er in het rood tussenuit. De cover vind ik goed gekozen, lekker simpel, net als het boek zelf. De zwart op zwart smiley erbij maakt voor mij de cover compleet.

Boeken als dit vind ik altijd erg leuk en grappig, gewoon dingen die nergens op slaan. Wat heb je bijvoorbeeld aan nutteloze vragen of nutteloze feitjes? Daar heb je natuurlijk niks aan en dat verklaart al de titel van dit boek.

Heb je altijd al willen weten waarom de wereld rond is? Of bijvoorbeeld waarom we een moeder hebben? Dan is dit het ideale boek voor jou. In dit boek staan ook diverse citaten in van bekende en minder bekende mensen, ik vind het altijd leuk om zo’n dingen te lezen en erna eens erover na te gaan denken. Om er dan achter te komen dat er inderdaad vaak een kern van waarheid in zit. 🙂

Ik heb echt verschillende keren dubbel gelegen van het lachen, er staan zo’n simpele dingen in en dat maakt het voor mij een apart en uniek boek. Bijvoorbeeld:

Vraag: Wat is R.M.S.?
Antwoord: Een afkorting.

Of denk eens aan de vele weetjes die in dit boek staan. Bijvoorbeeld:

Bestel er alvast eentje voor in uw slaapkamer: een kleine bruine vleermuis kan in één uur ruim zeshonderd muggen vangen en verorberen.

Dit zijn gewoon de simpele dingen waar ik echt een lach van op mijn gezicht kan krijgen. Wil je zelf eens lekker lachen of ben je opzoek naar een leuk en apart cadeautje? Twijfel dan niet langer, want dat boek heb je bij deze gevonden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het nutteloze boek
Auteur: David Demaerschalk
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 192
ISBN paperback: 9789401444095
Prijs paperback: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge