Max Rippe – Een dodelijke afloop

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op zijn housewarmingparty wordt inspecteur Maik Hof gebeld met het bericht dat zijn vader is overleden. Het nieuws overvalt hem, omdat hij sinds zo’n jaar of 30 niets meer van zijn vader heeft vernomen. In het mortuarium ontdekt hij dat zijn alcoholistische vader geen natuurlijke dood is gestorven. Maik Hof is niet alleen als zoon nieuwsgierig naar het leven dat zijn vader heeft geleid, maar ook als politieman. Hij duikt in het leven van zijn vader en gaat op zoek naar de moordenaar. Er leidt een spoor naar het oosten van Duitsland, naar Dresden. Hij stuit op personen uit de DDR-tijd die hem een verhaal vertellen van kameraadschap en verraad. Gestolen kunst door de Stasi tijdens de DDR-jaren en internationale politieke verwikkelingen in de hedendaagse tijd blijken een verband te hebben. Hof ontmoet mensen uit een spionagenetwerk en is getuige van een moord op een van hen. Maar uiteindelijk wordt hij geconfronteerd met de moordenaar van zijn vader. Deze speelt een gevaarlijk dubbelspel. Er wacht hem een verrassing met dodelijke afloop.

Nadat ik De handlanger van Max Rippe gelezen had, was ik natuurlijk erg benieuwd naar het vervolg op dit boek. Aangezien Veronique een recensie-exemplaar van Een dodelijke afloop had aangevraagd kreeg ik ook mooi de gelegenheid om deze thriller te lezen. Hier was ik natuurlijk ook erg blij mee. En daarom wil ik uitgeverij Schrijversportaal hierom natuurlijk ook hartelijk bedanken.

De cover is qua stijl mooi aansluitend op het vorige boek van Max. Welk gebouw precies op de cover is afgebeeld is mij onduidelijk maar ik ga ervan uit dat dit een gebouw in Dresden is, waar dit verhaal zich voor een groot gedeelte zich afspeelt. De cover spreekt me erg aan, als ik dit boek in een boekenwinkel zou zien liggen zou ik hem direct oppakken en kijken waar het boek over ging.

Inspecteur Maik Hof is intussen verhuisd en op de avond dat hij zijn housewarmingparty houdt, wordt hij gebeld met de mededeling dat zijn vader, die hij 30 jaar niet heeft gezien of gesproken, overleden is. Hij besluit om zijn vader te gaan identificeren in het mortuarium. Als snel komt hij erachter dat zijn alcoholistische vader niet aan een natuurlijke dood is gestorven maar door een kogel. Maik gaat op onderzoek uit en duikt in het leven van zijn vader. Hij is niet alleen nieuwsgierig aangezien het zijn vader is, maar ook als politieman wil hij precies weten wat hier gebeurd is. Er leidt een spoor richting Dresden in het oosten van Duitsland en komt in contact met mensen uit de DDR-tijd. Deze mensen vertellen hem bepaalde dingen over verraad en kameraadschap. Ook speelt een kunstroof door de Stasi tijdens de DDR-jaren een rol. Als er ook nog iemand vermoord wordt die hier iets mee te maken heeft worden de vragen wat hier aan de hand is alleen maar groter. Maar voor Maik zijn de belangrijkste vragen, Wie heeft zijn vader vermoord? En waarom?

De schrijfstijl van Max Rippe vind ik in dit boek een stuk sneller en fijner dan in zijn vorige boek “De handlanger“, wat ook erg fijn om te melden is, dat dit boek goed als standalone te lezen is. Wat misschien wel iets lastiger is, is dat als je de Duitse taal niet kent, aangezien er in dit boek best wat Duitse woorden en zinnen gebruikt worden. Ondanks dat ik zelf niet veel kennis heb van de DDR-tijd, had ik geen moeite om deze stukken te kunnen volgen. Persoonlijk heb ik daar geen moeite mee, aangezien ik de Duitse taal redelijk goed beheers. De hoofdstukken zijn van een fijn formaat en ze worden aangegeven aan de hand van Romeinse cijfers. De spanning is goed opgebouwd en is van het eerste tot het laatste hoofdstuk aanwezig.

Dit boek krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een dodelijke afloop
Auteur: Max Rippe
Uitgever: Uitgeverij het Schrijversportaal
Aantal pagina’s Paperback: 200
ISBN Paperback: 9789461550293
Prijs Paperback: € 18,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge